وزارت خارجه به ادعای «کیودو» مهر تأیید زد
به گزارش خبرگزاری آنا، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفتوگو با خبرنگاران حوزه سیاست خارجی از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در تاریخ جمعه ٩ آذر خبر داد.
بقائی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفتگوهای آتی با سه کشور اروپایی را در ادامه گفتوگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و گفت در این دور از گفتوگوها که از همان نیویورک برنامهریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان، و نیز موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
ناگفته نماند که صبح امروز خبرگزاری ژاپنی «کیودو» اعلام کرد که ژنو تا ۵ روز دیگر میزبان گفتوگوهای هستهای ایران و سه کشور اروپایی طرف برجام خواهد بود.
به گزارش آنا، این دیدار در شرایطی برگزار میشود که جمعه گذشته تروئیکا با پشتوانه آمریکا و ۱۵ کشور دیگر، قطعنامهای ضدایرانی را به تصویب شورای حکام آژانس رساند و شب گذشته هم در بیانیهای مدعی شد که این اقدام «پاسخی به عدم تداوم ایران در ارائه اطلاعات و همکاری مورد نیاز برای شفافسازی موضوعات باقیمانده» بوده است.
درحالیکه ایران، بلادرنگ در پاسخ به این تصمیم سیاسی، راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته و جدید را در دستورکار قرار داد، روز گذشته، «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی، در یادداشتی به تروئیکا توصیه کرد که راه منطق را در پیش بگیرد.
به گفته این دیپلمات ایرانی، هنوز برای تعامل و همکاری و کنار گذاشتن رویکرد فشار و تهدید فرصت باقی است و تهران در عین اینکه خود را برای مقابله با تهدیدها آماده کرده است، تعامل را به تقابل ترجیح میدهد.
اظهارات روز گذشته کمالوندی، مکمل اظهارات اخیر «سیدعباس عراقچی» رئیس دستگاه دیپلماسی ایران است که در تاریخ ۲۶ آبان، در مصاحبه با شبکه خبر گفت: ابراز علاقه در کشورهای اروپایی برای مذاکرات مجدد وجود دارد که بهزودی این کار را صورت خواهیم داد، اما با دولت جدید آمریکا نه.
البته «نه» عراقچی به دولت دوم ترامپ نه بابت بسته بودن باب مذاکره با واشنگتن که بیشتر برای این است که ایران میخواهد رفتار دولت آتی آمریکا را در عمل بسنجد و متناسب با آن پیش برود.
آنگونه که از برآیند اظهارات و رویدادهای سیاسی برمیآید، در یک سال باقیمانده تا موعد انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، دستگاه دیپلماسی ایران بهرغم آمادگی برای واکنش سریع به هرگونه رفتار انتحاری غرب، آماده است تا در چارچوب اصل کلیدی «عزت، حکمت و مصلحت»، پای میز مذاکره و البته از موضع قاطعیت و برابری، از منافع ملت ایران دفاع کند.
انتهای پیام/