کاهش قند خون و افزایش رشد کودکان با فرآوری ماکارونی
فرید عمیدی مدیر یک هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز که در ششمین رویداد ملی عصر امید با عنوان غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار آنا با معرفی محصول «ماکارونی اسپیرولینا» اظهار کرد: جلبکها منابع ارزانقیمتی هستند، البته یکی از همکاران در زمینه تولید جلبک اسپیرولینا فعالیت میکند، براین اساس جلبک را از همکارم دریافت و به ماکارونی اضافه کردیم.
وی اضافه کرد: با افزوده شدن جلبک به ماکارونی ارزش تغذیه آن افزایش پیدا میکند؛ چراکه ماکارونی دارای کربوهیدرات، نشاسته و پروتئین است و بهلحاظ مواد معدنی آنچنان غنی نیست، درحالی که جلبکها هم از نظر ویتامین و هم مواد مغذی و معدنی بسیار غنی بوده و در افزایش رشد کودکان، افزایش قدرت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول و کاهش قند خون بسیار مفید هستند.
مدیر هسته فناور بیان کرد: با این کار مواد مغذی ماکارونی هم افزایش پیدا میکند و برای طیفی مانند ورزشکاران که دارای رژیم غذایی کربوهیدراتی هستند، ماکارونی مصرف میکنند؛ بنابراین وقتی ماکارونی حاوی اسپیرولینا باشد، ویتامین و مواد معدنی هم جذب میشود که حالت مکمل غذایی دارند.
عمیدی عنوان کرد: «ماکارونی اسپیرولینا» برای سالمندان و کودکانی که در مرحله رشد هستند و نیازمند مواد معدنی، بسیار مفید است، بنابراین تمامی اقشار جامعه میتوانند از محصول تولیدشده استفاده کنند؛ چراکه مواد معدنی نیاز بدن همه است.
وی افزود: اما برای طیفی مانند ورزشکاران که دارای مصرف زیاد مواد معدنی و کربوهیدرات هستند، یک نیاز حیاتی است؛ چراکه جلبک دارای پروتئین است.
مدیر هسته فناور با بیان اینکه محصول «ماکارونی اسپیرولینا» مرحله آزمایشگاهی را با موفقیت پشتسر گذاشته است، ادامه داد: میزان جذب مواد مغذی بین مردم و برخی ورزشکاران کم است، بههمین دلیل پیشبینی میکنیم مشکلات مربوط به صنعت غذای کشور و دریافت مقادیر زیادی از کربوهیدرات و مواد معدنی توسط مردم مرتفع شود.
عمیدی درباره اینکه رویداد عصر امید تا چه اندازه میتواند ارتباط بین شرکتها، صنعت و دانشگاه را رشد داده و تقویت کند؟ چنین پاسخ داد: چند ماهی است که محصول «ماکارونی اسپیرولینا» را تولید کردهایم، اما فرصت عرضه نداشتیم و حتی جزء پایاننامه دانشجویان ارشد هم بوده است.
تأثیر رویداد عصر امید در جذب سرمایهگذار
وی خاطرنشان کرد: رویداد عصر امید قطعاً در معرفی محصولات به تولیدکنندگان و دانشجویان کمک کند و با توجه به اینکه دنبال سرمایهگذار هستیم، رویداد عصر امید بهترین مکان برای عرضه محصولات فناور و جذب سرمایهگذار است.
مدیر هسته فناور «غذا، شیرینی و نانهای حجیم» عنوان کرد: امیدواریم با تعامل میان صنعت و دانشگاه گامهای سازندهای در مسیر تولید محصولات فناور و دانشبنیان برداشته شود.
عمیدی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا با اشاره به محصول دیبا با عنوان «نانوکامپوزیتها و پلیمرهای زیستی» عنوان کرد: همچنین هسته فناور ماده بستهبندی هم طراحی کرده که به آن فیلمهای زیستی گفته میشود و از محصول و مواد گیاهی و طبیعی تهیه شده است.
وی درباره مزایای ماده بستهبندی هم گفت: از مواد ضدمیکروب در این محصول استفاده کردیم، یعنی بهجای اینکه مواد زیستی ـ میکروبی و افزودنیها وارد غذا شوند، در ماده بستهبندی کاری کردیم که دیگر نیاز به اضافه کردن افزودنیها در غذا نباشد و حالت زیستی ـ میکروبی موجب میشود که غذا مقابل فاسد شدن مقاومتر شود.
مدیر هسته فناور تأکید کرد: ماده بستهبندی گیاهی بوده و از مواد طبیعی به دست میآید؛ بنابراین مشکلات تجزیه پلاستیکها را ندارد که اصطلاحاً به آن زیست تخریبپذیر گفته میشود و در مدت کوتاهی در طبیعی تجزیه میشوند و مواد نانو هم به آنان اضافه کردیم که اولی معمولی است و دیگری نانوبیوکامپوزیت شدند که دارای استحکام و مقاومت مکانیکی بیشتری هستند.
عمیدی افزود: البته مواد نانو بهلحاظ هزینه متفاوت از مواد معمولی است و محصول «نانوکامپوزیتها و پلیمرهای زیستی» جزء مواد بستهبندی محسوب میشود.
به گزارش آنا، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمندها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانشبنیان خود را در حوزههای مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، امنیت غذایی و ... به نمایش گذاشتند.
انتهای پیام/