ابتکار فناورانه در میوهدهی گلهای زینتی سختتکثیر؛ پایههای رویشی ۴ برابر بذرها میوه میدهند
شهین تیموری آذر مدیرعامل و مجری طرح یک شرکت فناور که با محصول گلهای زینتی سختتکثیر و پایههای رویشی در ششمین رویداد ملی عصر امید با عنوان «غذا و فراسودمندها» در دانشگاه آزاد ارومیه حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره این محصول اظهار کرد: روی گلهایی کار میکنیم که تکثیر سادهای ندارند بهطوریکه تکثیر این قبیل گلها هم زمانبر است و هم هزینهبر؛ اما ارزش اقتصادی بسیار بالایی دارند.
وی با تأکید بر اینکه روی پایههای رویشی اصلاح شده مانند GF، GN، MYROBALAN و پایه رویشی Gisela هم کار میکنیم، ادامه داد: پایههای رویشی و گلهای زینتی سختتکثیر را تولید میکنیم و با استقرار در مرکز تحقیقات کشاورزی مشترک با پارک علم و فناوری آذربایجان غربی فعالیت خود را پیش میبریم.
مدیرعامل و مجری طرح شرکت فناور عنوان کرد: پایههای تولید شده رویشی هستند و در مقایسه با پایههای بذری استفاده بیشتری دارند؛ چراکه پایههای بذری از سال 1975 منسوخ شدهاند و دیگر کاربردی ندارند.
تیموری آذر تأکید کرد: پایههای بذری هزینه بالا و بازدهی بسیار کمتری دارند، از سویی سنتی هستند، در مقال پایههای رویشی زمان کمتری برای میوهدهی نیاز دارند، درست است نسبت به پایههای بذری و سنتی هزینه بالایی دارند؛ اما در زمان کمتری به ثمر میرسند، بهطوریکه بین دو تا سه سال به باردهی خواهند رسید.
وی اضافه کرد: پایههای رویشی در سال سوم به باردهی اقتصادی میرسند ودر مقایسه با پایههای بذری بین دو تا چهار برابر میوه میدهند و دارای قد کوتاه و عمر طولانیتری هستند، «نماتدها»(کرمهای لولهای) هم مقاومت کمتری دارند؛ اما پایههای رویشی در مقابل کمآبی مقاومتر هستند و میوه یکسان تولید میکنند.
مدیرعامل و مجری طرح شرکت فناور یادآور شد: پایه بذری سال هفتم یا هشتم به میوهدهی میرسد، در حالی که پایههای رویشی در سال دوم میوه میدهد و برای صنعت کشاورزی هم بسیار مفید است.
به گزارش آنا، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمندها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانشبنیان خود را در حوزههای مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، امنیت غذایی و ... به نمایش گذاشتند.
انتهای پیام/