تصاویر نجومی بیستوهفتم آبان (۱۷ نوامبر)
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
تصویر روز ناسا
این تصویر سمت شب پلوتو را نشان میدهد. خورشید از این سیاره کوتوله خیلی دور است و حدود ۴.۹ میلیارد کیلومتر (تقریباً ۴.۵ ساعت نوری) با پلوتو فاصله دارد. این عکس توسط فضاپیمای نیوهورایزنز در ژوئیه ۲۰۱۵ گرفته شد. در آن زمان فضاپیما حدود ۲۱ هزار کیلومتر از پلوتو فاصله داشت و تصویر حدود ۱۹ دقیقه پس از نزدیکترین مقارنه خورشید و پلوتو گرفته شد.
تصویر سایهای از پلوتو را نشان میدهد. در بالای کادر، منظره هلالی را میبینید که شامل مناطق جنوبی دشتهای یخی نیتروژن، معروف به اسپوتنیک پلانیتیا (Sputnik Planitia) و کوههای ناهموار یخی به نام نورگی مونتز(Norgay Montes) است.
تصویر روز astronomy
سحابی NGC ۶۱۶۴/۵، معروف به تخم اژدها، در فاصله ۳۹۰۰ سال نوری از ما در صورت فلکی گونیا (Norma) قرار دارد. ستاره شناسان بر این باورند که در مرکز این سحابی یک ستاره دوتایی به نام HD ۱۴۸۹۳۷ قرار دارد که احتمالاً در ابتدا سه ستاره داشته است.
پوسته بیرونی این سحابی در اوایل عمر خود از بادهای ستارهای شکل گرفت. بر اساس مطالعهای در سال ۲۰۲۴، سحابی درونی زمانی ایجاد شد که دو ستاره چند هزار سال پیش با هم ادغام شدند. این تصویر توسط کفیر سیمون (Kfir Simon) از مزرعه تیوولی در نامیبیا گرفته شده است. عکاس از تلسکوپ ۲۴ اینچی استفاده کرد و ۵.۵ ساعت نوردهی با فیلترهای Hα/OIII/LRGB گرفت.
تصویر روز Earthsky
در ۱۶ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۷:۰۳ صبح، ماریا کروز (Maria Cruz) این تصویر را از دهکده «چین جنوبی» در ایالت مین به اشتراک گذاشت.
او از سرعت شاتر طولانی برای عکسش استفاده کرد تا ماه کامل نوامبر را بسیار روشن ثبت کند. این تنظیمات همچنین به برجسته کردن آسمان نیلی، درختان و ابرها کمک کرد.
در کمال تعجب خود عکاس دب اکبر نیز پایین ماه سمت راست مشخص است. ماریا کروز از تجهیزات Canon EOS R۶ Mark II با لنز Canon ۲۴-۱۰۵mm استفاده کرد.
تصویر روز Skyandtelescope
این تصویر توسط علیرضا وفا در کوههای البرز، ایران در شهریور سال جاری (سپتامبر ۲۰۲۴) گرفته شده است. تجهیزات مورد استفاده شامل Nikkor ۳۰۰mm f۲.۸ با دوربین Nikon D۷۵۰ است.
توضیحات: کهکشان آندرومدا با نام M۳۱ نیز شناخته میشود. این کهکشان مارپیچی است و در فاصله ۲.۵۳۷ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و نزدیکترین همسایه کهکشانی ماست. در نیمکره شمالی، در پاییز میتوانید آن را با چشم غیر مسلح ببینید. به نظر میرسد یک لکه نوری ضعیف و کشیده در صورت فلکی آندرومدا قرار دارد. این کهکشان حدود یک تریلیون ستاره دارد که بسیار بیشتر از کهکشان راه شیری است. همچنین اندرومدا دارای کهکشانهای ماهوارهای M۳۲ و M۱۱۰ است که به دور آن میچرخند. M۳۱ به عنوان بزرگترین کهکشان در گروه محلی، اخترشناسان آماتور و ستارگان را مجذوب خود کرده است. همچنین برای مطالعه چگونگی شکل گیری و تکامل کهکشانها در جهان بسیار مهم است.
انتهای پیام/