موج تبلیغات واکسن HPV در فضای مجازی/ پیشگیری یا سودجویی؟
به گزارش خبرگزاری آنا؛ مهسا روحی؛ مدتها است که پزشکان در تخصصهای مختلف مردم را به تزریق واکسن HPV تشویق میکنند. واکسن HPV برای جلوگیری از ابتلا به عفونتهای ویروسی پاپیلومای انسانی hpv تزریق میشود. این ویروس یکی از مهمترین دلایل ابتلا به بیماری سرطان دهانه رحم است.
عدم اطلاع رسانی درست در موضوع پیشگیری از hpv
در فضای مجازی شاهد تبلیغ و تزریق روزانه واکسن HPV هستیم که این اطلاع رسانی و آموزش بسیار هم کار درستی است؛ اما نکته مهم وقابل توجه این است که در رابطه با راههای پیشگیری این بیماری به درستی اطلاع رسانی نمیشود واکثر مردم گمان میکنند تنها راه انتقال آن داشتن رابطه جنسی است؛ درحالی که این بیماری علاوه بر داشتن رابطه جنسی محافظت نشده ممکن است از طریق سطوح آلوده به HPV مانند (توالت فرنگی) و برخی ابزارهای آلوده منتقل شود.
HPV علاوه بر داشتن رابطه جنسی محافظت نشده ممکن است از طریق سطوح آلوده به HPV مانند (توالت فرنگی) و برخی ابزارهای آلوده منتقل شود
حجم اخبار در فضای مجازی به حدی زیاد و متنوع است که مردم دچار یک سردرگمی شدهاند این درحالی است که تعداد پزشکنماها نیز در فضای مجازی بسیار افزایش یافته و برخی برای کسب سود بیشترهر محصول مراقبتی و درمانی را تبلیغ میکنند و متاسفانه مردم هم به انها اعتماد میکنند. همین مسائل و موضوعات باعث شده است که در ذهن بسیاری از مردم این سوال مطرح شود که آیا واقعا تزریق واکسن HPV برای همه سنین و افراد ضروری است یا این حجم از توصیه و تاکیدها صرفاً جنبه درآمدزایی دارد؟
واکسن HPV برای پیشگیری است نه درمان!
به گفته پزشکان سن مناسب برای تزریق واکسن HPV از دوران کودکی است؛ اما افرادی که این واکسن را دریافت نکردهاند تا پایان سن ۲۶ سالگی نیز فرصت دارند و میتوانند آن را تزریق کنند. با توجه به این که واکسن HPV برای درمان نیست و برای پیشگیری تزریق میشود، باید دانست که بهترین نوع این واکسن واکسنی است که ۹ ظرفیتی بوده و بتواند از ۷ تایپ HPV که باعث ایجاد سرطان میشود جلوگیری کند و همچنین از ویروسهای تایپ ۶ و ۱۱ که باعث ایجاد زیگیل تناسلی میشوند هم پیشگیری کند.
بهترین نوع واکسن HPV واکسنی است که ۹ ظرفیتی بوده و بتواند از ۷ تایپ HPV که باعث ایجاد سرطان میشود جلوگیری کند و همچنین از ویروسهای تایپ ۶ و ۱۱ که باعث ایجاد زیگیل تناسلی میشوند هم پیشگیری کند
واکسن HPV باید قبل از ورود ویروس به بدن تزریق شود
خوشبختانه با وجود تبلیغات گستردهای که در رسانههای مختلف انجام شده است بیشتر مردم به اهمیت تزریق این واکسن پی بردهاند و میدانند باید قبل از ورود ویروس به بدن تزریق شود تا اثرگذار باشد. نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که در برخی صفحات فضای مجازی اخباری منتشر میشود مبنی براین که بسیاری از تبلیغات تزریق واکسن HPV که از سوی برخی افراد و پزشکان انجام میشود جنبه درآمد زایی داشته و وضعیت به گونهای نیست که همه افراد این واکسن را تزریق کنند.
در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: اکثر راههای درمان بیماری HPV که امروزه در فضای مجازی با عنوان «درمان ۱۰۰ درصد زیگیل تناسلی» مطرح میشود همه اشتباه است و صحت ندارد.
HPV درمان قطعی نداشته و ریشهکن نمیشود
وی ادامه داد: به عبارت دیگر HPVدرمان ۱۰۰ درصد ندارد و ویروسی است که در بدن نهفته میماند. این ویروس قابلیت این را دارد که برای مدتی از بین برود و مجددا پس از چند وقت ظاهر شود. این ویروس از بدن ریشه کن نمیشود. استرس، شرایط سخت زندگی، ضعف سیستم ایمنی و ... میتوانند عاملی برای بازگشت این ویروس به بدن باشند.
زیگیل تناسلی هیچ خطری برای افراد ندارد
این متخصص عفونی تصریح کرد: پزشکان از روشهایی مانند استفاده از پماد و لیزر و ... استفاده میکنند تا ضایعه زیگیل را از بین ببرند. البته نکته مهم این است که زیگیل تناسلی هیچ خطری برای افراد ندارد، زیرا جز تایپهای بیخطر HPVاست. پزشکان بیشتر نگران تایپهای پر خطر HPV مانند ۱۸ و ۲۳ هستند که میتوانند موجب سرطان دهانه رحم شوند.
رمضانی تاکیید کرد: برای پیشگیری از ابتلا باید واکسیناسیون از سنین کودکی یعنی ۹ تا ۱۱ سال اغاز شود. هم آقایان و هم خانمها تا سن ۲۶ سالگی فرصت تزریق دارند ما پزشکان معتقدیم حتی اگر بعد از سن ۲۶ سال هم این واکسن تزریق شود بازهم اشکالی ندارد درست است که کارایی واکسن کم میشود، اما تزریق ان بهتر از نزدن آن است. واکسن HPVدر فردی که زیگیل تناسلی دارد اثرگذار نیست، زیرا این واکسن برای پیشگیری بوده و در درمان بیماری کمک کننده نیست.
به گزارش آنا، در گزارش میدانی متوجه شدیم برای پیشگیری از ابتلا به HPVباید واکسن ۹ ظرفیتی این بیماری را تزریق کرد که تعداد واکسن ۹ ظرفیتی در کشورمان محدود بوده و بیشتر واکسنهای ۲ ظرفیتی در بازار موجود است. محدود بود واکسن ۹ ظرفیتی به این معنا نیست که این واکسن قاچاق وارد میشود و استانداردها و مجوزهای لازم را ندارد، اما به دلیل رعایت برخی نکات تعداد ان در کشور محدود است.
متاسفانه به دلیل مسائل شرعی و برخی عرفهایی که درکشور وجود دارد ابتلا به زیگیل تناسلی بعد از ازدواج ننگ بزرگی است درحالی که این بیماری راههای انتقال مختلفی دارد. سطوح آلوده و استفاده از برخی ابزارها در برخی مراکز درمانی که نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند، ممکن است این بیماری را انتقال دهند.
انتهای پیام/