تصاویر نجومی هشتم آبان (۲۹ اکتبر)
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
تصویر روز ناسا
علم نجوم و فضا میتواند سرگرمکننده باشد! فضانورد ناسا و مهندس مأموریت پرواز شماره ۷۲، دان پتیت (Don Pettit)، این کره آب را با مواد رنگی خوراکی پر میکند و جلوه ای شبیه به سیاره مشتری در محیط ریزگرانشی ایستگاه فضایی بین المللی به وجود میآورد.
تصویر روز apod
این تصویر توسط پیتر زیدلر (Peter Zeidler) و النا سابی (Elena Sabbi) و مَهدی زمانی و آنتونلا نوتا (Antonella Nota) با همکاری آژانس فضایی اروپا و ناسا ثبت شده است.
توضیح: ستارهها ستونها را خراب میکنند. برخی از ستارگان جدید در مرکز تصویر نور قوی ساطع میکنند. این نور گاز و غبار موجود در ستونها را تبخیر میکند. همزمان ستونها در حال تشکیل ستارههای جدید هستند. این صحنه مربوط به خوشه ستاره ای NGC ۶۰۲ است که توسط تلسکوپ فضایی وب در رنگهای مادون قرمز گرفته شده است.
تصویر دوم که توسط تلسکوپ فضاییهابل گرفته شده ، همین خوشه را در نور مرئی نشان میدهد. NGC ۶۰۲ در نزدیکی لبه ابر ماژلانی کوچک (SMC) قرار دارد که یک کهکشان اقماری کوچک برای کهکشان راه شیری محسوب میشود. این تصویر در دل SMC حدود ۲۰۰ سال نوری را پوشش میدهد. شما همچنین میتوانید بسیاری از کهکشانهای دوردست را در پس زمینه مشاهده کنید که صدها میلیون سال نوری از ما فاصله دارند.
تصویر روز sktandtelescope
این تصویر توسط علیرضا وفا در دشت کویر در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۲۴ با تجهیزات Nikkor ۲۰mm f۱,۸ afs از نوع D۷۵۰ ثبت شده است.
عکاس در رابطه با تصویر خود توضیح میدهد: دنبالهدار تسوچینشان-اتلس که در این منظره به طرز با شکوهی با کهکشان راه شیری همسو است، بر فراز آسمان در بالای این کاروانسرای باستانی در دشت کویر میدرخشد. دنبالهدار مزبور اگرچه با چشم غیر مسلح قابل رؤیت نبود، اما جذابیت آن از طریق لنز دوربین پنهان نماند.
تصویر روز earthsky
این تصویر کلوزاپ از هلال ماه توسط جرمی لایکنس (Jeremy Likness) در تاریخ ۲۷/۱۰/۲۰۲۴ ساعت ۸:۳۰ صبح ثبت شد. عکاس برای ثبت تصویر از تلسکوپ استفاده کرد. تلسکوپ مورد استفاده از نوع Celestron EdgeHD ۹,۲۵ اینچی اشمیت کاسگرین بود.
از دیگر تجهیزات این تصویر میتوان به دوربین ZWO ASI۲۹۴MC Pro برای رنگ، پایه دوربینهارمونیک ZWO AM۵ و فاصله کانونی ۱۶۴۵ میلی متر در f/۷ اشاره کرد. تصاویر با AstroSurface و PixInsight پردازش شدند.
انتهای پیام/