اختصاص جایزه ویژه «غزه» در جشنواره سرود فجر بسیج
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری اختتامیه دومین دوره جشنواره ملی سرود فجر بسیج صبح امروز هفتم آبان با حضور عمار عطاپور دبیر جشنواره، امید مهرنیا دبیر اجرایی جشنواره و سلمان نصیری عضو شورای سیاست گذاری جشنواره در مرکز آفرینشهای هنری بسیج برگزار شد.
در ابتدای نشست عمار عطاپور در صحبتهایی گفت: اولین دوره این جشنواره تیر ماه ۱۴۰۱ در تالار وحدت با پیام رهبر انقلاب برگزار شد. بهمن سال گذشته فراخوان اعلام شد و حدود ۳۲۴۸اثر به دبیر خانه ارسال شد و بعد از آن مرحله بازبینی استانی انجام شد و ما در مرحله بازبینی کشوری را دو ماه اخیر انجام دادیم. اختتامیه مرحله کشوری در منطقه سعدآباد برپا خواهد شد.
وی افزود: مرحله کشوری در سالنی در مجتمع فرهنگی سعداباد ۱۵تا ۱۷آبان و اختتامیه ۱۷ آبان در این سالن برپا میشود. سرود و نماهنگ موسیقی، تجسمی، پویانمایی، انیمیشن و فیلم و مستند موضوعات مرکز افرینشهای فرهنگی بسیج است، سرود برای ما اولویت دارد، از ابتدای انقلاب ما بحث سرود را داشتیم و حال نمیخواهیم فقط جشنواره برگزار کنیم بلکه سایر موضوعات مرتبط را هم دنبال میکنیم. تلاش داریم نواهای انقلابی، مذهبی و متعهد را تلاش داریم به شکل صورت ارائه دهیم.
سلمان نصیری در ادامه عنوان کرد: سرود یک تشکیلات فرهنگی و تربیتی است، تلاش داریم به ثبات این مسیر و همینطور نزدیک کردن این گروهها به فضاهای کسب و کاری کمک کنیم، ما برای ورود این محصولات و اتصال به پلتفرمهای بزرگ برنامه داریم. تلاش داریم گروههای مردمی را بعد از پایان جشنواره رها نکنیم و این ارتباط شکل بگیرد و جشنواره نقطه آغاز است.
وی در ادامه افزود: جشنواره میتواند محلی برای شناسایی گروههای جدید و فراهم کردن فرصتی برایشان که در هر نقطه کشور دیده شوند. امید است که بتوانیم این وظیفه را بهدرستی انجام دهیم و به واسطه این اتفاق جشنواره سرود فجر بسیج به یک فضای متفاوت در کشور تبدیل شود.
سپس عطاپور اظهار کرد: از سه هزار گروه، در ۳۲ استان آثار بازبینی و ۷۰۹ اثر به مرحله استانی رسیدند. از این تعداد ۱۴۰اثر به مرحله کشوری رسید که،
۳۵ گروه به مرحله کشوری رسیدند و قرار است با هم هفته آینده رقابت میکنند.
سپس مهرنیا در ادامه گفت: سه جایزه ملی برای پسران، سه جایزه ملی برای دختران و همینطور سه جایزه محلی برای دختران و سه جایزه محلی برای پسران در این رویداد در نظر گرفته شده است. جایزه خواهند گرفت.
وی افزود: یک گروه نیز جایزه ویژه غزه خواهند گرفت و در نهایت شش گروه ملی، شش گروه محلی و یک جایزه غزه که در نهایت سیزده گروه برگزیده این رویداد خواهند شد.
وی ادامه داد: امسال از شاعران، آهنگسازان و مربیان برگزیده نیز تقدیر خواهیم کرد. جایزه گروههای اول ملی هفتاد میلیون، گروههای دوم پنجاه میلیون، سوم سی میلیون و گروههای برگزیده محلی گروه اول پنجاه، دوم سی میلیون و سوم بیست میلیون و جایزه ویژه غزه پانزده میلیون تومان خواهد بود. شاعران برگزیده نیز ده، هشت و شش میلیون، آهنگسازان پانزده، دوازده و ده میلیون و مربیان ده، هشت و شش میلیون تومان جایزه خواهند گرفت. تکخوانهای برگزیده به ترتیب پنج، سه و دو خواهد بود.
عطاپور در بخش پرسش و پاسخ به خبرنگار آنا گفت: ۳۵ گروه سه شنبه ۱۵ آبان اجراهایشان برگزار و چهارشنبه نیز ادامه اجراها از ۸/۳۰ صبح شروع میشود، سپس داوران گروههای برگزیده را انتخاب خواهند کرد و پنجشنبه ۹صبح اختتامیه جنب کاخ سعداباد در مجتمع الزهرا برپا میشود.
عطاپور در پاسخ به نقدهای خبرنگاران برای موازی کاری در عرصه سرود هم کشور گفت: من اصلا نگفتم مشکلی با متولیان جشنواره سرود فجر دارم، به نظرم مسئله سرود به قدری خلاء دارد که هر کدام از نهادها هم میتوانند در این حوزه کار کنند.
سپس مهرنیا گفت: دو مشکل عمده ما در عرصه سرود نخست مربیان توانمند و سرودشناس است که ما در همه استانها ابلاغ کردیم و این توانمندسازی باید با کارگاههای آموزشی ایجاد شود. معضل دیگر اجراهای پلی بک است که خوشحالم این تعداد گروه ما در تمام مراحل فیلم ارسال کردند و اجرای زنده داشتند.
انتهای پیام/