دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پزشکی از راه دور؛ ابزاری نوین و ضروری در مسیر تکامل

پزشکی از راه دور؛ ابزاری نوین و ضروری در مسیر تکامل
مشاور امور درمانی دانشگاه آزاد به بررسی مزیت‌ها و معایب پزشکی از راه دور پرداخت و برابری در بهره‌مندی از خدمات پزشکی برای همه مردم را از فواید این روش برشمرد.
کد خبر : 937859

به گزارش خبرنگار آنا؛ تکامل انسان همچنان ادامه دارد و نیازها و خواسته‌های او باعث رشد و بالندگی بیشتر می‌شود. کشورها در حوزه‌های مختلف مانند صنایع نظامی، ارتباطات، هوافضا و تکنولوژی پیشرفت کرده‌اند و بهداشت و درمان نیز همیشه در حال بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا بوده است.

پیشرفت پزشکی از راه دور

علی نیلوفری، مشاور امور درمانی دانشگاه آزاد، بیان کرد که پزشکان از راه‌های ارتباطی مختلف مانند سایت‌های شخصی و اپلیکیشن‌ها بیماران را ویزیت کرده و به آن‌ها مشاوره‌های لازم را می‌دهند. او افزود این نوع ارتباط با وجود فواید، می‌تواند خطرناک باشد و درصد خطا بالایی داشته باشد.

نیلوفری ادامه داد: با گسترش استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند، صنایع مختلف از این فرصت بهره برده‌اند و پزشکی نیز به کمک این فناوری به ارتباطاتی فراتر از مراجعه حضوری رسیده است. پزشکان حتی با استفاده از ربات‌ها از راه دور جراحی انجام داده‌اند.

وی افزود: پزشکان حرفه‌ای و متخصص در همه‌جای دنیا حضور ندارند و بیمارانی که به علم این پزشکان نیاز دارند ممکن است در مناطق دورافتاده باشند. همین امر سبب شده تا پزشکی از راه دور توجه زیادی را به خود جلب کند تا بتوان از دانش متخصصان در نقاط مختلف استفاده کرد.

چالش‌های تله‌مدیسن در تشخیص بیماری

نیلوفری گفت: ارتباطات نوین شکل جدیدی به شیوه‌ی پزشکی داده است. تله‌مدیسن یا ارائه خدمات بالینی به بیماران نیز از جمله خدماتی است که در دسترس بیماران قرار گرفته است، اما نمی‌تواند جایگزین کامل خدمات حضوری باشد.

مشاور امور درمانی دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه اولین چیزی که پزشکان در زمان تحصیل یاد می‌گیرند توانایی گرفتن شرح‌حال از بیمار است، ادامه داد: این مرحله از درمان را می‌توان از طریق ابزار هوشمند و اپلیکیشن‌ها انجام داد، اما مرحله بعدی که معاینه فیزیکی بیماران است، با تکنولوژی به‌خوبی پوشش داده نمی‌شود.

وی افزود: برخی از پزشکان معتقدند که با استفاده از گجت‌ها و ابزارهایی مانند ساعت‌های هوشمند می‌توان ضربان، دما و دیگر متغیرها را دریافت کرد، و در آینده‌ای نزدیک شاید بتوان حتی معایناتی از ریه و قلب را نیز با این ابزارها انجام داد.

نیلوفری تاکید کرد: بیماران گاهی به ارتباطات فراتر از معاینه نیاز دارند؛ لمس دست، ارتباط چشمی، یا شنیدن صحبت‌های آن‌ها در درمان و دلگرمی بیماران نقش موثری دارد.

برابری در دسترسی به پزشکان؛ مزیتی بزرگ

یکی از مزیت‌های پزشکی از راه دور، برابری در دسترسی به پزشکان در همه نقاط است. نیلوفری توضیح داد که اپلیکیشن‌هایی برای ارتباط بیماران با پزشکان طراحی شده است، اما تاکید کرد که هنوز در ابتدای یک مسیر طولانی قرار داریم و سازوکار و قوانین مدونی برای آن وجود ندارد.

وی افزود: وزارت بهداشت باید شرایط و قوانین دقیقی برای استفاده از اپلیکیشن‌ها و ابزارک‌های پزشکی از راه دور مشخص کند.

نیلوفری در خصوص بیماری‌های روانی و روان‌پزشکی گفت: مهارت‌های ارتباطی در روان‌شناسی بسیار گسترده است و گفت‌وگوی حضوری با بیمار کاملاً متفاوت از تصویری دوبعدی است که هیچ حس خاصی را منتقل نمی‌کند.

در پایان، نیلوفری یادآور شد که پزشکان و شرکت‌های زیادی به روش‌های تشخیص، درمان و مشاوره از راه دور روی آورده‌اند و این امر علاوه بر راحتی و دسترسی آسان برای همه مردم، چالش‌هایی مانند عدم حفظ حریم خصوصی بیماران و احتمال خطا را نیز به همراه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب