دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1403 - 16:08
پروفسور بالتازار ۳۳؛

چرا دندان عقل داریم؟

چرا دندان عقل داریم؟
استخوان‌بندی و جمجمه بزرگ انسان‌های اولیه می‌تواند پاسخگوی وجود دندان عقل و پیچیدگی‌های آن باشد اما با تغییر غذا جمجمه و فک هم تغییر کردند.
کد خبر : 932181

خبرگزاری آنا، مریم ملی؛  بسیاری از ما در سال‌های اول جوانی با معضلات مختلف دندان عقل مواجه شدیم، دردهای شبانگاهی، فشار شدید روی دندان‌های دیگر، بوی بد دهان به دلیل عفونت و ... از چالش‌های رشد دندان عقل در حدود ۱۷-۱۸ سالگی است. این دندان پر ماجرا که سرنوشتش یا به کشیدن ختم می‌شود یا جراحی اصلا چرا وجود دارد؟

مطالعات انسان‌شناسان و کاوش‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد جمجمه‌ها و فک‌های اجداد ما دارای سه دندان آسیای بزرگ بوده‌اند که هر سه برای عمل جویدن به کار می‌رفتند. از آن‌جا که غذای انسان‌های اولیه مواد غذایی خام و سفت بود انسان دندان‌های بیشتر و قوی‌تری لازم داشت تا بتواند مواد غذایی خام را بجود. این سه دندان آسیای بزرگ و فک بسیار قوی در مرور زمان و با تغییر غذای انسان تحول پیدا کرد.

استخوان‌‏بندی و جمجمه بزرگ انسان‎های اولیه می‌‏تواند پاسخ‎گوی وجود دندان عقل و پیچیدگی‎های آن باشد اما با تغییر غذا جمجمه و فک هم تغییر کردند. از وقتی انسان غذای پخته و کباب‌شده مصرف کرد، می‌توانست با دردسر کمتری آن را بجود و بنابراین انرژی کمتری برای این کار صرف کرد. به تدریج دندان آسیای سوم کمتر مورد استفاده قرار می‌گرفت و با تغییر ابعاد فک و جمجمه فضا برای این دندان در دهان انسان کم شد.

چرا دندان عقل داریم؟

به همین خاطر است که در عصر ما  بیشتر افراد با دندان عقل‌شان مشکل دارند و درد می‎کشند و دچار عفونت لثه و مشکلات دیگر می‎شوند. دندان پزشک‌‏ها با توجه به زاویه قرار گیری دندان‌‏های عقل در لثه و اندازه فک، پیشنهاد کشیدن یا جراحی آن را می‌‏دهند. این بار که درگیر درد دندان عقل شدید بدانید که این دردها محصول تغییر و تحولات تکاملی است که باعث کوچکتر شدن فک ما شده است!

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب