کودکان مرفه بیشتر مستعد پوسیدگی دندان هستند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، بر اساس متا آنالیزها، کودکان مرفه با وجود مراجعه منظم به دندانپزشک بیشتر مستعد پوسیدگی دندان هستند. خوردن نوشابه، آبمیوههای غیرطبیعی و نوشیدنیهای انرژیزا بر دندان اثرات مخربی میگذارد.
محققان ۶۵ مطالعه از ۳۰ کشور را بررسی کردند. این مطالعه میان افراد ۶ تا ۷۹ ساله انجام شد و همچنین شامل بیش از ۶۰ هزار نفر بود. آنها دریافتند که بین وضعیت اجتماعی- اقتصادی و سایش دندان ارتباطی وجود دارد. مطالعات نشان داد نوجوانانی که به مدرسه خصوصی میروند و والدین آنها از تحصیلات و درآمد بالایی برخوردارند بیشتر از بقیه دچار پوسیدگی دندان میشوند.
این مطالعه شاید در ابتدا غیر منطقی بهنظر برسد، زیرا اکثر مردم براین باورند که افراد مرفه از بقیه مردم بیشتر به مراقبتهای دندانپزشکی دسترسی دارند. با توجه به اینکه رژیم غذایی بیشتر از مراقبت در سلامت دندان مؤثر است، این مطالعه منطقی بهنظر میرسد. خالد احمد، محقق دندانپزشکی از دانشگاه گریفیث، میگوید: «نوشیدنیهای گازدار، نوشابههای انرژیزا و آبمیوههای بستهبندی شده در بسیاری از کشورها در دسترس قشر مرفه است.»
این عادات غذایی امکان دارد کودکان را در تمام سطوح اجتماعی- اقتصادی در معرض پوسیدگی دندان قرار دهد، اما کودکان در سطح اجتماعی بالاتر بیشتر از همنوعان خود به مواد غذایی پرشکر دسترسی دارند بنابراین بیشتر در معرض این خطر قرار دارند. همچنین اکثر افراد در طول زندگی خود تجربه پوسیدگی دندان داشتند، اما سرعت پوسیدگی، ساییدگی و کنده شدن دندان به مجموعهای از عوامل بستگی دارد. با گذشت زمان و سن نیز دندانها پوسیده میشوند. افراد برای سلامت دهان و دندان خود علاوه بر مراقبتهای بهداشتی، باید رژیم غذایی خوبی داشته باشند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/