دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1400 - 09:48

ارتباط بین بیماری لثه و آلزایمر کشف شد

مطالعات قبلی و جدید نشان می‌دهد که بیماری لثه بر میکروبیوم روده تأثیر گذاشته و این تغییر منفی باعث آلزایمر می‌شود.
کد خبر : 629810
دندان

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، محققان بریتانیایی در مطالعات خود دریافتند که بیماری لثه با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و خودایمنی ارتباط مستقیمی دارد. افرادی که بهداشت و دهان خود را خیلی کم رعایت می‌کنند، بیش‌تر در معرض ابتلا به بیماری‌های مزمن هستند.


محققان مطالعه جدید اظهار کردند «سلامت ضعیف دهان، هم در بریتانیا و هم در سطح جهان بسیار رایج است. بیماری دهان و دندان زمانی‌که پیشرفت می‌کند، منجر به کاهش کیفیت زندگی می‌شود. تاکنون اطلاعات زیادی درباره ارتباط سلامت ضعیف دهان و بیماری‌های مزمن، به‌ویژه بیماری روانی وجود نداشته است.»


مطالعات اپیدمیولوژیک یا همه‌گیرشناسی در سال‌های اخیر ارتباط بین بیماری پریودنتیت و سایر بیماری‌ها را چندین بار شناسایی کردند. پریودنتیت نوعی بیماری عفونی است که در اطراف بافت‌های دندان در ناحیه لثه وجود دارد. فشارخون بالا نیز با سلامت دهان و دندان ضعیف مرتبط است. در مطالعات پیشین همچنین ارتباط بین بیماری عفونی لثه و تغییر میکروبیوم روده ثابت شده است. تغییر منفی میکروبیوم روده باعث می‌شود تا افراد در سال‌های بعد به آلزایمر دچار شوند.


در مطالعات جدید نیز ارتباط بین بیماری لثه و بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر یافت شده است. یافته‌های محققان نشان داده که اگر بهداشت دهان و دندان افزایش یابد، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کاهش پیدا می‌کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب