دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

میکروبیوم روده برای اولین بار ویرایش ژنتیکی شد

محققان برای نخستین بار در جهان میکروبیوم روده را در یک موش زنده ویرایش ژنتیکی کردند.
کد خبر : 624411
باکتری

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، گروه تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو موفق به ویرایش ژنتیکی میکروبیوم روده در موش زنده شدند. در این روش سیستم ویرایش ژن کریسپر روی ویروس‌های شکارچی باکتری بارگذاری می‌شوند که دستکاری میان گونه‌های مختلف باکتریایی را ممکن می‌کند، این امر با هدف درمان مشکلات سلامتی انجام می‌شود. هر انسان جامعه عظیمی از باکتری‌های مختلف را در روده خود حمل می‌کند که همان میکروبیوم است.


میکروبیوم روده به طور مستقیم با سلامت عمومی فرد ارتباط دارد. نتایج تحقیقات اخیر حاکی از آن است که میکروبیوم روده می‌تواند نقشی کلیدی در بیماری‌های خودایمنی، دیابت، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، پارکینسون، آلزایمر، ام‌اس و حتی افسردگی ایفا کند. تعادل این اکوسیستم حساس می‌تواند با رژیم غذایی، آنتی‌بیوتیک‌ها و عوامل بسیار دیگری مختل شود، بازگشت میکروبیوم روده به حالت عادی بسیار دشوار است.


مواد غذایی پروبیوتیک و پیوند مدفوع می‌تواند اکوسیستم باکتری‌های روده را متعادل کند با این حال این روش‌ها همیشه نتیجه اثربخش ندارند. گروه تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو در تحقیقات جدید خود از باکتری‌های ویرایش ژنی برای ایجاد تعادل به ترکیب میکروبیوم روده استفاده کردند. در این روش رشته‌های خاصی از باکتری هدف قرار می‌گیرد و بدون این که اثری روی دیگر باکتری‌ها گذاشته شود. این نخستین باری است که ویرایش ژنی به صور موفق روی میکروبیوم روده یک پستاندار انجام شده است. این فرایند نخستین گام در راستای مهندسی باکتری در روده به شمار می‌رود.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب