دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تحقیقات جدید نشان داد؛

باکتری‌های روده چگونه باعث افزایش وزن می‌شوند؟

باکتری‌های روده چگونه باعث افزایش وزن می‌شوند؟
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که علت افزایش وزن می‌تواند در افراد می تواند به دلیل میکروبیوم روده آن ها که انرژی را از غذا استخراج می‌کند
کد خبر : 822606

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از محققان دانشگاه کپنهاگ به بررسی میکروبیوم بدن پرداخته‌اند تا بفهمند باکتری‌های روده چه نقشی در افزایش وزن دارند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که جمعیت خاصی از باکتری‌ها در استخراج انرژی از غذا کارآمدتر هستند و به همین دلیل است که برخی افراد با استفاده از رژیم‌های غذایی نسبتا سالم به راحتی وزن خود را کم می‌کنند.

در طی چند دهه گذشته، تعداد انگشت شماری از مطالعات پیوندهای جالبی را بین چاقی و میکروبیوم روده پیدا کردند. به عنوان مثال، مطالعات مدفوع نشان داد که موش‌های لاغر وقتی با باکتری‌های روده موش‌های چاق مستعمره شدند، وزن قابل توجهی پیدا کردند. یک فرضیه حاکی از آن است که عامل کلیدی تمایز حیوانات چاق و لاغر، ظرفیت میکروبیوم آنها برای برداشت انرژی از غذا است.

ما می دانیم که باکتری های روده نقش مهمی در هضم غذا دارند. متابولیت‌های باکتری‌های مختلف می‌توانند به تجزیه کربوهیدرات‌ها و لیپیدهای غذا کمک کنند، بنابراین وقتی غذا می‌خوریم، میکروب‌های روده‌مان را نیز به یک جشن دعوت می‌کنیم. و این میکروب‌ها بر متابولیسم ما تأثیر می‌گذارند، اما دقیقاً مشخص نیست که همه این باکتری‌ها چقدر در چاقی نقش دارند.

در این مطالعه، محققان 85 داوطلب میانسال و دارای اضافه وزن را بررسی کردند. نمونه های مدفوع، نه تنها برای تجزیه و تحلیل میکروبیوم، بلکه برای ردیابی چگالی انرژی مدفوع به عنوان معیاری برای استخراج انرژی میکروبی روده فرد مورد مطالعه قرار گرفتند.

این مطالعه همچنین یک فرضیه جایگزین برای چاقی - زمان انتقال غذا در روده را نیز بررسی کرده است. یعنی به‌جای اینکه میکروب‌های روده مسئول  استخراج‌ انرژی بیشتر از غذا باشند، زمان‌های انتقال آهسته‌تر غذا از طریق روده می‌تواند نقش داشته باشد. به طوری که هر چه غذا مدت زمان بیشتری در روده ما حرکت کند، فرصت بیشتری برای استخراج انرژی از آن غذا داریم.

اما محققان دریافتند شرکت‌کنندگانی که کوتاه‌ترین زمان عبور غذا از روده را داشتند، به طور غیرمنتظره‌ای بیشترین انرژی را از غذا استخراج می‌کردند. از این رو به نظر می‌رسد میکروبیوم بیشترین تأثیر را بر استخراج انرژی داشته است.

هنریک روگر، یکی از نویسندگان این مطالعه جدید، می‌گوید: «ما فکر می‌کردیم که یک سفر طولانی گوارشی باعث می‌شود انرژی بیشتری استخراج شود. اما در اینجا، ما می بینیم که شرکت کنندگان با باکتری های روده نوع B که بیشترین انرژی را استخراج می کنند، همچنین سریع ترین عبور را از طریق سیستم گوارشی دارند.

با بررسی موارد مرتبط با افزایش وزن، محققان دریافتند افرادی که بیشترین انرژی را از رژیم غذایی خود استخراج می کنند، نسبت به افرادی که در دریافت انرژی از غذا کارآمد نیستند، حدود 10 درصد بیشتر وزن داشتند. یعنی معادل حدود 9 کیلوگرم (20 پوند) اختلاف وزن بین بیشترین و کم بازده ترین استخراج کننده های انرژی وجود دارد.

روگر می‌گوید: این واقعیت که باکتری‌های روده ما در استخراج انرژی از غذا عالی هستند، اساساً چیز خوبی است، زیرا متابولیسم باکتری‌ها در غذا انرژی اضافی را به شکل اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه فراهم می‌کند، که مولکول‌هایی هستند که بدن ما می‌تواند از آن به عنوان سوخت تامین کننده انرژی استفاده کند. اما اگر بیشتر از آنچه می سوزانیم مصرف کنیم، انرژی اضافی که توسط باکتری های روده تامین می شود ممکن است به مرور زمان خطر چاقی را افزایش دهد.

در حالی که محققان مطمئن هستند یافته‌های آنها به یک ارتباط بین میزان انرژی استخراج شده از غذا و جمعیت خاصی از باکتری‌های روده اشاره می‌کند.به گفته روگر،تفاوت وزن بین گروه ها در این مطالعه به میزان انرژی استخراج شده از غذا مربوط است. اما این سوال خاص یکی از مواردی است که باید در تحقیقات آینده با قوت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.

این مطالعه جدید اخیرا درمجله Microbiome منتشر شده است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب