دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک روانشناس خانواده در گفت‌وگو با آنا پاسخ داد؛

راه‌های درمان افسردگی پس از زایمان چیست؟

یک روانشناس خانواده گفت: افرادی که سابقه افسردگی دارند، قبل از اقدام به فرزندآوری باید به درمان خود بپردازند تا پس از زایمان دچار افسردگی شدید نشوند.
کد خبر : 626037
نوزاد

سارا ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا درباره علل و راه‌های درمان افسردگی پس از زایمان گفت: برخی از رفتارهایی که از سوی افراد در حین بارداری یا پس از زایمان سَر می‌زند طبیعی بوده اما برخی از رفتارها طبیعی نیست. البته که زایمان به نوبه خودش یک استرس است؛ اما استرس آن متفاوت با سایر استرس‌هاست، چراکه یک اتفاق خوب و خوشایند در زندگی فرد رخ داده است. زایمان موجب تغییرات عمده‌ای روی فرد می‌شود که این مورد به دلیل تغییرات و تحریک برخی از هورمون‌های بانوان است. بنابراین در برخی از افراد این استرس به افسردگی پس از زایمان تبدیل می‌شود که به بانوان توصیه می‌شود که قبل از بارداری نسبت به این موضوع حساس باشند.


وی با تأکید بر این‌که افرادی که قبل از بارداری دچار مشکل افسردگی و اختلالات خلقی هستند بیشتر در معرض افسردگی بعد از زایمان قرار دارند؛ ادامه داد: برخی از افراد در خانواده‌شان سابقه بیماری‌های روانی و افسردگی وجود دارد و این افراد حتماً قبل از بارداری باید به درمان خود بپردازند. بانوان بعد از زایمان دچار خستگی و ضعف می‌شوند و در این حالت است که نقش خانواده فرد و به‌ویژه همسرش در برگرداندن وی به حالت عادی نقشی تأثیرگذار است و تحقیقات نشان از این دارد که افرادی که با همسرشان رابطه عاطفی مناسبی ندارند، در دوران پس از زایمان بیشتر از سایرین در معرض افسردگی و اضطراب قرار دارند.


بانوان پس از زایمان نباید انتظارات بیش از حدی از خود داشته باشند


این روانشناس با بیان این‌که افراد پس از زایمان عهده‌دار مسئولیت‌های جدیدی می‌شوند و به همین جهت زمان کمتری را به خود اختصاص می‌دهند عنوان کرد: این عامل رفته رفته موجب افسردگی می‌شود بنابراین افراد تازه مادر شده باید برای تعدیل حالت روحی و روانی خود، در کنار رسیدگی به فرزند به احیای خود نیز بپردازند.




بیشتر بخوانید:
نزاع و درگیری، فصل تلخی در جامعه/ «فضای مجازی» خشونت را در جوانان تقویت می‌کند
مدیریت و تفکر جهادی افسردگی را از جامعه دور می‌کند




ابراهیمی به افراد تازه مادر شده توصیه کرد: همواره در تلاش باشید تا جنبه‌های مثبت زندگی را کشف کنید و زمان‌هایی را به بازیابی آرامش خود اختصاص دهید. احساس خود را راحت به همسرتان و دوستان نزدیکتان بیان کنید و به زبان آوردن احساسات موجب آرامش فرد می‌شود.


وی گفت: تفریح کردن، استراحت کافی، رژیم غذایی سالم، خوابیدن و غذای مقوی خوردن از دیگر راه‌هایی است که می‌تواند موجب تعدیل حالت روانی مادر شود. افرادی که تازه صاحب فرزند شدند، نباید انتظارات بیش از حدی از خود داشته باشند و باید برای برخی از کارها از دیگران کمک بگیرند و بهتر است که این افراد پیاده‌روی روزانه را در برنامه خود قرار دهند تا هرچه زودتر به شرایط عادی برگردند.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب