پیوند دانشگاه با کشاورزی و صنایع غذایی؛ دانش روز واحدهای تولیدی افزایش مییابد
عبدالاحد شاددل تیلی عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح چگونگی ایجاد، فعالیتها و برنامههای سرای نوآوری امنیت غذایی و صنایع این دانشگاه اظهار کرد: ظرفیت شهرستان شبستر به لحاظ وجود واحدهای تولیدی در زمینه صنایع غذایی و تعدد شهرکهای صنعتی در استان آذربایجان شرقی و منطقه و وجود گروه آموزشی کشاورزی، صنایع غذایی و دامپزشکی با گرایشهای مرتبط با موضوع امنیت غذایی و صنایع در دانشگاه، بستر مناسبی را برای ایجاد سرای نوآوری امنیت غذایی و صنایع فراهم کرده بود.
وی افزود: در این راستا واحد دانشگاهی شبستر از سال ۱۴۰۰ اقدامات لازم را برای ایجاد سرای نوآوری امنیت غذایی و صنایع انجام داد و بعد از طی فرآیندهای اداری در سال ۱۴۰۱ سرای نوآوری فعالیت خود را آغاز کرد. ازآنجاییکه شهرستان شبستر قطب تولید میوه سردرختی و تخم مرغ در استان و کشور است؛ بنابراین در کنار سرای امنیت غذایی، سرای نوآوری کشاورزی نیز از آذر سال ۱۴۰۲ فعالیت خود را آغاز کرده است.
شاددل تیلی درباره اینکه مأموریتهای سرای نوآوری صنایع و امنیت غذایی چیست و تازهترین فعالیتهای سرا چه بوده است، اضافه کرد: سرای امنیت غذایی و صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در راستای رسالت ذاتی خود برای افزایش دانش روز مدیران، کارشناسان فنی و کارکنان واحدهای تولیدی منطقه به تشکیل جلسات متعددی اقدام و کلاسهای بازآموزی و دانشافزایی در قالب دورههای کوتاه مدت توسط استادان مجرب دانشگاه برگزار کرده است.
عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر تشریح کرد: در فعالیتهای سرا از طریق ایجاد شبکههای نوآوری شامل آموزشهای فناوری و خلاقیت، مراکز رشد، جهتگیری و بهرهبرداری از زیرساختهای موجود دانشگاه اعم از آزمایشگاهها، کارگاهها و مراکز پرورش دام و طیور در راستای پیشرفت اطلاعات واحدهای تولیدی و بالاخره افزایش درآمدهای غیرشهریهای دانشگاه بهره بردهایم.
رئیس سرای نوآوری صنایع و امنیت غذایی، ترویج تفکر خلاق و ایدهپردازی، توسعه فرهنگ نوآوری و امکان دستیابی به تولیدات داخلی بیشتر بر اساس فعالیتهای فناورانه و افزایش بهرهوری واحدهای تولیدی مرتبط با صنایع و امنیت غذایی و برنامهریزی برای فعالسازی کارخانه فرآوردههای لبنی دانشگاه را از دیگر فعالیتهای این سرا عنوان کرد.
وی نحوه تعامل و همکاری نهادها و سازمانهای مربوط با سرای نوآوری صنایع و امنیت غذایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: سرای نوآوری و امنیت غذایی و سرای نوآوری کشاورزی با توجه به رسالتی که دنبال میکنند، نیاز مبرم به همکاریهای صمیمانه نهادها و سازمانهای مرتبط با فعالیت دارند. در این راستا نظر به حمایتهای خاص رئیس دانشگاه، تفاهمنامههایی با معاونت غذا و دارو، اداره کل استاندارد، نظام دامپزشکی، آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، اداره صمت و اداره فنی و حرفهای شهرستان شبستر و شرکتهای فناورانه فعال در زمینه صنایع و غذا (شرکت آدلیم تجارت آذر یمک) منعقد شده است.
شاددل تیلی ادامه داد: در راستای افزایش همکاریهای صمیمانه با اداره کل استاندارد آذربایجان شرقی، دفتری در این واحد دانشگاهی به آن اداره اختصاص داده شده است. در این زمینه فعالیتهای خوبی نیز در راستای استقرار یکی از شرکتهای دانشبنیان استان در سرا انجام شده که امید است رایزنیهای صورت گرفته منجر به آغاز فعالیت شرکت در سرای نوآوری دانشگاه شود.
این مسئول از فعال کردن طرح پویش دانشجویی در دانشگاه، افزایش برگزاری دورههای مهارتی و بازآموزی زیرمجموعه اداره کل استاندارد، غذا و دارو و فنی و حرفهای برای مجموعه فعالان واحدهای تولیدی صنایع و صنایع غذایی در سرای نوآوری امنیت غذایی و صنایع خبر داد.
رئیس سرای نوآوری صنایع و امنیت غذایی، افزایش تعداد هستههای فناور و واحدهای فناور مرتبط با صنایع غذایی، برگزاری نمایشگاههای مشترک با واحدهای تولیدی منطقه، بازدید اساتید گروه صنایع غذایی از واحدهای تولیدی منطقه در راستای مشکل یابی و رفع مشکل را از دیگر فعالیتهای این سرا برشمرد.
وی از افزایش همکاری با نظام صنفی کشاورزی شهرستان با تشکیل جلسات و برگزاری کلاسهای تخصصی در سرای نوآوری کشاورزی خبر داد و یادآور شد: با توجه به فعال بودن بخش طیور و بخش باغبانی دانشگاه، پیشبینی میشود که در آینده نزدیک، مدارس مهارتی در این زمینهها ایجاد شود.
شاددل تیلی گفت: سرای نوآوری در بخش امنیت غذایی از طریق اجرای طرح پویش و برگزاری دورههای مهارتی و بازآموزی، علاوه بر دانشافزایی سطح کارشناسان فنی واحدهای تولیدی مبالغی را دریافت کرده و از این طریق درآمدهایی را برای واحد دانشگاهی شبستر کسب کرده است و پیشبینی میشود درآینده با توجه به استقبال خوب صورت گرفته تعداد دورههای برگزاری افزایش یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: نظر به ظرفیت خوب بخشهای تولیدی دانشگاه از سال ۱۴۰۳ به فعالسازی سالن مرغداری، باغ و گوسفندداری اقدام کرده و در این راستا در بخش طیور با همکاری شرکت فناور «آدلیم تجارت آذر یمک» مرحله اول تولید تخم مرغ آغاز شده که برابر قرارداد منعقده در فاز نخست حدود یک میلیارد تومان و در فاز دوم در مجموع 2 و نیم میلیارد تومان در سال پیشبینی میشود که بخشی از این منابع محقق شده و بخش دیگر آن برابر قرارداد عملی خواهد شد.
رئیس سرای نوآوری کشاورزی دانشگاه آزاد شبستر یادآور شد که در مورد باغ، اقدامات خوبی در راستای اصلاح خاک و آبیاری قطرهای تحت فشار صورت گرفته که برای امسال حدود ۷۰۰ میلیون تومان پیشبینی تولید داشتیم و تا امروز ۵۰۰ میلیون تومان آن محقق شده است. در بخش بره پرواری هم سالن پرورش به ظرفیت ۲۵۰ رأس به لحاظ زیرساخت آماده شده که در صورت تأمین اعتبار این طرح اجرایی خواهد شد.
وی افزود: با توجه به اینکه سرای نوآوری کلاسهای مهارتی را عمدتاً برای دانشجویان دانشگاه برگزار میکند، غالباً از استادان گروههای مختلف آموزشی بهره جسته و ارتباط مستمر و صمیمانه بین دانشجویان، اعضای هیئت علمی و سرا وجود دارد. در همین راستا، فضایی برای برگزاری نمایشگاهها و رویدادها در سرای نوآوری برای فعالیت آنان اختصاص یافته است که میتوان این همکاری و تعامل مشترک را در برگزاری رویداد صدرا و رویداد ایدهآرا ذکر کرد.
انتهای پیام/