جنگلهای پاسارگاد از آتش نبود امکانات سوخت
حمزه ولوی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص حریق جنگلهای پاسارگاد استان فارس بیان کرد: در تمام دنیا برای اطفای حریق زمان بندی خاصی نداریم و مواردی چون قابل دسترس بودن محل حادثه، پوشش گیاهی منطقه، زمان اعلام آتش سوزی، فصل، تجهیزات، نیرو، پشتیبانی و ... میتواند در زمان و میزان حریق در جنگل نقش داشته باشد.
وی ادامه داد: آتش سوزیهایی در کانادا، آمریکا و استرالیا داشتیم که هفتهها و گاهی ماهها طول کشیده و حدود 200 تا 300 هزار نفر از محل آتش سوزی تخلیه شدهاند. از طرفی آتش سوزی در جنگلها با توجه به گرمای شدید هوا ممکن است اتفاق بیفتد اما با تمام این اوصاف با توجه به حمایتهای خوب مردمی و نیروهای امدادی اگر امکانات بود، خیلی زودتر باید آتش اطفا میشد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس بیان کرد: از آنجایی که آتش در مناطق صعب العبور رخ داده، فقط نیروی انسانی میتوانست به محل برود و در نتیجه رسیدن به آتش کار خیلی سختی بود.
وی ادامه داد: روز اول هلیبرد آمد اما تنها ظرفیت حمل 2 یا 3 نفر را داشت، روز دوم نیروهای بیشتری انتقال داده شدند و تقریبا آتش درحال اطفا بود اما چون زمان استفاده از هلیبرد بیش از 7 ساعت نیست دیگر نتوانستیم از آن استفاده کنیم. روز سوم امکانات خیلی بهتر بود. مردم به خصوص عشایر در اطفای حریق بسیار به ما کمک کردند و اگر پشتیبانی خوب و تجهیزات پروازی مناسب داشتیم، این شرایط خیلی بهتر میشد.
حمزه ولوی در خصوص صدماتی که این آتش به بار آورده است، گفت: برآورد صدماتی که آتش سوزی به بار آورده است به عهده سازمان جنگلهاست و دقیقا مشخص نیست.
وی درخصوص آتش سوزی «بمو» گفت: چون نیروهای ما برای اطفای حریق پاسارگاد رفته بودند، به موقع نتوانستند خودشان را به بمو برسانند. با این حال آتشی که ساعت حدود 11 شروع شده بود ساعت 6 بعد از ظهر کاملا اطفا شد. بمو مرتع بود و حدود 75 هکتار از مراتع دچار آتش سوزی شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس علت آتش سوزی بمو و پاسارگاد را اینطور بیان کرد: هنوز علت این آتش سوزیها مشخص نشده است اما چیزی که محرز است این است که عامل انسانی صددرصد در آن نقش داشته است.
انتهای پیام/