دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1403 - 12:02

چرا اختلال بیش فعالی در کودکان ایجاد می‌شود؟

چرا اختلال بیش فعالی در کودکان ایجاد می‌شود؟
یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: عوامل ژنتیکی مهم ترین علت بروز اختلال بیش فعالی و نقص توجه است.
کد خبر : 929723

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم فناوری آنا، سارا ده بزرگی اظهار کرد: کودکان با اختلال نقص توجه و بیش فعالی، 5 تا 10 درصد از جمعیت کودکان در سنین مدرسه را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: از ویژگی‌های عمده این اختلال در کودکان فعالیت و تحرک زیاد، تمرکز و توجه کم و رفتارهای ناگهانی و تکانشی است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: علائم این اختلال از دوران کودکی شروع می‌شود و ممکن است در نوجوانی رو به بهبودی برود. اگرچه ممکن است بعضی از جنبه‌های آن تا پایان عمر باقی بماند.

ده بزرگی بابیان اینکه مهم‌ترین علت ایجاد این اختلال در کودکان، عوامل ژنتیکی است، ادامه داد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که اگر کودکی اختلال نقص توجه و بیش فعالی داشته باشد، بین 10 تا 35 درصد از اعضای خانواده او نیز احتمال این اختلال را خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات اخیر، تکامل قشری مغز ممکن است در کودکان مبتلابه اختلال نقص توجه و بیش فعالی، اغلب تا چندین سال به تعویق بیفتد. این تأخیر در ناحیه جلویی مغز که برای کنترل فرآیندهای ادراکی و شناختی، ازجمله توجه و برنامه‌ریزی حرکتی اهمیت دارد، برجسته است.

این روان‌پزشک افزود: باوجوداین تأخیر در تکامل قشری مغز، اما در ساختار مغز هیچ حالت غیرطبیعی دیده نمی‌شود.

وی یادآور شد: از علت‌های دیگر این اختلال، وجود سابقه نارس بودن در زمان تولد و همچنین تحمل شرایط با اکسیژن پایین در جنین است.

ده بزرگی یادآور شد: برخورد و مواجهه مناسب والدین با نشانه‌های بیماری و اختلالات رفتاری ناشی از آن می‌تواند در کنترل علائم و جلوگیری از عوارض بعدی مؤثر باشد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب