دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1403 - 10:30

ژاپن یک مرکز تحقیقاتی برای توسعه تسلیحات نوین دایر می‌کند

ژاپن یک مرکز تحقیقاتی برای توسعه تسلیحات نوین دایر می‌کند
وزارت دفاع ژاپن از تأسیس مرکزی خبر داد که یکی از اهداف آن استفاده از فناوری هوش‌مصنوعی برای تولید طیف گسترده‌ای از تسیلحات نظامی پیشرفته نظیر موشک‌های مافوق صوت و پهپادها استفاده کند.
کد خبر : 928285

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ژاپن در راستای آنچه مقابله با تهدیدات منطقه‌ای و کمبود نیروی نظامی این کشور نامید، یک مرکز تحقیقاتی جدید برای توسعه تسلیحات نوین مانند موشک‌های مافوق صوت و پهپادهای هوش مصنوعی، راه‌اندازی می‌کند.

وزارت دفاع ژاپن با بیان این مطلب، افزود: ما این مرکز را موظف به توسعه تسلیحات «تغییردهنده بازی» کردیم؛ تسلیحاتی همچون موشک‌های مافوق صوت و هواپیمای بدون سرنشین مجهز به هوش مصنوعی که توانایی کنترل در شرایط سخت دارند.

این نهاد نظامی ژاپن افزود: در این مرکز، سیستم‌هایی که از امواج الکترومغناطیسی برای شناسایی زیردریایی‌ها استفاده می‌کنند نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

بر اساس گزارش وزارت دفاع ژاپن، این مرکز تحقیقاتی قرار است در ماه اکتبر (مهر و آبان) افتتاح و زیر نظر آژانس اکتساب، فناوری و لجستیک این وزارت‌خانه فعالیت کند.

این اظهارات مقام‌های نظامی ژاپن درباره ایجاد مرکز تحقیقاتی تسلیحات نوین در حالی مطرح شده است که توکیو با نگرانی فزاینده‌ای نسبت به آنچه که تهدیدات امنیتی ناشی از چین، روسیه و کره شمالی می‌خواند، روبرو است و در عین حال، تردیدهایی درباره تمایل دولت‌های آینده آمریکا نسبت به حمایت از متحدانش نیز وجود دارد.

در این میان، بحث‌ها پیرامون تصمیم نیروی هوایی ایالات متحده برای کنار گذاشتن برنامه جنگنده نسل ششم (NGAD) که هزینه هر فروند آن بسیار بالاست و ممکن است به جای تولید آن واشینگتن به خرید نسخه‌های جدیدتر از F-15 Eagle روی آورد، نگرانی‌هایی ایجاد کرده است.

تحلیلگران درهمین راستا، اظهار داشتند: نیروی دفاع شخصی ژاپن که با کمبود نیروی انسانی روبروست، باید به توسعه فناوری‌های پیشرفته بپردازد و این مرکز تحقیقاتی جدید نقش مهمی در این زمینه ایفا خواهد کرد. این مرکز ممکن است در چاروچوب مشخص با کشورهای متحد، از جمله آمریکا همکاری داشته باشد تا بار مالی توسعه سیستم‌های نظامی پیشرفته را با این کشورها تقسیم کند.

به گفته وزارت دفاع ژاپن، یکی از زمینه‌های مورد توجه ویژه، کاربرد هوش مصنوعی در طیف وسیعی از کاربردهای نظامی، ازجمله شناسایی هدف، جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات، فرماندهی و کنترل، پشتیبانی لجستیک، عملیات پهپادها و امنیت سایبری است.

توکیو همچنین متعهد شده به سمت سلاح‌های کاملاً خودمختار، معروف به «ربات‌های قاتل» نخواهد رفت؛ ولی تصمیم دارد در راستای مقابله با کمبود نیروی نظامی ژاپن از فناوری هوش‌مصنوعی برای طیف گسترده‌ای از تسیلحات نظامی استفاده کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته