نهاییسازی فرآیند تشکیل شبکه آزمایشگاهی در ۷ دانشگاه منتخب علوم پزشکی
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کاظم وطن خواه، رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت در اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تالار شهید سلیمانی وزارت بهداشت، گفت: یکی از مهمترین وظایف نظام آزمایشگاهی برای ایفای نقش در نظام سلامت، اتخاذ رویکردهای نوین مدیریت به منظور ایجاد تشکیلات، سازماندهی و چیدمان مناسب مراکز آزمایشگاهی و برقراری فرآیند ارتباطی کارآمد بین آنهاست، تا بتواند بین کیفیت خدمات و هزینه ارائه خدمات تناسب برقرار کند. این چیدمان بهرهور، همان "شبکه آزمایشگاهی" است.
وطن خواه افزود: تجمیع منابع و ایجاد شبکههای آزمایشگاهی، یک روش کارآمد برای ایجاد دسترسی به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و بهنگام و یک تمهید اقتصادی است.
وی ادامه داد: شبکه آزمایشگاهى پزشکى مجموعهاى از مراکز آزمایشگاهى در بخش درمان، بهداشت و یا مجموعه بهداشت و درمان میباشد که با سیاستها و خطمشی یکسان و تحت مدیریت یکپارچه و با رعایت قوانین، مقررات و بالاترین استانداردهاى کیفیت، از طریق انجام خدمات آزمایشگاهى، دادهها و اطلاعات معتبر مورد نیاز نظام سلامت، پزشکان، بیماران، خریداران خدمت و سایر ذینفعان را بهموقع در دسترس ایشان قرار میدهد.
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت: شبکه آزمایشگاهی حوزه درمان در ۷ دانشگاه علوم پزشکی شامل مشهد، اردبیل، تبریز، گلستان، شیراز، گیلان، ارومیه به صورت پایلوت ایجاد شده و سایر دانشگاهها نیز براساس برنامه عملیاتی ملزم به ایجاد شبکه تا آخر سال ۱۴۰۳ هستند.
وی با بیان این که ایجاد شبکه آزمایشگاه یکی از سه برنامه اولویت دار وزارت متبوع در حوزه درمان در سال جاری است، اظهار کرد: استفاده بهینه از منابع آزمایشگاه یکی از اهداف مهم این برنامه است. دانشگاهها در گام اول براساس بازارایی منابع موجود ایجاد این شبکه را طرح ریزی میکنند.
وطن خواه گفت: براساس شبکه آزمایشگاه، در حوزه درمان آزمایشگاه بیمارستانها متناسب با نیاز و حدود فعالیت خود بخشی از آزمایشات را انجام و بقیه را به آزمایشگاههای میانی و مرکزی ارجاع خواهند داد. در حوزه بهداشت نیز مراکز نمونه گیری به آزمایشگاه میانی و سپس آزمایشگاه مرجع اتصال خواهند یافت.
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداست افزود: بخش خصوصی هم طبق آیین نامه مربوطه، امکان تشکیل شبکه آزمایشگاهی را دارند.
وطن خواه بیان داشت: در سال گذشته ۳۴۹ تجهیزات آزمایشگاهی از محل پروژه ICERP به معاونت درمان دانشگاهها تخصیص داده شده و ادامه این تخصیص و نیز سایر تخصیصها منوط به پیشبرد برنامه شبکه آزمایشگاهی است.
انتهای پیام/