دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1403 - 22:54

پورمحمدی: ناچار خواهیم بود که به برنامه هفتم توسعه اصلاحیه‌هایی بدهیم

پورمحمدی: ناچار خواهیم بود که به برنامه هفتم توسعه اصلاحیه‌هایی بدهیم
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر چیزی قانون شد باید آن را اجرا کنیم ما باید تمام لوازم مربوط به اجرای برنامه را حاکم کنیم که این کار را خواهیم کرد،  البته ناچار خواهیم بود که به برنامه هفتم اصلاحیه‌هایی بدهیم برخی از شعارهای دولت با برنامه‌های بالادستی قابل تطبیق نیست.
کد خبر : 917297

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه شنبه - ۲۶خرداد- در ششمین روز تبلیغات نامزدها در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که از شبکه خبر رسانه ملی پخش شد، اظهار داشت: از ۶ برنامه توسعه که تاکنون تدوین شده است در برنامه دوم، چهارم، پنجم و ششم در آنها نقش داشتم، اما  گزارش‌ها حکایت از این دارد که بین ۳۰ تا ۳۵ درصد این برنامه‌ها اجرا شده است، برنامه که برای اجرا آماده شده است؛ شاید فرض دیگری باید مطرح شود شاید نظام برنامه‌ریزی اشکال دارد باید ملزومات برنامه آماده شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این‌که در برنامه اول، سوم و هفتم در تدوین، مشورت‌ها و کارهای برنامه دخیل نبودم، تأکید کرد: مشکلی که اکنون در برنامه ۵ ساله و نظام برنامه‌ریزی کشور داریم و رهبر معظم انقلاب هم در یکی از سخنرانی‌ها اشاره کردند، که ۳۰ تا ۳۵ درصد برنامه‌ها اجرا شده است حتی برنامه ششم را برآورد کردند که زیر ۳۰ درصد است.

پورمحمدی اظهار کرد: در جهان برنامه‌های ۵ یا ۱۰ ساله تا حدودی منسوخ شده است، در دنیای معاصر سرعت تحولات بسیار زیاد است، و معمولاً برنامه‌ها و زمان‌بندی برنامه‌های را در برای مدت یک یا دو سال تدوین می‌کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در کشور ما برنامه‌های ۵ ساله کشور توسط یک تیم از دولت نوشته می‌شود، برای تطبیق به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود، برنامه هفتم را دولت سیزدهم نوشت و در مجلس یازدهم تصویب شد، الان دولت جدید قرار است تشکیل شود، و مجلس جدید هم با شعارهای جدید تشکیل شده است، نامزدها شعارهایی می‌دهند که شاید با برنامه هفتم تطبیق نداشته باشد.

وی ادامه داد: یک سیاست‌گذاری کلان ۱۰، ۲۰ یا ۲۵ ساله از سوی کشورها طراحی می‌شود و سپس ۳، ۴ یا ۵ هدف در نظر می‌گیرند و پس از آن برنامه را به صورت یک ساله یا دو ساله تنظیم می‌کنند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هنر برنامه، تطبیق برنامه با بودجه و درآمدها است، معمولاً سناریوهای مختلفی را برای برنامه در نظر می‌گیرند که کمتر در برنامه‌ریزی‌های ما به آن توجه شده است.

پورمحمدی با بیان این‌که ما باید ملزم به قانون باشیم چون این اصل است، تأکید کرد: اگر چیزی قانون شد باید آن را اجرا کنیم ما باید تمام لوازم مربوط به اجرای برنامه را حاکم کنیم که این کار را خواهیم کرد،  البته ناچار خواهیم بود که به برنامه هفتم اصلاحیه‌هایی بدهیم برخی از شعارهای دولت با برنامه‌های بالادستی قابل تطبیق نیست.

وی با بیان این‌که برنامه را یک دولت و مجلس دیگری تصویب کرده است، گفت: حالا این برنامه را دولت جدید با دولت شعارهای جدید می‌خواهد اجرا کند،  برنامه بالادستی با شعاری دولت جدید داده قابل تطبیق نیست، همین مشکلاتی را در نظام برنامه‌ریزی ایجاد می‌کند. تطبیق این فضاها مشکلات جدی برای ما ایجاد می‌کند.

پورمحمدی با بیان این‌که شکل برنامه هفتم داد می‌زند که نمی‌شود آن را درست اجرا کرد، اظهار داشت: ماده مکمل ۳۵ الحاقی در برنامه هفتم با ۲۵ عنوان داریم که برنامه همین موارد است، باید عدد و رقم می‌شد این‌ها اساس برنامه است، این‌ها را همگی به زمان دیگر حواله داده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: ما دو سال برنامه نداشتیم دو سه سال طول کشید این برنامه تنظیم شود، دلیل عدم تحقق روشن است خیلی دنبال جای دوری نباید برویم که چرا تحقق پیدا نکرده است؟ نباید فقط مدیران، کارشناسان و کارمندان دستگاه‌های دولتی را مسئول بدانیم که شما برنامه را اجرا نمی‌کنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته