دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دارو‌های ضد دیابت جای رژیم و ورزش را نمی‌گیرد

دارو‌های ضد دیابت جای رژیم و ورزش را نمی‌گیرد
فوق تخصص گوارش و کبد بالغین گفت: استفاده از دارو‌های لاغری برای کاهش وزن به شرایط فرد بستگی دارد و این دارو‌ها به هیچ وجه نمی‌تواند جای رژیم و ورزش را در کاهش وزن بگیرد.
کد خبر : 916253

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهزاد حاتمی فوق تخصص گوارش و کبد بالغین درباره دارو‌های ضد دیابت و کاهنده وزن اظهار کرد: این دارو‌ها از طریق کاهش اشتها باعث کاهش وزن می‌شود و مصرف آن در کنار رژیم غذایی و ورزش موثر است ولی نکته اصلی اینجاست که بدون آن معمولا موثر نیست، بنابراین، این دارو‌ها به هیچ وجه نمی‌تواند جای رژیم و ورزش را در کاهش وزن بگیرد.

وی با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری برای شروع مصرف این دارو در افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند باید با درنظر گرفتن عوارض و فواید آن باشد، افزود: انتخاب این دارو برای کاهش وزن به شرایط فرد بستگی دارد و باید فقط توسط پزشک تجویز و مصرف شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: فرد باید طی مصرف دارو از نظر بروز عوارض تحت نظر پزشک باشد و ادامه یا قطع دارو نیز با نظر پزشک است.

حاتمی با اشاره به اینکه در بزرگسالانی که BMI بالا یا به بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا، دیابت نوع دو و چربی خون بالا مبتلا هستند، با نظر پزشک می‌توانند این دارو را برای کاهش وزن انتخاب کرد، گفت: این دارو‌ها به صورت تزریق زیرجلدی روزانه مصرف می‌شود، استفاده از این دارو طی بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.

وی اضافه کرد: افرادیکه مبتلا به پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) هستند و یا کسانی که سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان تیروئید دارند مصرف دارو‌های و کاهنده وزن ممنوع است.

فوق تخصص گوارش و کبد بالغین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عوارض جانبی دارو‌های کاهنده وزن و ساکسندا اشاره کرد و گفت: تهوع، استفراغ و اسهال از جمله عارضه‌های این دارو است که معمولا درجه بروز آن از خفیف تا متوسط متغیر است و در اغلب موارد با گذشت زمان بهبود می‌یابد.

حاتمی خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی چنانچه همزمان با لیراگلوتابد وانسولین از دارو‌های کاهنده وزن استفاده کنند ممکن است دچار عارضه افت قند خون شوند..

وی در خاتمه به عوارض جدی، اما کمتر شایع دارو‌های کاهنده وزن اشاره کرد و افزود: التهاب لوزالمعده، بیماری کیسه صفرا از جمله سنگ صفرا و التهاب کیسه صفرا و نارسایی کلیه از جمله عوارض خطرناک دارو‌های ضد دیابتی و کاهنده وزن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب