دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 خرداد 1403 - 11:29
یادداشت؛

نگاهی فلسفی به رقابت‌های انتخاباتی و رأی زیاده‌خواهانه شورای حکام

نگاهی فلسفی به رقابت‌های انتخاباتی و رأی زیاده‌خواهانه شورای حکام
سوالی که مطرح می‌شود اینکه چرا در طول دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی، خبری از فشار بین‌المللی و تحریم‌ نبود، اما با شهادت آن عزیز و آغاز ثبت‌نام داوطلبان ریاست جمهوری مجدداً فشار‌ها آغاز شد؟!
کد خبر : 915620

خبرگزاری علم و فناوری آنا- *مجتبی جعفری؛ یکی از گسترده‌ترین مباحث در فلسفه، مبحث علیت است و فعلاً بیان تفصیلی آن، موضوع این نوشتار نیست. در ضمن مباحث فلسفی مبحثی وجود دارد با عنوان «مقتضی و شرط» بدین معنا که گاهی پیدایش معلول از علت متوقف بر وجود حالت و کیفیت خاصی است؛ در این صورت ذات علت را «مقتضی» یا «سبب» و حالت و کیفیت لازم را «شرط» می‌نامند.

شروط نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند: الف- شرط فاعلیت فاعل، یعنی چیزی که بدون آن فاعل نمی‌تواند کار خود را انجام دهد، و در واقع مکمل فاعلیت اوست.

ب- شرط قابلیت قابل، یعنی چیزی که باید در ماده تحقق یابد تا قابل دریافت کمال جدیدی از فاعل شود، چنان‌که جنین باید واجد شرایط خاصی شود تا روح در آن دمیده شود.

حال با این نگاه فلسفی برویم سراغ یک امر سیاسی:

در خبر‌های این روز‌ها آمده بود که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که از ایران می‌خواهد همکاری با این نهاد بین‌المللی را افزایش دهد و این قطعنامه با ۲۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب رسیده است.

حال سوالی که مطرح می‌شود اینکه چرا در طول دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی، خبری از این حرف‌ها نبود و آن شهید عزیز، روابط بین‌المللی کشور را به عالی‌ترین سطح ارتقا بخشید و اتفاقات فراوان مثبتی را به ثبت رساند که اشاره‌ای به فهرست آن نیز کتابی قطور خواهد شد، اما با شهادت آن عزیز و آغاز ثبت‌نام داوطلبان ریاست جمهوری مجدداً فشار‌ها آغاز شد؟!

پاسخ این سوال در متن فلسفی فوق نهفته است. پاسخ اینکه برای تحقق و تکمیل توطئه دشمنان این ملت، علاوه بر تلاش و فاعلیت دشمنان، قابلیت داخلی هم لازم است. متأسفانه در بیانات انتخاباتی برخی از داوطلبان یک جناح خاص در هنگام ثبت‌نام، دوباره شعار‌های دشمن شادکن جلب رضایت دنیا و گفت‌وگوی با دنیا و نظیر آن مطرح شد و به دشمنان نشان داد یک قابلیت جدیدی برای تحمیل نظرات زیاده‌خواهانه ایشان وجود دارد؛ بنابراین حمله را آغاز کردند.

آری این آغاز حمله ایشان است و در صورتی که این تفکر، کرسی ریاست جمهوری را تصاحب کند فشار‌ها مضاعف خواهد شد همانطور که در برخی از دولت‌های پیشین تجربه کرده‌ایم.

امید است مردم بصیر ایران اسلامی که تجربه قابل ستایش شهید رئیسی را پیش چشم خود دارند، (تجربه‌ای که بار‌ها توسط رهبر حکیم انقلاب مورد تمجید قرار گرفت) با بصیرت کامل کسی را سکاندار کرسی ریاست جمهوری کنند که راه شهید جمهور را استمرار داده و این راه افتخارآمیز را تکمیل کنند تا دشمنان زیاده‌خواه برای همیشه مأیوس شوند، ان‌شاءالله.

*مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته