دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1403 - 11:01

سهم ۳۵ درصدی بیماری‌های قلبی و عروقی از کل مرگ و میر‌ها در کشور

سهم ۳۵ درصدی بیماری‌های قلبی و عروقی از کل مرگ و میر‌ها در کشور
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلب و عروق وزارت بهداشت گفت:: ۳۵ درصد از کل مرگ و میر‌ها در کشور و ۴۶ درصد از مرگ و میر‌های بیماری‌های غیر واگیر مربوط به بیماری قلب و عروق است که با چند کار ساده قابل پیشگیری و کنترل است.
کد خبر : 911296

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرزانه فربخش رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، درباره اظهارات اخیر رئیس سازمان غذا و دارو مبنی بر اینکه بالاترین مصرف تجهیزات پزشکی در گروه قلب و عروق بوده، بر اهمیت توجه به پیشگیری از این گروه بیماری تاکید کرد.

وی با بیان اینکه بیماری های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و میر در کشور هستند، تصریح کرد: 35 درصد از کل مرگ و میرها در کشور و 46 درصد از مرگ و میرهای ناشی ازبیماری های غیر واگیر مربوط به بیماری قلب و عروق است که با اصلاح سبک زندگی و ارتقای سواد سلامت قابل پیشگیری و کنترل است.


 فربخش دانستن مقدار فشار خون، عدم مصرف سیگار و خود مراقبتی را از جمله اقداماتی برشمرد که در پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری های قلب و عروق و کاهش عوارض آن تاثیر بسزایی دارد.


به گفته دکتر فربخش، توجه به طراحی مبلمان شهری به منظور افزایش تمایل به تحرک بدنی در کاهش کم تحرکی جامعه می تواند موثر باشد.


رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه متاسفانه در اغلب موارد پر فشاری خون به دلیل بی علامت بودن از سوی مردم جدی گرفته نمی شود، گفت: فشار خون بالا لقب قاتل خاموش را به خود اختصاص داده است و افراد مبتلا باید ماهانه فشار خون خود را مورد بررسی قرار دهند که آیا در وضعیت عادی قرار دارد یا خیر؟


فربخش معتقد است که پر فشاری خون یک بیماری شایع در کشور محسوب می شود که اگر درست تشخیص داده و درمان مناسبی صورت گیرد می تواند از سایر عوارض قلبی و عروقی پیشگیری کرد.


وی ادامه داد: متاسفانه در بخش بیماری های مزمن گاها شاهد این هستیم که افراد به دلیل عدم آگاهی و یا خسته شدن از ادامه درمان پس از بهبودی نسبی، تمکین به روند درمان را کاهش داده و یا درمان را متوقف می کنند و این سبب تشدید بیماری می شود که به راحتی با مصرف دارو قابل کنترل است.


به گفته فربخش، با آگاهی بخشیدن صحیح به مردم و تشخیص به موقع و خودمراقبتی آگاهانه می توان از شیوع این بیماری و گسترش عوارض قلبی و عروقی آن و تحمیل هزینه های گزاف به مردم و نظام سلامت در بحث تهیه تجهیزات پزشکی و دارویی قلب و عروق جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته