ساخت ماسکهای گیاهی برای بهبود عملکرد تنفس از سوی یک دانش آموز
فاطمه حسینی سیانکی، یکی از پژوهشگران دبستان راضیه شاهد در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: دانشآموزان بیشتر اوقات در آلودگی هوا به مدرسه نمیروند و بهویژه در فصل بهار آلودگی هوا به شکل حاد و مزمن بر سلامت انسان و تعدادی از اندامها و سیستمهای مختلف تاثیر میگذارد؛ لذا فیلترهایی تولید کردیم که منجر به جذب آلایندهها میشود و ماسکهای معطری که تنفس را راحتتر میکند.
وی ادامه داد: آلودگی هوا تاثیرات زیادی از جمله تحریکات تنفسی، بیماریهای قلبی و تنفسی مزمن، سرطان ریه، عفونتهای تنفسی حاد در کودکان و برونشیت مزمن در بزرگسالان، وخیمتر شدن بیماریهای ریوی و قلبی و حملات آسمی میشود.
حسینی سیانکی تشریح کرد: همچنین علاوه بر آن مواجهه طولانی مدت و کوتاه مدت با آلایندهها با مرگ زودرس و کاهش امید زندگی همراه است؛ از این رو درصدد برآمدیم با تولید فیلترهای نانو و پسماند میوهجات در پاکسازی هوای کلانشهرها و با تولید ماسکهای گیاهی جهت بهبود عملکرد تنفس تحولی نوین ایجاد کنیم.
این پژوهشگر ابراز کرد: پژوهشگران قصد دارند که با طرحی کاملا مقرون بهصرفه و ابتکاری به ساخت تصفیهکننده هوا با استفاده از ذرات نانو و پسماند میوهجات که به محیط زیست آسیبی نمیزند، استفاده کنند.
حسینی سیانکی با بیان اینکه در تولید فیلترهای نانو از گیاهان پونه، اکالیپتوس و مریمگلی استفاده کردیم، تصریح کرد: همچنین میتوانیم با استفاده از این فیلترها و ماسکها در حوزه پزشکی و محیط زیست قدم گستردهای برداریم.
تبسم کجوری، یکی دیگر از پژوهشگران دبستان راضیه شاهد با اشاره به بیان مشاهدات، ادامه داد: در این فیلترها از ذرات کربن، عصارههای پوست پیاز و پوست پرتقال استفاده شده است که نسبت به فیلترهای صنعتی بسیار مقرون بهصرفه هستند.
سنا احمدی دانش دیگر این دبستان در تشریح نتیجهگیری، بیان کرد: این فیلتر مناسب همه فضا و مکانهای مختلف است، زیرا از پوست پیاز و پرتقال تشکیل شده است و کار خلاقانه این فیلتر به دام انداختن ۳۳/۲۸ درصد کربندیاکسید است و گیاه پونه بهترین عملکرد را نسبت به گیاهان دیگر داشته است و بهترین حجم تنفسی را روی شش افراد گذاشته است.
انتهای پیام/