جشنواره فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار میکند/ ایجاد شبکه پژوهش دانشآموزی
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین جشنواره پروژههای دانشآموزی فرهیختگان جوان در راستای ایجاد شور و نشاط علمی در میان دانشآموزان و استعدادیابی و ظهور خلاقیت دانش آموزان با هدف گسترش فرهنگ و تحقیق و پژوهش و رشد مهارتهای علمی، فناورانه و مهارتی دانشآموزان ایران اسلامی از 19 تا 21 اردیبهشت در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود؛ از این رو با الناز فطیرخوانی، مدیر مسابقات دانشآموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی درباره چگونگی برگزاری این جشنواره گفتوگویی داشتهایم که در ادامه میخوانیم.
آنا: درباره چگونگی برگزاری دوره ششم جشنواره فرهیختگان جوان بفرمایید.
فطیرخوانی: طرح پروژههای دانشآموزی با هدف رشد مهارتهای علمی و عملی دانشآموزان و لذت بردن از دانستن و عمیق کردن فهم دانشآموزان با شعار پیش به سوی دانشمند شدن از ۱۳۹۸ در دانشگاه طراحی و آغاز شد که پس از برگزاری پنج دوره موفق این رویداد انشاءالله ششمین جشنواره پروژههای دانشآموزی فرهیختگان جوان چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه مورخ ۱۹، ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت 1403 در کتابخانه زندهیاد دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود.
ترویج روحیه و گسترش فرهنگ پژوهشگری بین دانشآموزان
آنا: هدف از برگزاری این رویداد چیست؟
فطیرخوانی: این رویداد اهداف زیادی دارد، اما از مهمترین اهداف آن میتوان ترویج روحیه و گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانشآموزان، ایجاد شادابی و شور و نشاط علمی فرهنگی در محیط دانشگاهی، ایجاد زمینههای ظهور خلاقیت و تواناییهای بالقوه دانشآموزان، استعدادیابی و شناسایی دانشآموزان نخبه و با استعدادهای درخشان، شناسایی توانمندیها و شبکهسازی نخبگانی از دانشآموزان امروز و دانشجویان فردا، آشنایی دانشآموزان با محیط دانشگاه و علوم مختلف دانشگاهی و انتخاب هدفمند رشته در دانشگاه و ... را ذکر کرد.
تمام تلاش باشگاه از برگزاری این رویداد آماده کردن دانشآموزان برای انجام یک پروژه واقعی و آکادمیک در محیط دانشگاه است. دانشآموزان با انجام دادن یک پروژه در مدرسه بر اساس طرح یادگیری پروژهمحور با اصول و فرآیند انجام یک پروژه از طرح سوال پژوهشی و یافتن مسئله گرفته تا مشاهده و جمعآوری اطلاعات، فرضیهسازی، انجام آزمایش، تجزیه و تحلیل، ارائه نتیجه و پیشنهاد و ... آشنا میشوند و مشق پژوهش انجام میدهند، صرف نظر از محصول و نتیجه پروژه، آنچه که در این رویداد اهمیت دارد این است که دانشآموزان روش انجام یک پروژه و تحقیق را اصولی و درست یاد بگیرند.
شرکت بیش از 2 هزار و 100 دانشآموز در ششمین جشنواره فرهیختگان جوان
آنا: در این دوره از جشنواره چه تعدادی از دانشآموزان و از چه مقاطع تحصیلی شرکت کردند؟
فطیرخوانی: در این دوره از جشنواره بیش از 2 هزار و 100 دانش آموز از ۲۶ استان کشور در قالب حدود ۷۰۰ تیم دانشآموزی شرکت کردند که انشاءالله در ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت دستاوردهای پژوهشی خود را ارائه میکنند. در این دوره از جشنواره حدود ۱۶۰ تیم از مدارس سما شرکت میکنند. دانشآموزان همه مقاطع تحصیلی از پیشدبستان تا پیشدانشگاهی در این رویداد شرکت میکنند؛ اما اکثر دانشآموزان شرکتکننده در این دوره مقاطع دبیرستان دوره اول (هفتم، هشتم و نهم) هستند.
آنا: این رویداد چند بخش دارد؟
فطیرخوانی: با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم این رویداد آشنایی دانشآموزان با رشتهها و موضوعات مختلف است این رویداد ۵ محور اصلی و حدود ۶۵ رشته و گرایش دارد، محورهای غرفههای نمایشگاهی و سمینارهای علمی با گرایشهای فنی و مهندسی، علوم و پایه (فیزیک، شیمی، زیست)، علوم انسانی و اجتماعی، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی، زیستفناوری، نانوتکنولوژی و هنر و معماری و محور مسابقات با گرایشهای هوافضا، روباتیک، ماشینهای کمیکار، سازه ماکارونی، برنامهنویسی و کاپ فیزیک ایران و محور تولید محتوای دیجیتال با گرایشهای بازیسازی (رایانهای، تلفن همراه و تبلت)، محتواسازی رسانهای، طراحی سایت و نرمافزار، تولید فیلم و انیمیشن و موشنگرافی، طراحی گرافیکی و اینفوگرافی، تولید محتوا با پایتون برگزار میشود.
ایجاد یک شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش آموزی
آنا: برنامه زمانبندی جشنواره چگونه است؟
فطیرخوانی: ثبت نام این رویداد هر ساله از ۲۵ آذر مصادف با هفته پژوهش آغاز میشود و تا فروردین سال بعد ادامه دارد و جشنواره پایانی و ارائه دستاوردهای دانشآموزان اردیبهشت مصادف با هفته معلم در سه روز برگزار میشود.
آنا: در قوانین اشاره شده که دانش آموزان باید مستندات پروژه خود را در باشگاه پایش بارگزاری کنند، این اقدام به چه منظور است؟
فطیرخوانی: بله دقیقاً درست است، یکی از اهداف بلندمدت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از برگزاری این رویداد ایجاد یک شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانشآموزی است. شبکهسازی نخبگانی از دانشآموزان امروز و دانشجویان فردا در بستر باشگاه پایش میسر میشود. دانشآموزان در این بستر مستندات پروژه خود از جمله چکیده، مقاله و عکس و فیلم و ... را ارائه میکنند و همچنین از سایر پروژهها نیز آگاه میشوند. بدین ترتیب در باشگاه پایش شبکهسازی و همافزایی صورت میگیرد. همچنین دانشآموزان در این بستر میتوانند از منتورینگ و هدایت اساتید و دانشجویان برتر دانشگاه نیز بهره بگیرند.
بازیها و آزمایشهای مهیج در سه روز
آنا: بخشهای جدیدی در این دوره از رویداد دارید؟
فطیرخوانی: بله، در این دوره بخش بازیها و آزمایشهای علمی مهیج با برگزاری بیش از ۲۰ بازی و آزمایش علمی جالب با هدف ایجاد جذابیت و شور و نشاط علمی و افزایش علاقه دانشآموزان به موضوعات علمی خصوصا موضوعات فیزیک و شیمی طراحی و در سه روز برگزاری رویداد اجرا میشود. همچنین توسط باشگاه پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات و اعضای انجمنهای علمی واحد، تور علمی و بازدید از آزمایشگاههای واحد علوم و تحقیقات را در برنامه داریم. در بخش پنلهای سخنرانی و کارگاههای ویژه دانشآموزان و معلمان نیز از اساتید خاص و برجسته دعوت شده است.
آنا: مراسم اختتامیه و اهدا جوایز به چه صورت است؟
فطیرخوانی: مراسم اختتامیه و اهدای جوایز این دوره از جشنواره جمعه از 15:30 الی 18 در سالن همایش دکتر زندهیاد دکتر حبیبی برگزار میشود و گروههای منتخب اعم از گروههای برتر و شایسته تقدیر معرفی و تندیس جشنواره و جوایز خود را دریافت خواهند کرد.
آنا: نکته پایانی و تکمیلی...
فطیرخوانی: با توجه به اینکه بازدید از این رویداد برای عموم آزاد است، از همه دانشآموزان و معلمان علاقهمند دعوت میکنم تا از این جشنواره بازدید کنند و امیدوارم که این دوره از جشنواره بهخوبی برگزار شود.
انتهای پیام/