خیزش دانشجویان؛ حمایت حقوقی غرب از صهیونیستها نتیجه معکوس داشت
گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، طی سالهای گذشته و اخیر، لابیهای صهیونیستی نفوذ گستردهای در ساختار قدرت در غرب داشتهاند و نهتنها دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا، بلکه احزاب سنتی و جدید اروپایی را نیز به متغیرهایی وابسته به خود تبدیل کردهاند. در این میان، یکی از استراتژیهای حقوقی و قضایی مقامات آمریکایی و اروپایی در راستای صیانت از موجودیت نامشروع رژیم اشغالگر قدس، جرمانگاری علیه هرگونه انتقادی علیه اسرائیل است. بر این اساس، حتی مطالبهگری حداقلی در خصوص توقف جنگ و پایان دادن به نسلکشی صهیونیستها در غزه، مصداق یهودستیزی محسوب میشود و مطالبهکنندگان را با مجازاتی سخت از سوی نهادهای قضایی و امنیتی در غرب مواجه میسازد.
بااینحال، چنین سیاستگذاری وقیحانهای در جریان اعتراضات عمومی در اروپا و آمریکا به چالش کشیده شد و بسیاری از شهروندان در این کشورها، باوجود فشارها و تهدیدات مستقیم حقوقی و امنیتی علیه خود به خیابانهای واشینگتن، نیویورک، لندن، پاریس، برلین و غیره آمدند.
ما با خیزشی ماهوی در نسل جدید آمریکا مواجه هستیم که استراتژی کلان واشینگتن در حمایت مطلق و حتی نسبی از تلآویو را پس زده و درصدد ترسیم آمریکای منهای اسرائیل و فراتر از آن، جهان منهای صهیونیسم برمیآید
دستگاههای قضائی و امنیتی غرب بهجای عبرتگیری از خطای مطلق و وقیحانه خود در جرمانگاری از تحرکات ضدصهیونیستی که در مخالفت با جنگ غزه صورت میگیرد، دامنه این جرمانگاری را وسیعتر کردهاند تا از یکسو حمایت خود از اسرائیل را پررنگتر کنند و از سوی دیگر، به خیال خود مانع از تشدید دامنه اعتراضات سراسری علیه صهیونیستها شوند.
اما خیزش اخیر دانشجویی در دانشگاههای کلمبیا و تگزاس و تسری آن به دانشگاههای دیگر آمریکا، بهوضوح این سیاست غیرانسانی غرب را به چالش کشید. صورتمسئله مشخص است: ما با خیزشی ماهوی در نسل جدید آمریکا مواجه هستیم که استراتژی کلان واشینگتن در حمایت مطلق و حتی نسبی از تلآویو را پس زده و درصدد ترسیم آمریکای منهای اسرائیل و فراتر از آن، جهان منهای صهیونیسم برمیآید. این مخالفت ماهوی در کشوری تجلی یافته که نهتنها خود را در سیاستهای رسمیاش حامی صهیونیسم قلمداد میکند، بلکه در عمل متغیری وابسته به تلآویو به شمار میآید. در این اعتراضات، نه فقط عملکرد رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه، بلکه ماهیت صهیونیسم بهعنوان یک جریان قبیح و نامشروع به چالش کشیده شده است.
اعتراضات دانشجویی رخداده در آمریکا، نقطه آشکارساز شکست حمایتهای وقیحانه و همهجانبه غرب از این رژیم نامشروع و همچنین شکست استراتژیهای رسانهای و تبلیغاتی رسانهها و جریانات قدرت در آمریکا و اروپا محسوب میشود.
مقامات غربی پس از جنگ غزه، هزینه هرگونه اعتراضی را علیه رژیم اشغالگر قدس بالا بردند، اما نتیجه این روند، چیزی جز خیزش عمیقتر، آگاهانهتر و گستردهتر دانشجویی و عمومی علیه این رژیم نامشروع و بازیگران آمریکایی-اروپایی حامی نسلکشی در غزه نبوده است. یکی از موضوعاتی که غرب را شدیداً نگران ساخته، جنس آگاهانه این اعتراضات و غیر مقطعی بودن آن است. این اعتراضات محصول و خروجی یک روند است، نه یک حرکت احساسی و یکروزه که بخواهد با تهدید یا سانسور از بین برود. قطعاً غرب با اصرار خود در حمایت از صهیونیسم، بیشازپیش منجر به تسریع این روند اعتراضی گسترده خواهد شد.
انتهای پیام/