حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
علیرضا بیگمی متخصص طب سالمندی در گفتوگو با خبرنگار حوزه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با بالارفتن سن و کاهش ایمنی سلولهای بدن فرد سالمند با بیماری های مختلفی درگیر میشود که روش درست زندگی تا دوران سالمندی میتواند تا حدود زیادی از میزان ابتلا به این بیماریها بکاهد.
او تاکید کرد: افسردگی، اضطراب و استرس و آلزایمر ازجمله مشکلات روانی است که برخی از سالمندان در دوران کهنسالی با آن درگیر میشوند که این وظیفه اطرافیان است که احساس ناامیدی را در فرد کهنسال از بین ببرند.
او توضیح داد: افسردگی یک بیماری روانی شایع در بین کهنسالان است که با احساس ناراحتی، ناامیدی و بی ارزشی همراه است. فرد سالمند با بالارفتن سن مدام گمان میکند که دیگر مانند گذشته نمیتواند برای خودش و خانواده تاثیر گذار باشد به همین دلیل دچار افسردگی میشود که این موضوع میتواند تاثیر بدی بر روند و کیفیت زندگی فرد سالمند داشته باشد.
او براین باور است که این افسردگی با خود اضطراب را نیز به همراه میآورد و سبب میشود فرد سالمند مدام احساس نگرانی، عصبی بود و بی قراری داشته باشد. این اضطراب میتواند بر روی خواب، تمرکز و حافظه فرد سالمند تاثیر گذار باشد.
بیگمی افزود: در دوران سالمندی ما با جنون هذیانی روبرو میشویم در این دوران فرد سالمند گاهی بر روی باورهای غلط و غیر منطقی خودش پافشاری میکند که این موضوع میتواند میتواند مشکلاتی را در روابط اجتماعی و شغلی فرد سالمند ایجاد کند.زیرا دیگران این را نمیدانندکه او با یک بیماری روانی دست و پنجه نرم میکند و در این مواقع فرد سالمند کمتر از سوی اطرافیان درک میشود.
این متخصص طب سالمندی زوال عقل را نیز در دوران سالمندی شایع عنوان کرده و اظهار کرد: با بالارفتن سن فردی افراد دچار یک اختلال عصبی میشوند تدریجا حافظه خود را از دست میدهند و قدرت تفکر و حافظه شان دچار مشکل میشود در واقع زوال عقل بیماری جدی است که در صورت ابتلای فرد سالمند خانواده نیز درگیر شده و فرد نیاز به مراقبهای بیشتری پیدا میکند.
عواملی که خطر ابتلا به بیماریهای روانی را در افراد مسن افزایش میدهند
بیگمی گفت: نوع تغذیه نامناسب در طول زندگی میتواند ابتلا به موارد مطرح شده را افزایش دهد. سابقه خانوادگی، بیماریهای روانی در فامیل و برخی از شرایط پزشکی زمینهای، مانند بیماری آلزایمر، میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای روانی را افزایش دهند.
بیگمی بر این باور است که در دوران سالمندی برخی افراد ناچارند داروهای مختلفی برای کنترل فشار خون، دیابت و یا چربی خود مصرف کنند که خود این داروها میتواند امکان ابتلا به بیماریهای روانی را افزایش دهد.
این متخصص طب سالمندی تاکید کرد: با مراقبتهای جسمی و روانی میتوان خطر ابتلا به بیماریهای روانی را در دوران پیری کاهش داد. ورزش، کاهش استرسهای زندگی و تقویت حافظه با خواندن کتاب یا جدول میتواند این مشکلات را در افراد سالمند کاهش دهد.اما از این مهمتر داشتن رژیم غذایی مناسب است چرا که تغذیه میتواند بسیار تاثیرگذار عمل کند و در داشتن سلامت عمومی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای روانی کمک کننده باشد. خواب کافی، ارتباط با دوستان و خانواده و کاهش میزان استرس در زندگی برای سالمندان به شدت حیاتی است و میتواند در کاهش بیماریهای دوران سالمندی نقش تاثیر گذاری را ایفا کند.
انتهای پیام/