کاشت ۲.۵میلیون درخت طی ۳ سال گذشته در پایتخت
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی پیرهادی در جریان دویست و بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران به اقدامات انجامشده از سوی مجموعه شهرداری تهران جهت توسعه فضای سبز در شهر تهران اشاره و اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد بوستانهای پایتخت ۳۱ برابر شده و این تحول چشمگیری است.
وی با اعلام اینکه طی سه سال گذشته ۲.۵ میلیون درخت در پایتخت کاشته و غرس شده است، تصریح کرد: در زمستان ۱۴۰۲، ۶۰۰ هزار درخت در کمربند فضای سبز کاشته شده که این رقم قابل توجه است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا ادامه داد: با دستور مقام معظم رهبری و تأکید ایشان در جهت حفظ و گسترش فضای سبز، ۴۵ هکتار از اراضی مصلای امام خمینی در حال آمادهسازی برای فضای سبز است که تا ۳ ماه آینده ۱۴ هکتار از این مجموعه تحت عنوان باغ بهشت به بهرهبرداری خواهد رسید. موقعیت جغرافیایی ۴ باغ در مصلای امام خمینی که جمعاً ۴۵ هکتار جنب اراضی مصلای امام خمینی است، همانطور که گفته شد فاز نخست آن در قالب باغ بهشت تا ۳ ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید که این میزان ۱۴ هکتار تحت عنوان باغ بهشت است و مابقی انشاءالله حداکثر تا یک سال آینده افتتاح خواهد شد.
پیرهادی همچنین راجع به بهرهبرداری از دره فرحزاد با مساحت ۵۴ هکتار بیان کرد: انشاءالله فاز نخست این مجموعه با ۱۴ هکتار تا دو ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی درباره تملکات انجامشده برای توسعه فضای سبز در شهر تهران گفت: این موضوع حائز اهمیت است که تملکهای انجامشده در مناطق کمبرخوردار و مناطقی که با کمبود سرانه فضای سبز روبهرو بودهاند صورت گرفته است، بهطوری که بر همین اساس باغ نظر در منطقه ۱۰، باغ مافی در منطقه ۱۰، ملک جعفریان در منطقه ۱۰، ملک قالیشویی در منطقه ۱۶، زمین مشجر واقع در خیابان تولیددارو در منطقه ۱۷، ملک خیابان قدرت پاکی در منطقه ۱۷، تملک شده است.
بر اساس این گزارش، سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران در تذکر پیش از دستور دویست و بیست و ششمین جلسه شورای شهر تهران و با بیان اینکه تذکر امروز بنده در خصوص آرای دیوان عدالت اداری و ابطال مصوبات شورای اسلامی شهر تهران است، گفت: همانطور که مستحضرید مردم چه ذینفع باشند و چه نباشند میتوانند در خصوص مصوبات دولتی به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.
وی با اشاره به ابطال مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در دیوان عدالت اداری اظهار کرد: اکنون شاهد این هستیم که برخی از مصوبات شورای اسلامی شهر تهران توسط دیوان عدالت اداری ابطال شدهاند، روشن است که قضات دیوان عدالت اداری به صورت دقیق به شکایات رسیدگی و رای خود را صادر میکنند، اما آنچه موجب تذکر بنده شده، حضور و نقش کمرنگ نمایندگان شهرداری و شورای شهر در دفاع از شکایات است.
تشکری هاشمی با بیان اینکه ماده ۴ مصوبه شماره ۲۴۷۷ درخصوص رتبهبندی شرکتهای ارائه دهنده خدمات سرویس مدارس توسط دیوان عدالت اداری باطل شده است، گفت: متاسفانه در رای دیوان عدالت اداری هیچ دفاعیهای از شهرداری تهران درج نشده است و در انتهای دفاعیات نیز گفته شده علی رغم ارسال نسخه دوم دادخواست و ضمائم آن به طرف مورد شکایت، تا زمان قانونی هیچ پاسخی دریافت نشده و این به معنای آن است که شهرداری و شورای شهر پاسخی به شکایت ندادهاند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: برای تصویب یک مصوبه در شورای اسلامی شهر تهران بررسیهای طولانی صورت میگیرد و پس از آن نیز فرمانداری مصوبه را طی یک فرایند قانونی به تایید میرساند، اما اگر دفاعیات متقنی باشد شاهد ابطال مصوبات نخواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته ۶ مورد از مصوبات شورای شهر ابطال شدند گفت: مصوبه مطالعات عارضه سنجی ترافیکی، مصوبه کسب و کار و پیشه و تبصره سوم مصوبه نحوه اخذ بهای مدیریت پسمان از جمله مصوباتی هستند که باطل شدهاند، ابطال مصوبات حاکی از آن است نمایندگان حقوقی موظف هستند که به صورت متقن و دقیق به تمامی شکایات پاسخ دهند و اگر مشکل قانونی نیز وجود دارد پیش از تصویب مصوبه آن را به نمایندگان اطلاع دهند.
نرجس سلیمانی؛ رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در جریان دویست و بیست و ششمین جلسه شورای شهر تهران با تاکید بر لزوم ثبت مصوبات، بخشنامهها، آییننامهها و دستورالعملهای شورا و شهرداری تهران در سامانه ۱۲۰، گفت: دستگاههای اجرایی مکلف هستند با حفظ محرمانگی، یک نسخه از مصوبات خود را یک ماه پس از صدور در پایگاه الکترونیکی دیوان قرار بدهند و اگر این کار انجام نشود تخلف محسوب خواهد شد.
وی افزود: بر همین اساس سامانه ۱۲۰ راهاندازی شده است و شهرداری و شورای شهر تهران نیز بر مبنای حکم قانون، موظف و مکلف به بارگذاری مصوبات، دستورالعملها، آییننامهها و بخشنامهها هستند و به همین جهت به شهرداری تهران تذکر داده میشود نسبت به این موضوع اقدام و گزارش آن را به شورا ارائه کند.
احمد صادقی؛ رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز به سامانه شفافیت و کمیته هوشمندسازی اشاره کرد و گفت: ظاهرا شهرداری تهران مشغلههای فراوانی دارد و گاهی اوقات حوزه سامانه شفافیت نیاز به یادآوری به شهرداری تهران دارد.
وی افزود: کارگروه شفافیت به صورت مرتب برگزار میشود و اقدامات خوبی صورت میگیرد و مصوبات آن به کمیتهای میرود و درخواست ما این است که کمیته هوشمندسازی مرتبا برگزار شود چرا که در غیر این صورت مصوبات آن بروزرسانی نخواهد شد.
رئیس کمیته شفافیت و شهر و هوشمند شورای شهر تهران با انتقاد از عدم بارگذاری برخی از مصوبات در سامانه شفافیت، گفت: با برگزاری مرتب جلسات کمیته، از همین مصوبات نیز در سامانه شفافیت بارگذاری خواهد شد.
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز به برگزاری ویژه برنامه افطارخانه در بلوار کشاورز در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز اشاره کرد و گفت: این کار با مشارکت سازمان زیباسازی و معاونت فرهنگی و اجتماعی شکل گرفت و مورد استقبال خانوادهها قرار گرفت.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز از برگزاری مراسمات افطاری ساده تجلیل کردند، اما باز هم در فضای مجازی، مباحثی مطرح شد که البته ما به این مسائل و موارد عادت کردهایم!
نادعلی گفت: در منطقه دولتآباد نیز مردم این مراسمات را برگزار میکنند و از شهرداری میخواهیم خیرین را در برپایی این مراسمها دخیل کنند.
سخنگوی شورای شهر تهران همچنین از پخش ویژهبرنامههای صدا و سیما در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان تقدیر کرد و گفت: در این ایام نیز ویژه برنامه محفل از شبکه سوم پخش و مورد استقبال قرار گرفت. به طوریکه برنامههای قرآنی در دو سال اخیر، تاثیر فوقالعادهای بر مردم داشته و به همین جهت از معاونتهای فرهنگی و اجتماعی مناطق درخواست میشود که همکاری لازم را با شورای عالی قرآن داشته باشند تا موضوعات مورد مطالبه مردم را در حوزه قرآنی پیگیری و دنبال کنند.
انتهای پیام/