دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حسنی آهنگر: پرچم تمدن‌های نوین لازمه نقشه جامع علمی کشور/ فضای پیچیده‌های نامنظم در انتظار حکمرانان است

حسنی آهنگر: پرچم تمدن‌های نوین لازمه نقشه جامع علمی کشور  فضای پیچیده‌های نامنظم در انتظار حکمرانان است
رئیس دانشگاه امام حسین (ع) گفت: پرچم تمدن‌های نوین باید دست انجمن تخصصی باشد که نیازمند نقشه جامع علمی است.
کد خبر : 904923

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه امام حسین در جلسه هم اندیشی تمدن پژوهان که عصر امروز (دوشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۳) در ساختمان ملک دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: پرچم تمدن‌های نوین باید دست انجمن تخصصی باشد که نیازمند نقشه جامع علمی است.

وی افزود: فضای مسئله پیچیده‌های منظم به اتمام رسیده و باید بدانیم که با فضای پیچیده‌های نامنظم مواجهه هستیم که قرار است با وجود هوش مصنوعی و فناوری‌ها جهش علمی جدیدی را شکل دهد که نشان می‌دهد حکمرانان با چالش جدی رو به رو خواهند شد.

حسنی آهنگر تصریح کرد: شکل گیری این تمدن بنا برگفته سخنرانی مقام معظم رهبری در ۱۴ مهر سال ۷۹ با طرح سوال نقش دانشگاه‌ها در انقلاب اسلامی چیست؟ است که برای پاسخ به سوال باید ابتدا به خوبی تفهیم شود و سپس پاسخ مناسبی داده شود.

رئیس دانشگاه امام حسین ادامه داد: در ۴۵ سال اخیر به ارزش‌های انقلاب توجه کرده ایم، اما به روش‌ها توجه نکرده ایم. روش‌های بکارگیری توسعه غربی و تعریف شرایط غربی از کنترل جمعیت تا ... هم اکنون ما را به این روز انداخته است.

وی گفت: اکثر سند‌های راهبردی کشور از روش‌های غربی تقلید شده است، دو مسیر متباین و متعارض ریلی پیش روی قطار پیشرفت اسلامی قرار دارد که هم اکنون نیازمند سوزنبان برای پیشبرد آن هستیم.

حسنی آهنگر ادامه داد: با مطالعه دقیق اسناد بالادستی و قانون و بیانیه گام دوم باید دریابیم که آیا محتوای آنها در مسیر منویات مقام معظم رهبری طراحی شده است یا خیر؟ باید علاوه بر بررسی تجربیات گذشته و تجربیات تمدن نوین اسلامی حتما آینده پژوهشی را مدنظر قرار دهیم، نمی‌خواهیم تاریخ را تکرار کنیم و از تمدن تقلید کنیم، بلکه می‌خواهیم تاریخ و تمدن جدید بسازیم، پس باید به لحاظ محتوایی ارزش و روش را مشخص کنیم و باید بگوییم طی ۵۰ سال به چه هدفی خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه تربیت انسان‌های تمدنی و تولید فکر، دانش و فناوری لازمه ایجاد تمدن است؛ تاکید کرد: وضع موجود با تصویر آینده و شاخص‌های تصویر آینده سنجیده نمی‌شود و این مشکل اصلی ماست. شاخص‌های تصویر مطلوب باید استخراج شود و سپس متناسب با آن راهبرد‌های تمدن سازی، شکل بگیرد و اگر انجمن تمدن پژوه بخواهد نقش خود را ایفا کند باید این الگو را تبعیت کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب