دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 فروردين 1403 - 10:07

شانه یخ‌زده چیست و چه کسانی دچار می‌شوند؟

شانه یخ‌زده چیست و چه کسانی دچار می‌شوند؟
شانه یخ‌زده وضعیتی دردناک و ناراحت‌کننده است که معمولا به علت التهاب و تورم عضلات و بافت‌های اطراف شانه‌ای ایجاد می‌شود.
کد خبر : 904535

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شانه یخ‌زده به انگلیسی Frozen shoulder یا Adhesive capsulitis of shoulder، یکی از بیماری‌های ارتوپدی است که بازه حرکتی شانه را محدود کرده و با درد و سفت‌شدن مفصل شانه همراه است. اسم دیگر این بیماری کپسولیت چسبنده است که باعث خشکی شانه شده و به‌تدریج حرکت شانه را سخت می‌کند. معمولا شانه منجمد بین یک تا سه سال فرد را درگیر می‌کند و پس از آن خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کند.

یکی از مقالات معتبر درباره بیماری شانه یخ زده، مقاله "Frozen Shoulder: A Review of Risk Factors, Clinical Presentation, and Management" است که توسط نورمن در سال ۲۰۱۵ منتشر شده است. این مقاله به بررسی عوامل خطر، علائم بالینی و روش‌های مدیریت بیماری شانه یخ زده می‌پردازد و اطلاعات جامع و کاربردی در این زمینه ارائه می‌دهد.

شانه یخ زده یک وضعیت دردناک و ناراحت کننده است که معمولا به علت التهاب و تورم عضلات و بافت‌های اطراف شانه‌ای ایجاد می‌شود. این مشکل معمولا به دلیل فعالیت‌های فیزیکی سنگین، تروما، استرس یا به وجود آمدن عوامل پیدایش سن، مثلاً تغییرات در ساختار بافت‌های بدن، رخ می‌دهد.

عوارض یخ زدگی شانه می‌تواند شامل سفتی طولانی مدت و محدوده حرکتی محدود در مفصل شانه آسیب دیده باشد. این اتفاق در نهایت به مشکل در انجام فعالیت‌های روزانه، کاهش کیفیت زندگی، عدم تعادل عضلانی یا آسیب‌های ثانویه ختم می‌شود. عوارض شایع شانه منجمد می‌تواند ازدست‌دادن قابلیت جابجایی، ازدست‌دادن دامنه حرکتی و مشکل عضلانی باشد که به‌تدریج بدتر و طولانی‌تر می‌شود.

 در آخرین مقالاتی که در این رابطه منتشر شد استفاده زودهنگام از کورتیکواستروئید IA در بیماران مبتلا به شانه منجمد کمتر از ۱ سال نتایج بهتری را عنوان کرده است. این درمان باید با یک برنامه ورزشی خانگی همراه باشد تا شانس بهبودی به حداکثر برسد.

برای درمان شانه یخ زده، ابتدا باید استراحت کافی داشت و فعالیت‌های فشار دهنده را محدود کرد. استفاده از گرما و سرد (بسته‌های یخ) نیز به تسکین درد و کاهش التهاب کمک می‌کند. همچنین، استفاده از دارو‌های ضد التهاب غیر استروئید (NSAIDs) نظیر ابوپروفن یا پاراسِتامول برای کنترل درد و التهاب موثر است. 

به گفته محققان علت اصلی بروز این سندروم دقیقا مشخص نیست، اما معمولا افرادی که به‌خاطر جراحی یا آسیب‌دیدگی دچار بی‌حرکتی شانه شده یا بیماری زمینه‌ای دارند بیشتر در معرض ابتلا به یخ زدگی شانه هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب