آملی لاریجانی خطاب به کارکنان دستگاه قضا: مبادا رفتار ما از سر قدرت و بدون در نظر گرفتن اخلاقیات باشد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از ایسنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی در مراسم دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضایی که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، گفت: بسیاری از مطالبی که درخصوص کاستیها گفته شد به حق بود و ما هم به آن اشراف داریم. ولی بسیاری از این مسائل قبلا مورد بررسی قرار گرفته است و خصوصا بحث نیرو و بودجه زیرا در برخی جلسات دیگر مطالبی گفتهام نمیخواهم مسائل تکراری بیان کنم؛ اما همین قدر بدانید که تلاش زیادی شده و مسیر طولانی طی شده و اما گاهی وعدههایی میدهند اما در کمیسیونهای مجلس سخن دیگری میگویند و آن وعدهها عملی نمیشوند.
او افزود: از آن چه ما برای بودجه مسالت کردیم بیش از دو هزار میلیارد تومان کمتر را به ما اختصاص دادند که ما مجبور شدیم پیشنهاد افزایش تعرفه خدمات را بدهیم؛ ما یک نهاد حاکمیتی هستیم که رکن حکومتی است و اگر نتواند وظایفش را انجام دهد با مشکل مواجه میشویم. البته میدانیم که ما جزیره جدایی نیستیم و همه کشور مشکلاتی دارند اما انتظار این است که مشکلات بین همه نهادها تقسیم شود نه این که فقط بار به قوه قضاییه وارد شود.
رییس دستگاه قضا تصریح کرد: این که میگوییم دو هزار میلیارد تومان کمتر از کف نیازهایمان را به ما دادند با کار کارشناسی شده مورد ادعا قرار میگیرد و تامین امور رفاهی کارکنان قوه از همین محلها بود که البته از یک راهی که از سوی مقام معظم رهبری برای قوه قضاییه در نظر گرفته شده است داریم برخی از ساختمانها را نوسازی میکنیم که بابت این بودجه خاص از رهبری کمال تشکر را داریم.
وی ادامه داد: بدانید که این کاستیها به دلیلی کم کاری ما نبوده و غفلتی نسبت به این موضوعات نداریم اما در همه حوزهها مشکلات وجود دارد.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: به شما این قول را میدهم تا زمانی که در این سمت هستم تلاش میکنیم تا این مسائل حل شود. در یک مورد به محضر مقام معظم رهبری رفتهایم و ایشان نامه به مجلس نوشتند تا نیازهایمان را برطرف کنند که الحمدالله تاثیرگذار بود. بابت همه زحماتی که مسوولان در دستگاه قضایی میکشند باید از شما تشکر کنم، رسیدگی به پانزده میلیون پرونده کار سخت و سنگینی است و مجموع خدمات ارایه شده واقعا قابل ستایش است. همچنین بررسی من در این دو روز حکایت از آن دارد که کارهای بزرگی دارد در سازمانهای تابعه قوه قضاییه انجام میشود، برای مثال در پزشکی قانونی دارد کارهای علمی بزرگی انجام میشود. به من روز گذشته گفتند که چگونه پزشکان توانستند یک قاتل را از طریق کارهای علمی شناسایی کنند آنهم یک قاتل حرفهیی که همه ردپاها را پاک کرده بود.
آملی لاریجانی ادامه داد: در هفته قوه قضاییه گزارش مستندی را از عملکرد دستگاه قضایی با آمار دقیق ارایه میدهیم.
او افزود: ارباب رجوع و تکریم مراجعان مساله مهمی است چرا که ما گاهی خدمات خوبی ارائه میکنیم اما وقتی پوشش اخلاقی خوبی همراه با کرامت ندارد جلوه خوبی در بیرون نخواهد داشت؛ البته ما فشارهای موجود بر قضات را میدانیم اما آنهایی که مراجعه میکنند هم مسائلی دارند و ما را مامن و ماوای خود دانستهاند.
رییس دستگاه قضا افزود: مبادا رفتار ما از سر قدرت و بدون در نظر گرفتن اخلاقیات باشد.
وی تصریح کرد: در مساله زندان موضوع مهم این است که جرم و مجازات باید با هم مشابهت و تناسب داشته باشد. وقتی هم که حکمی قطعی میشود، هم جایی برای تخفیف وجود دارد و هم قاضی صادر کننده رای و هم قاضی ناظر زندان باید دست به دست هم بدهند تا موضوع اصلی پرونده مشخص شود.
آملی لاریجانی افزود: از دادستان کل کشور خواستم تا یک تیم یا کمیتهای متشکل از دادیاری دیوان عالی و دادستانی و دادگستری و سازمان زندانها تشکیل شود تا یک به یک با محبوسان صحبت کنند تا میزان واقعی جرمشان مشخص شود؛ مثل یک بیمار که باید به درستی عمق بیماریاش شناسایی شود، زیرا برخی از زندانیان جایشان در زندان نیست و قضات باید کمی بیشتر برای اینگونه مسائل وقت و انرژی صرف کنند.
او افزود: در کنار این موارد موضوع عفو هم مطرح است و ما توقعمان این است که اگر کسانی واقعا میتوانند از عفو برخوردار شوند حداقل به ما اعلام شود و نکته دیگر این است که برخی از امور از حد وظایف قضات خارج است اما میتوان از منظر نوعدوستی به آن نگاه کرد؛ برای مثال برخی زندانیان که نیازمند کمک هستند را میتوان کمک کرد.
وی افزود: مطلب دیگر استفاده از فنآوری اطلاعات و آمار است که باید به آن توجه شود و مرکز آمار و فنآوری اطلاعات قوه قضاییه هم کارهای بزرگی در این راستا انجام داده است. اما به هر حال میدانیم که راه ناهموار است و سنگلاخ دارد اما باید تلاش کرد راه استفاده از تکنولوژی هموار شود زیرا بر سرعت کار و اتقان کار تاثیر میگذارد.
او افزود: قضات باید اصل را بر استفاده از فنآوری اطلاعات قرار دهند و امروز در بازدید از سازمان ثبت استفاده از این فنآوریها خودش را به خوبی نشان میداد.
آملی لاریجانی با اشاره به بحث اخلاق در قوه قضاییه گفت: این بحث هم تاثیر در خود دستگاه دارد و هم در بیرون از نظام، مساله اخلاق را همه ما باید جدی بگیریم، چراکه اخلاق اصلیترین مساله زندگی انسان است. مساله اخلاق در قوه قضاییه را باید جدی بگیریم.
وی یادآور شد: در بازدید از زندانی که روز گذشته داشتم جوان 19 سالهای را که یکبار اشتباه کرده بود، به جرم سرقت موبایل در زندان بود که قسم میخورد توبه کرد لذا ارزش دارد که مسوولان و قضات مقداری بر روی این مسایل وقت بگذارند.
انتهای پیام/