طراحی صفحهکلید چشمکزن برای معلولان حرکتی
همایون جعفری در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: با توجه به پیشرفتهای فنّاورانه رابط مغز با رایانه (BCI) در دهههای اخیر کمک فراوانی به معلولان حرکتی کرده است.
وی با بیان اینکه در این سیستم با اطلاعاتی که ناشی از درک خواسته افراد است، رایانه یا ربات آن کار را انجام میدهد، افزود: دستگاههای BCI برای انسان این امکان را فراهم میکند تا بدون دخالت مستقیم ماهیچهها و با استفاده از سیگنال مغز خود یک عمل خاص مانند کنترل یک پروتز، تایپ حروف، بیان منظور و یا کنترل ابزارهای اطراف را انجام دهد.
جعفری گفت: پیشازاین اکثر دستگاههای BCI کارکردی بر اساس فرکانس پایین و متوسط و محدودیتهایی شامل خستگی چشم کاربر، تداخل ریتم سیگنال آلفا و ایجاد صرع داشتند؛ اما در پژوهش حاضر سیستمی در فرکانس بالا و با الگوهای جدید بررسی و سیستم جدیدی را باقابلیت تایپ حروف بروی نمایشگر با فرکانس بالای بینایی و بدون محدودیتهای قبلی طراحی شد تا این مشکلات به حداقل برسد.
وی ادامه داد: در این فناوری زیر هر یک از دکمههای صفحهکلید یک طرح و الگوی نوری خاصی قرارگرفته و شخص با نگاه کردن به حروف موردنظر را پیدا میکند و کلمه نوشته و در صفحه نمایشگر دیده میشود.
به گزارش آنا، رابط مغز و رایانه (BCI) یک ابزار ارتباطی قدرتمند است که به انسان اجازه میدهد رایانه و سایر وسایل الکترونیکی را بافکر کنترل کند. این رابط یک نوع فناوری کمکی است که با استفاده از سیگنالهای مغزی یک کانال ارتباطی و کنترلی میان کاربران و ماشینها ایجاد میکند.
مزیت اصلی رابطهای مغز و رایانه این است که برای مدیریت نیازی به کنترل عضلانی ندارند. درنتیجه، این فناوری گزینه مناسبی برای افرادی است که توانایی حرکت دادن عضلات خود را ازدستدادهاند.
آیندهی امیدوارکنندهای که برای BCI پیشبینیشده، جامعه پژوهشی را تشویق کرده است تا نقش BCI را در زندگی انسانهای غیر معلول از طریق کاربردهای پزشکی مطالعه کنند. البته اکنون دامنه پژوهشها گسترشیافته است و کاربردهای غیرپزشکی را نیز در بر میگیرد.
انتهای پیام/