دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دغدغه جدید دانشمندان؛

میدان مغناطیسی مشتری عملکرد مرموزی دارد

میدان مغناطیسی مشتری عملکرد مرموزی دارد
دانشمندان در تلاش برای پرده‌برداری از رمز و راز نحوه عملکرد میدان مغناطیسی مشتری هستند تا به علت وجود لکه آبی روی این سیاره غول‌پیکر گازی پی ببرند.
کد خبر : 900862

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، لکه آبی بزرگ سیاره مشتری یکی از پدیده‌های مهم در این سیاره بزرگ گازی محسوب می‌شود. این لکه نسبتاً جدید است و در سال ۲۰۰۰ کشف شد، اما تاکنون محققان نمی‌دانند دقیقاً چه عواملی باعث ایجاد این لکه بزرگ شده و چرا رنگ آبی برجسته‌ای دارد.

یکی از عواملی که بحث و جدل بسیاری را برانگیخته است، وجود جت‌های عجیب در این منطقه است. این جت‌ها دارای سرعت بسیار بالا و انعطاف پذیری غیرمعمولی هستند. مشاهدات نشان می‌دهد جت‌های اطراف این لکه دارای ویژگی‌های عجیبی‌اند که عموماً آنها را در سایر نقاط نمی‌بینیم.

از آنجایی که سیاره مشتری یکی از اجرام پیچیده و شگفت‌انگیز منظومه خورشیدی است، بررسی این پدیده‌ها می‌تواند به ما کمک کند تا فرآیند‌های زمینی و اختلافات آب و هوایی را بهتر درک کنیم. این مشاهدات نشان می‌دهد که هنوز ما زیاد در مورد عملکرد و رفتار جوامع سیاره‌ای نمی‌دانیم و هنوز بسیاری از رموز و راز‌هایی که در این سیاره‌های دورافتاده وجود دارد، برای ما پنهان هستند، اما به طور کلی عملکرد مرموز میدان مغناطیسی شدید مشتری به لطف جت کوچک مدفون در اعماق جو غول گازی در حال آشکار شدن است. به نظر می‌رسد هر چهار سال یک بار این جت مانند یک موج در نوسان است.

این تصویر از مشتری توسط فضاپیمای جونو ناسا در طول پرواز نزدیک در اواخر سال میلادی گذشته گرفته شده است.

میدان مغناطیسی مشتری عملکرد مرموزی دارد

در حالی که هنوز مشخص نیست چه چیزی این جت جوی را به حرکت در می‌آورد، یافته‌های جدید سرنخ‌هایی را در مورد عملکرد نامرئی و پیچیده یک ناحیه مغناطیسی شدید در نزدیکی استوای مشتری (لکه آبی) نشان می‌دهد. این منطقه در واقع آبی نیست و نام منتخب آن از مقیاس رنگی گرفته شده است که دانشمندان برای ساختن نقشه‌های میدان مغناطیسی مشتری استفاده می‌کنند. برخلاف میدان مغناطیسی زمین، میدان مغناطیسی سیاره گازی مشتری با محور چرخشی آن متقارن نیست در واقع این عدم تقارن به قدری آشکار است که لکه آبی بزرگ را حتی می‌توان به دومین قطب جنوب تشبیه کرد که از خط استوای سیاره بیرون زده است.

یو‌های کاسپی، استاد علوم زمین و سیاره‌شناسی در مؤسسه علوم ویزمن و یکی از محققان مأموریت جونو ناسا باور دارد، "لکه بزرگ آبی سیاره مشتری یک ناهنجاری پرابهام است که راه زیادی تا کشف آن باقی مانده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب