لزوم ایجاد رشته تقریب مذاهب در دانشگاهها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست هماندیشی و هماهنگی دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان با حضور علی افروس رئیس این دانشگاه، حجتالاسلام فرجالله براتی معین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای خوزستان و ایلام، حجتالاسلام محمود حزبهزاده مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و سیدمنصور موسوی معاون دانشجویی و فرهنگی، صاحبنظران و استادان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز برگزار شد.
علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان در این نشست با اشاره به اختلافافکنیهای بیگانگان بهویژه در سالهای اخیر و در نتیجه اهمیت دوچندان بحث تقریب اقوام و مذاهب، پرداختن به این کار را عامل ایجاد وحدت خواند و اظهار کرد: اهمیت تقریب مذاهب در وضعیت کنونی تا حدی است که ضرورت دارد رشتهای با همین عنوان ایجاد شود.
مهمترین عوامل حفظ وحدت و همبستگی
معین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای خوزستان و ایلام نیز وحدت و همبستگی مذاهب را مسئلهای شرعی، سیاسی، اجتماعی و از مهمترین عوامل حفظ وحدت و همبستگی اجتماع حول حبل الهی و در نتیجه رستگاری بشر دانست.
حجتالاسلام فرجالله براتی به مواضع امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تقریب مذاهب اسلامی پرداخت و با اشاره به اهمیت ذاتی و طبیعی وحدت برای هر اجتماعی، ماهیت و محتوای آن را نیز مهم قلمداد کرد و ادامه داد: محور وحدت باید چنگ زدن به ریسمان الهی یا هدف واحد باشد که همان توحید است؛ بنابراین حبل الهی همان ربوبیت بوده و آن به معنای پذیرش تدبیر امور عالم و حاکمیت مطلق هستی برای خداوند است.
وی اضافه کرد: وحدت حقیقی زمانی حاصل میشود که علاوه بر چنگ زدن به ریسمان الهی، به دنبال راه حق و راستی باشیم که همان راه خدا و پیامبران است.
براتی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با مردم خوزستان، این استان را نماد همدلی و همبستگی ملت ایران و یکی از پایگاههای مکتب اهلبیت و ورود تشیع به ایران دانست و افزود: همین عامل باعث شده دشمن همواره به دنبال تفرقهافکنی بین اقوام مختلف در خوزستان باشد.
مشکلات زیستمحیطی گریبانگیر استان خوزستان است
مسئول دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان نیز عواملی مانند بافت متکثر قومی و قبیلهای استان، مسائل نژادی و هویتی ناشی از آن، مشکلات زیستمحیطی ناشی از منابع انرژی موجود در استان، مشکلات اقتصادی همانند احساس تبعیض در رشد نامتوازن، بیکاری، مشکلات مسکن و ازدواج، ناکارآمدی حوزههای فرهنگی و تربیتی و جهل دینی جوانان را ازجمله عوامل مشکلاتی که خوزستان گریبانگیر آنها دانست و راهکار مقابله با این مشکلات را تقریب و وحدت عنوان کرد.
به گزارش آنا، در ادامه جلسه استادان حاضر در قالب سه گروه مطالعه و تحقیق (برای تهیه کتب و مقالات و جهتدهی به فعالیتها و تحقیق پیرامون مسائل استان و ارائه راهحل در این راستا) گروههای تخصصی (برای برگزاری کرسیها و نشستها و همایشهای تخصصی و علمی) و گروه فرهنگی و فوقبرنامه (جهت برگزاری مسابقات، جشنها و اردوها) تقسیمبندی شده و به بیان دیدگاهها و راهکارهای خود در حوزه تقریب مذاهب پرداختند و مقرر شد نظام موضوعات مرتبط با تقریب مذاهب و اقوام تهیه و برای درج در سامانه پژوهشیار به سازمان مرکزی ارسال شود.
انتهای پیام/