دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

حقوق بالای کشور‌های عربی برای جذب پزشکان ایرانی

حقوق بالای کشور‌های عربی برای جذب پزشکان ایرانی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: پرداختی و کارانه پزشکان بسیار کم و در برخی دانشگاه‌ها تا ۱۱ ماه به تعویق افتاده است. سقف مالیات و تعهد پزشکان مشکلی است که باعث می‌شود آنان از کشور خارج و با وجود حقوق‌های فراوان به کشور‌های منطقه مهاجرت کنند.
کد خبر : 891872

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سال‌هاست که زنگ خطر کمبود پزشک در رشته‌های بیهوشی، طب‌ اورژانس، جراحی‌عمومی، داخلی، اطفال، عفونی، جراحی‌قلب، جراحی اطفال، فوق‌تخصص کلیه، خون، سرطان و… به‌صدا درآمده است؛ اما هنوز مشکل حل نشده و وضعیت روز به روز خطرناک‌تر می‌شود. تاکنون شاهد مهاجرت پزشکان به کشور‌های اروپایی و آمریکایی بودیم و اکنون علاوه بر آن تعداد پزشکانی که به کشور‌های عربی مهاجرت می‌کنند هم کم نیست.

حدود ۱۱ درصد جمعیت کشور در شهر تهران حضور دارند؛ اما با این آمار ۴۵ درصد پزشکان هم در تهران هستند و در بیش از ۵۰ درصد مناطق کشور، سرانه پزشک کمتر از ۳۸ پزشک به ازای هر ۱۰۰هزار نفر است.

سرانه پزشک در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۳ پزشک است درحالی که این تعداد در کشور‌های دیگر چیزی حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ پزشک است.

فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره مهاجرت پزشکان اظهار کرد: نمایندگان مجلس یازدهم همزمان با آغاز فعالیت خود با معضل کمبود پزشک مواجه شدند. تقریباً چند روز پس از آغاز کار نمایندگان در مجلس یازدهم، پاندمی کرونا آغاز و وسعت بیماری نشان داد که کشور با کمبود جدی پزشک و کادر درمان مواجه است.

وی با اشاره به اقدامات مهم مجلس در جهت رفع مشکلات پزشکان و کادر درمان، ادامه داد: افزایش تقریباً ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و نیرو‌های متخصص پزشکی در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، یکی از اقدامات مهمی بود که در این زمینه انجام شد. 

طرح‌های طولانی پزشکان در مناطق محروم

محمدبیگی به طرح‌های طولانی پزشکان در مناطق محروم اشاره کرد و افزود: طرح اصلاحیه قانون عدالت آموزشی برای پزشکان مناطق محروم و متخصصان انجام شد و براساس آن، طرح سه برابری پزشکان مناطق محروم به یک و هفت دهم برابر کاهش یافت؛ زیرا یکی از دلایل عدم ماندگاری پزشکان و انصراف از ادامه خدمت همین مسئله طولانی بودن دوره طرح مناطق محروم بود. این طرح مشکلات زیادی مانند عدم تشکیل خانواده، عدم فرزندآوری و فرزندپروری و عدم زندگی در محل زادگاه را به همراه داشت.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: افزایش حقوق کارورزان و دستیاران رشته‌های پزشکی و متخصصان، افزایش میزان وام صندوق دانشجویان پزشکی و همچنین انجام تعرفه گذاری خدمات پرستاری که حدود ۱۴ سال اجرا نشده بود به مرحله اجرا رسید. همه این اقدامات در جهت بهبود شرایط پزشکان از سوی مجلس یازدهم انجام شد.

وی به افزایش پذیرش رشته‌های تخصصی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای حفظ و نگهداری نخبگان پزشکی، رفع اشکالات تکمیل ظرفیت برخی رشته‌ها بود. در همین جهت فرآیند برگزاری کنکور برای رشته‌های تخصصی مورد اصلاح قرار گرفت.

محمدبیگی تصریح کرد: برای نخستین بار دانشگاه تهران به کمک وزارت بهداشت، دانشگاه سبطین عراق را پایه‌گذاری کرد که همین امر باعث تبادیل استاد و دانشجو در کشور‌های منطقه شد.

کشور‌های عربی به دنبال جذب پزشکان ایرانی هستند

وی به مشکلات فراوان کادر درمان و پزشکان اشاره کرد و گفت: پرداختی و کارانه پزشکان بسیار کم و در برخی دانشگاه‌ها تا ۱۱ ماه به تعویق افتاده است. سقف مالیات و تعهد پزشکان مشکلی است که باعث می‌شود پزشکان از کشور خارج و به دلیل حقوق‌های فراوان کشور‌های عربی به کشور‌های منطقه مهاجرت کنند. کشور‌های عربی و دیگر کشور‌ها صنعت جذب دیپلماسی سلامت را برای خود درنظرگرفته و مشغول جذب پزشک از ایران هستند. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید کرد: کشور ایران هزینه فراوانی را برای تربیت نیرو‌های متخصص پزشکی صرف می‌کند و نظام سلامت ما به دلیل تلفیق آموزش و کلینیک که همان «بهداشت، درمان و آموزش» است، بازدهی بسیار خوبی دارد و نیرو‌های بسیار متخصصی را برای درمان و خدمت‌رسانی به مردم آموزش می‌دهد در نتیجه تبحر پزشکان‌مان بالا بوده و کشور‌های خارجی همگی به دنبال جذب پزشکان متخصص ایرانی هستند.

محمدبیگی تأکید کرد: اگر سرمایه‌های پزشکی ایران از دست بروند، کشور از نیرو‌های متخصص پزشکی تهی می‌شود که این اتفاق آینده حوزه سلامتمان را به خطر می‌اندازد؛ زیرا انجام جراحی‌های مهمی مانند پیوند، جراجی کلیه، قلب و بر عهده پزشکان متخصص و ماهر است که با مهاجرت آن‌ها بحران بسیار خطرناکی را در چند سال آینده خواهیم داشت؛ بنابراین سیاست‌گذاران و قوای سه‌گانه همگی باید در جهت رفع این مشکل چاره اندیشی کنند.

آمار مهاجرت پزشکان رو به افزایش است

رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس به آمار مهاجرت پزشکان اشاره کرد و گفت: متاسفانه آمار مهاجرت و تمایل مهاجرت پزشکان و کادر درمان در حوزه سلامت رو به افزایش است. 

بیش از ۶۰ درصد ارائه دهندگان خدمات سلامت خانم‌ هستند

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس ادامه داد: در حوزه سلامت بیش از ۶۰ درصد ارائه دهندگان خدمت، خانم‌ها هستند که در طرح جوانی جمعیت و خانواده به مسئله دورکاری، حقوق و مزایا، شیفت‌های کاری و... آن‌ها و دیگر بانوان شاغل توجه شده و حتی قانون ۲۷ این طرح مخصوص پزشکان طرحی است؛ اما متاسفانه این قوانین به خوبی اجرا نمی‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب