انجام رایگان عمل بیماران شکاف لب توسط متخصصان درمان
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری خبرگزاری آنا: شکاف لب یک نقص مادرزادی است که میتواند چهره نوزاد به دنیا آمده را غیرطبیعی نشان دهد. کودکی که دچار شکاف لب است در هنگام شیر خوردن دچار مشکل شده و شیر از بینیاش بیرون میآید. این گروه از بچهها در زمان درآمدن دندانها نیز با مشکل روبرو میشوند و گاهی ممکن است دندان زیاد یا کم در دهانشان در بیاید.
در حال حاضر یک گروه از پزشکان دورهم گردآمده و تلاش میکنند این مشکل را تا حدودی مرتفع کنند مناطق محروم و بیمارستانهای دور از مرکز از جاهایی است که آنها یک روز در ماه درآن حاضر میشوند تا مشکلات کودکانی که دچار مشکل لبشکری هستند را برای همیشه از بین ببرند.
علیرضا چیتسازان روابط عمومی تیم مرهم در مورد فعالیت تیم مرهم به خبرنگار آنا گفت: 15 فوق تخصص جراحی پلاستیک دورهم جمع شدهاند تا مشکل شکاف لب و کام را در کودکانی که از این نقص رنج میبرند را از بین ببرند. هر بار این عملها در یک استان انجام میشود و قرار است این عملها در هفته آینده در بیمارستان کودکان حکیم در یافتآباد انجام شود در این بیمارستان حدود 8 اتاق عمل داریم و دانشگاه تهران درواقع میزبان ماست.
وی که از رفع شدن مشکل بیش از صد کودک با فعالیت تیم مرهم خبر داد افزود: تمامی عملها رایگان انجام میشود و برای هیچ عملی از بیماران هزینه دریافت نمیشود.
چیتسازان دلایل ایجاد شکاف در لب را موارد مختلف دانسته و تأکید کرد: ژنتیک و مسائل ارثی یکی از دلایل لبشکری شدن بچهها است. خونریزی مادر در سه ماهه اول بارداری یکی از دلایل شایع این ناهنجاری به شمار میرود. استفاده از قرصهای آنتی بیوتیک برای درمان عفونت در دوران بارداری نیز یکی از دلایلی است که میتواند این عارضه را ایجاد کند. اما از عوامل ناشناخته نیز نمیتوان چشمپوشی کرد و میتواند هیچکدام از این موارد نباشد و کودک دچار مشکل لب و کام باشد اما بهطور کلی از هر 700 تولد یک کودک با مشکل شکاف لب و کام به دنیا میآید.
وی تأکید کرد: عملهای جراحی در بیمارستان حکیم تهران سی و دومین برنامه این تیم است که در 15 سال گذشته در حال انجام است هر بار این تیم به یکی از بیمارستانهای مناطق محروم ازجمله سیستان و بلوچستان، کرمان و خوزستان میرود و بچههایی را که دچار این مشکل هستند را بهطور رایگان درمان میکنند. هزینههای عملها را نیز خود تیم و یا خیرین پرداخت میکنند اما تمامی هزینههای مربوط به پزشکان را خودشان پرداخت میکنند و هیچ دستمزدی برای انجام این عملها دریافت نمیکنند چراکه هدف این است که هیچ کودکی از اینکه چهرهاش ناخوشایند باشد زجر نکشد.
چیتسازان در پاسخ به این سؤال که چطور میتوان این کودکان را شناسایی کرد خاطرنشان کرد: قبل از اعزام تیم به هر استان فراخوانی از سوی دانشگاه علوم پزشکی داده میشود و بچههایی که دچار این مشکل هستند عکس و مشخصات خودشان را از طریق شمارهای که در فراخوان آمده در اختیار پزشک انجام میدهند و بلافاصله زمان عمل مشخص و کارهای مقدماتی آن انجام میشود. این کار خداپسندانه برای آن انجام میشود که هیچ کودکی از داشتن مشکل در ظاهرش احساس بدی نداشته باشد.
انتهای پیام/