دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

دارو‌های نوین دیابت تحت پوشش بیمه نیست

دارو‌های نوین دیابت تحت پوشش بیمه نیست
بیش از ۹۷ درصد از داروهای دیابتی تحت پوشش بیمه قرار دارند، اما داروهای جدیدی که به‌تازگی وارد بازار شده‌اند و به‌راحتی می‌توانند قند خون افراد را کنترل و از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی کم کند هنوز تحت پوشش بیمه قرار ندارد و مشکل اینجاست که قیمت این داروها تا حدودی بالا است و تامین آن برای تعداد زیادی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند سخت است.
کد خبر : 891574

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بیش از ۷ میلیون نفر در ایران با مشکل دیابت دست و پنجه نرم می‌کنند، اما در کنار مشکلاتی که دیابت برای این جمعیت بالا ایجاد می‌کند، دسترسی به دارو‌های جدید به یک چالش برای آن‌ها تبدیل شده است.

هر چند که بیش از ۹۷ درصد از دارو‌های دیابتی تحت پوشش بیمه قرار دارند، اما دارو‌های جدیدی که به‌تازگی وارد بازار شده اند و به‌راحتی می‌توانند قند خون افراد را کنترل و از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی کم کند، هنوز تحت پوشش بیمه قرار ندارد و مشکل اینجاست که قیمت این دارو‌ها تا حدودی بالاست و تامین آن برای تعداد زیادی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند سخت است.

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم در این باره به آنا گفت: وقتی می‌توانیم ادعا کنیم که در توزیع دارو‌های دیابتی عدالت را رعایت کرده‌ایم که همه مردم در همه جای ایران به انواع دارو‌های انسولین دسترسی داشته باشند. 

 سعید کلباسی افزود: برای ایجاد عدالت در دسترسی به دارو‌های دیابت باید همه این دارو‌ها تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. درواقع باید همه بیماران دیابتی چه آن‌هایی که در روستا‌های دورافتاده مرزی زندگی می‌کنند و چه آن‌هایی که در بهترین و مرفه‌ترین مناطق کشور زندگی می‌کنند، دسترسی یکسانی به دارو‌های دیابتی داشته باشند؛ چراکه مصرف برخی از دارو‌ها عوارض زیادی دارد و می‌تواند افت‌های پی‌درپی قند و یا چاقی را به دنبال داشته باشد به همین دلیل هر داروی جدیدی که نتایجش مورد تأیید جامعه پزشکی است، باید در دسترس همه قرار گیرد. 

کلباسی به این نکته اشاره کرد که نباید از حق بگذریم که در حال حاضر بیشتر انسولین‌های روز دنیا در کشور ما بیمه هستند و بیش از ۹۷ درصد از این دارو‌ها در اختیار همه قرار دارد. کافی است به قیمت این انسولین‌ها در همین کشور‌های اطرافمان نگاهی بیندازیم و می‌توانیم به این نتیجه برسیم که قیمت انسولین در افغانستان و عراق و پاکستان به‌شدت بالا است و درواقع باید بگوییم دولت در بخش درمان و سلامت بیماران دیابتی سنگ تمام گذاشته است، اما این درخواست هم وجود دارد که همین دارو‌های اندکی را هم که می‌توانند در درمان بیماری دیابت تأثیرگذار باشد، هم اگر تحت پوشش بیمه قرار دهد، مشکلات و عوارض دیابت در بین بیماران به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند. چراکه انسولین‌های جدید باکیفیت‌تر است و تعداد تزریق‌های بیمار به‌شدت کاهش پیدا می‌کند این هم می‌تواند هم ازنظر سلامتی برای بیمار مؤثر باشد و هم ازنظر اقتصادی فشار کمتری به او وارد کند.

وی اضافه کرد: از قرن ۱۹ میلادی درواقع انسولین‌های جدید به بازار آمد و هر روز این علم پیشرفت بیشتری کرد و دارو‌های جدیدتری وارد بازار شد که شرایط را برای دیابتی‌ها سهل‌تر می‌کرد در حال حاضر نیز انسولین‌هایی وارد بازار شده که اثر ماندگاری بالایی دارد و تا ۴۸ ساعت اثرش در بدن افراد باقی می‌ماند، اما آنچه که در مورد این انسولین‌ها باید بگوییم این است که برای آنکه عدالت را در دسترسی به این دارو برای همه فراهم کنیم باید این دارو تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرد تا همه بتواند از این دارو استفاده کنند.

رئیس انجمن دیابت بر این باور است که مهم‌ترین کار این انجمن آموزش به مردم است و توضیح داد: هم پزشکان باید با دارو‌های جدیدی که وارد بازار می‌شود آشنا شوند و هم مردم باید این دارو‌ها را بشناسند و بسته به نیازشان از آن استفاده کنند درواقع باید این موضوع برای مسئولان نهادینه شود که دارو‌های جدید دیابت دارو‌های لوکس به شمار نمی‌روند و مصرف آن‌ها می‌تواند تا حدود زیادی عوارض دیابت را کاهش دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب