دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 دی 1402 - 12:01
یادداشت؛

امواج وای‌فای و سیب‌زمینی ضدسرطان!

امواج وای‌فای و سیب‌زمینی ضدسرطان!
ما امروزه در معرض امواج مختلفی قرار داریم؛ از امواج رادیویی و موبایل تا همین اینترنت و وای‌فای و حتی بلوتوث. با این حجم از امواج نامرئی طبیعتاً‌ این نگرانی هم ایجاد می‌­شود که شاید این امواج برای سلامتی مضر باشد.
کد خبر : 891227

خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدامین پورحسینقلی؛ چند سال قبل که به طور هفتگی سری به دانشکده پیراپزشکی می­‌زدم تا در جلسات گروه با اساتید و دانشجوها شرکت کنم، به دلیل نزدیکی خانه مادرم به دانشکده، سری هم به مادر بزرگوار می­‌زدم.

یکی از روزها که بعد از پایان جلسه از دانشکده به خانه مادر رفتم متوجه شدم یک عدد سیب زمینی درشت (و به قول هادی عامل گزارشگر عزیز کشتی، چغر و بد بدن) کنار مودم وای‌فای قرار گرفته است! وقتی علت را جویا شدم مادر توضیح دادند که در فلان کانال از بهمان استاد طب سنتی شنیده‌­اند امواج وای‌فای اینترنت سرطان‌زاست و برای از بین بردن خطر سرطان یا باید کلا وای‌فای استفاده نکنید یا در کنار مودم یک عدد سیب زمینی قرار دهید تا آن بخش مضر امواج که ایجاد سرطان می­‌کند را جذب کند!

واکنش من این بود که از مادر عزیز اطلاعات بیشتری بخواهم؛ چرایی سرطان­‌زا بودن امواج وای‌فای؟ چه مطالعه و شواهدی وجود دارد که اثبات کند وای‌فای سرطان می­‌آورد؟ و اینکه چطور این سیب زمینی چغر می­‌تواند جلوی آن سرطان را بگیرد و اصلا چه چیزی در امواج وای‌فای هست که سیب زمینی می‌تواند جلویش را بگیرد؟ البته بنده خدا مادرم که جواب این سوال‌ها را نداشت اما ارجاعم داد به همان فضای مجازی که مملو از این ادعاهاست.

این حقیقتی است که ما امروزه در معرض امواج مختلفی قرار داریم؛ از امواج رادیویی و موبایل تا همین اینترنت و وای‌فای و حتی بلوتوث. طبیعتا وقتی انسان در معرض این حجم از امواج نامرئی که برای انتقال اطلاعات است قرار می‌­گیرد این نگرانی هم پدیدار می‌­شود که شاید این امواج برای سلامتی او مضر باشد.

عمده این امواج از جنس رادیوفرکانس هستند که  نوعی انرژی است و در طیف الکترومغناطیسی میان موج FM و امواج مایکروویو یا ریزموج قرار می­‌گیرد. رادیوفرکانس­‌ها مانند امواج FM، ریزموج‌ها، نور مرئی و حرارت غیر یونیزان هستند. به همین دلیل قدرت کافی برای آسیب به DNA و ایجاد سرطان ندارند.

مطالعات زیادی درباره تاثیر این امواج (به‌خصوص موبایل) بر سلامتی و امکان افزایش خطر ابتلا به سرطان انجام شده است که درنهایت نشان می­‌دهند این ابزار خطری برای ایجاد سرطان ندارند. همچنین سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است بر مبنای مطالعات علمی هیچ گونه شواهدی دال بر ارتباط میان امواج فرکانس رادیویی وای‌فای و سرطان مشاهده نشده است. سازمان بهداشت جهانی نتیجه‌گیری می‌کند که هیچ‌ ارتباط مستندی میان امواج وای‌فای و خطر برای سلامتی انسان تاکنون پیدا نشده است.

در هفته­‌های بعد که به مادر سر می­‌زدم همچنان شاهد حضور سیب زمینی نگون‌­بخت در کنار دستگاه مودم وای‌فای بودم. منتها طفلکی دیگر چغر و بد بدن نبود و من شاهد فرآیند پلاسیدگی آن مبارز راه سرطان بودم. در نهایت سیب زمینی داستان ما به سطل زباله پیوست و مادرجان هم راضی شد که جای سیب زمینی در خورش و کوکوهای خوشمزه‌­اش است نه کنار مودم. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب