دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
زاکانی اعلام کرد؛

بازگرداندن ۱۷ هزار میلیارد تومان از اموال به غارت رفته تهرانی‌ها

بازگرداندن ۱۷ هزار میلیارد تومان از اموال به غارت رفته تهرانی‌ها
شهردار تهران با بیان اینکه به دنبال این هستیم جلوی ریخت و پاش‌ها را بگیریم، گفت: ۱۷ هزار میلیارد تومان از اموال به غارت رفته تهرانی‌ها از ابتدای امسال بازگردانده می شود.
کد خبر : 890698

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا زاکانی شهردار پایتخت در اولین اجلاسیه «احیای حقوق عامه و حقوق شهروندی در نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)» که امروز ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، با بیان اینکه نگاه مقام معظم رهبری به تهران در دو جمله خلاصه می‌شود، اظهار کرد: تهران فراتر از یک کلان‌شهر است زیرا نماد سبک زندگی در کشور است. نکته دوم فرمایش ایشان این است که تهران الگو و خط دهنده به تمام کشور است، لذا ما در مورد موجودیتی سخن می‌گوئیم که با دیگر موجودیت‌ها تفاوت دارد.

وی با بیان اینکه برخی ممکن است تهران را در این قامت نبینند که اشتباه می‌بینند، یادآور شد: باید در حرکت و افقی پیش رفت که رهبر جامعه آن را تعیین می‌کند. ما افقی برای سال ۱۴۱۰ تحت عنوان «تهران؛ کلان‌شهر الگوی جهان اسلام» و شعاری با عنوان «تهران؛ شهر تلاش و سرزندگی» را در پیش گرفته‌ایم.

زاکانی با پرداختن به فرمایشات مقام معظم رهبری ناظر بر مدیریت شهری و عناصر تشکیل دهنده آن در ارتباط با مردم و سایر مسؤولان، تصریح کرد: وقتی صحبت از حقوق عامه مردم می‌شود، معنای خاص خود را پیدا می‌کند. اگر مردم از آلودگی هوا در عذاب هستند، در ترافیک فرصت‌های زندگی خود را از دست می‌دهند و از بد مسکنی می‌نالند، به معنای نقض حقوق آنهاست.

وی همچنین خاطرنشان کرد: تهران بیش از ۲۰۰ سال است که پایتخت است اما هیچ گاه به قواره نبوده بلکه کاریکاتوری رشد کرده و به صورت گرته‌برداری از آمریکا و اروپا بوده و نقشه‌ای نداشته است؛ لذا می‌بینیم تهران ۳۵۰ هزار خانه خالی آن‌چنانی دارد که برای سوداگری مسکن از آن استفاده می‌شود و از سویی یک میلیون واحد مسکونی کم دارد که همین موضوع منجر به مهاجرت معکوس شده است.

شهردار تهران با طرح این پرسش که وقتی صحبت از حقوق عامه و شهروندی می‌کنیم در عمل به دنبال چه هستیم، گفت: ما فرمایشات مقام معظم رهبری را در چهار تحول دسته بندی کردیم که اولین تحول به درون شهرداری بازمی گردد تا مجموعه‌ای فعال، پویا و خدمتگزار برای دقت در خدمت و پاسخ به نیاز مردم و مسؤولیت در برابر همگان است.

وی با تأکید بر اینکه مدیریت ما مشارکتی و مسئولیت پذیر است، یادآور شد: آنچه به ما بازمی گردد انجام می‌دهیم و آنجا که دیگران به کمک نیاز دارند، کمک می‌کنیم. مبارزه با فساد نیز یکی دیگر از قواعد ماست و آن را به سه دسته تقسیم کرده‌ایم که در اولین بخش ۴۰ هزار میلیارد تومان از اموال به غارت رفته را بازگرداندیم و امسال نیز تاکنون ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان بازگشته است.

زاکانی با اعلام اینکه به دنبال این هستیم جلوی ریخت و پاش ها را بگیریم که این اقدامات کاملاً بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: ما در تحول درون زا به دنبال این هستیم که از خدمتگزاری، سطح خدمات را بالا ببریم؛ چراکه مقام معظم رهبری تأکید دارند که خدمات صادقانه و عالمانه باشد و باید تسریع در امور مردم انجام شود و اعتمادسازی صورت بگیرد.

حضور مدیران شهری در محلات و مساجد برای احیای حقوق شهروندی

محمدامین توکلی زاده در اولین اجلاسیه «احیای حقوق عامه و حقوق شهروندی در نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)» با بیان اینکه مسیر خوبی در تعامل بین مدیریت شهری و دستگاه قضائی آغاز شده است، اظهار کرد: این تعاملات منشأ خیر و برکات برای شهروندان خواهد شد و کمک خواهد کرد که حال مردم شهر بهتر شود.

وی ضمن ابراز خرسندی از توجه به نگاه مقام معظم رهبری در احیای حقوق شهروندی، یادآور شد: اگر این مسیر و اندیشه را دنبال کنیم مستغنی خواهیم شد. هرجا نگاه مقام معظم رهبری وجود داشته، راهگشا بوده و موجبات رضایتمندی مردم نیز فراهم شده است.

توکلی زاده با بیان اینکه دریایی از اندیشه و حکمت از نظریات مقام معظم رهبری قابل استخراج است، تصریح کرد: یک نظام حاکمیتی را می‌توان بر اساس اندیشه مقام معظم رهبری در عرصه محیط زیست دنبال کرد. در حقوق شهروندی نیز آنچه که می‌تواند گره از کار مردم باز کند، با حجم قابل توجهی از راهکارهای گره‌گشای مقام معظم رهبری رو به رو هستیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اداره کل آموزش شهروندی شهرداری و کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر جلسات مکرری را برگزار کرده و در محلات و مساجد نیز برای احیای حقوق عامه و شهروندی حضور یافته‌اند.

گره گشایی در ادای حقوق شهروندی با کمک مسئولان قوه قضائیه

مهدی چمران در اولین اجلاسیه «احیای حقوق عامه و حقوق شهروندی در نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)» که امروز شنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم در مسیر خدمت به مردم از آنچه در مورد حقوق عامه بیان می‌شود استفاده کنیم، اظهار کرد: بررسی‌هایی در خصوص اندیشه‌های مقام معظم رهبری شکل گرفته و امیدواریم در بخش قضائی و حقوق عامه نیز بررسی‌های لازم صورت بگیرد؛ چراکه قطعاً قابل استفاده و شایان توجه خواهد بود.

وی با بیان اینکه زمینه ورود ما به حقوق شهروندی بسیار مهم است، یادآور شد: در ۱۸ سال حضور در شورا چندین بار این فرصت پیش آمده تا بتوانیم از نزدیک در خصوص مسائل شهری در خدمت  مقام معظم رهبری  باشیم و از رهنمودهای ایشان استفاده کنیم؛ گرچه هنوز به خوبی نتوانستیم این توصیه‌ها را عملی کنیم اما همواره این فرصت را مغتنم شمرده و از آن بهره برده‌ایم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: خوشبختانه بیانات مقام معظم رهبری مدون شده و در قالب یک کتاب مورد استفاده همگان قرار خواهد گرفت. با این وجود کار اساسی روی این نگاه‌ها و اندیشه‌ها بسیار اهمیت دارد. خدمات رسانی به مردم و رهنمودها درباره مسائل تخصصی معماری و شهرسازی در سخنان مقام معظم رهبری دیده می‌شود و باید از آن بهره گرفت.

وی افزود: اشاره به نمای شهری در بیانات مقام معظم رهبری نشان دهنده همان حقوق شهروندی است؛ لذت بصری از معماری به نوبه خود استفاده از حقوق شهروندی است و باید از رهنمودهای مطرح شده در این خصوص استفاده کنیم.

چمران با بیان اینکه ما متأسفانه به کپی و تقلید از دیگران در حوزه نمای شهری پرداختیم که این تقلید هم درست و منطقی نبوده است، یادآور شد: ما نه به آنچه از گذشته داشتیم رسیدیم و نه به آنچه دیگران به آن دست یافته‌اند، رسیده‌ایم. به طوری که درمجموع طرح خاصی را ارائه نکردیم و این موضوع مورد انتقاد مقام معظم رهبری است. امیدواریم در چنین نشست‌هایی به صورت علمی و مبنایی به این موضوعات پرداخته شود و بتوانیم در زمینه‌های مختلف این سرمشق‌ها را به کار بگیریم و در سطح شهر پیاده کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه صحبت در خصوص معماری مساجد و دیگر بناها بر اساس مطالعات دقیق مقام معظم رهبری است، گفت: یکی از مباحثی که دنبال کردیم این بود که شورا در بین مردم باشد. استدلال ما در دوره‌های گذشته نیز این بود که روزهایی را اختصاص دهیم تا بیایند و مشکلات خود را بگویند اما حقوق شهروندی ایجاب می‌کند که ما به جمع مردم برویم. امروز اعضای شورا و شهردار تهران به جمع شهروندان می‌روند و با آنها صحبت می‌کنند. اگر بتوانیم این حق را به انجام برسانیم کمک بزرگی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: هرچه جلوتر می‌رویم و از جامعه روستایی فاصله می‌گیریم و به جامعه شهری نزدیک‌تر می‌شویم حقوق عامه عمیق‌تر و پیچیده‌تر می‌شود. حقوق مردم نسبت به خود و حقوق شهروندی در این شرایط سخت‌تر می‌شود. برای مثال در مصرف آب می‌توان این حقوق را در نظر گرفت. ما از آب چشمه‌ها در منازل استفاده می‌کنیم و سپس دست به دعا می‌شویم که تشنه نمانیم.

چمران با بیان اینکه حقوق شهروندی باید هم توسط جدی گرفته شود و هم مردم حقوق خود را نسبت به خود و مسؤولان بشناسند و ادا کنند، یادآور شد: اگر این سه جنبه در کنار یکدیگر رعایت نشود، آسیب‌رسان خواهد بود. امیدواریم کمک مسؤولان قوه قضائیه بتواند گره‌گشا باشد و ما نیز بتوانیم حقوق شهروندی را به خوبی ادا کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب