دانشمندان قلب بیورباتیک ساختند
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینسدیلی دانشمندان یک قلب بیورباتیک ساختهاند که میتواند عملکرد قلب طبیعی را تقلید کند.
قلب بیورباتیکی که دانشمندان ساختهاند ترکیبی از یک قلب بیولوژیکی با یک پمپ رباتیک سیلیکونی است. این قلب بیورباتیک روی دریچه چپ قلب تمرکز میکند و میتواند ساختار، عملکرد و تحرکات یک قلب سالم یا بیمار را شبیهسازی کند. این به جراحان و محققان اجازه میدهد تا حین جمعآوری دادهها به درمانهای متفاوتی برسند.
شبیهساز قلب میتواند به عنوان یک ابزار تحقیقاتی برای کسانی که وضعیت و درمانهای مختلف دریچه قلب را مطالعه میکنند مفید باشد و شاید پزشکان، دانشجویان پزشکی و کارآموزان بتوانند به عنوان پلتفرم آموزشی جراحی از آن استفاده کنند.
اِلِن روش (Ellen Roche) محقق ارشد این پروژه علمی از مؤسسه فناوری ماساچوست آمریکا میگوید: «شبیهساز قلب برای افرادی که شرایط و درمانهای مختلف دریچه قلب را مطالعه میکنند بسیار مفید است. همچنین میتواند به مهندسان دستگاه کمک کند تا طرحهای جدید خود را مطالعه کنند و حتی به بیماران کمک کند بیماری خود و درمانهای احتمالی آن را بهتر درک کنند.»
محققان در ساخت این قلب بیورباتیک بر اختلالی به نام نارسایی دریچه میترال تمرکز کردند که در آن دریچه بین حفرههای چپ قلب بهدرستی بسته نمیشود که در نتیجه باعث نشتی دریچه قلب خواهد شد و جریان خون را به سمت عقب برمیگرداند. بیش از چهار میلیون نفر در سراسر جهان درگیر این بیماری هستند و میتواند باعث تنگی نفس، تورم در اندامها و نارسایی قلبی شود.
با توجه به پیچیدگی ساختار دریچه میترال، جراحی برای اصلاح این اختلال بسیار پیچیده است و نیاز به فناوری موثر و تکنیکهای جراحی دقیق دارد.
انتهای پیام/