پاکسازی مسیر تردد زائران امامزاده داوود/ افتتاح اکوپارک تهران تا نیمه اسفندماه
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دره فرحزاد از بخشهای خوش آب و هوای شمال تهران بین محلههای پونک و سعادت آباد به حساب میآید که در منطقه ۲ شهرداری تهران به طول تقریبا 10 کیلومتر واقع شده و رودخانه پونک در قلب آن جاری است.
رود دره فرحزاد به عنوان یکی از مناطق تفریحی و گردشگری شمال تهران است که تا چندی پیش محل تجمع معتادان متجاهر بود اما حالا با همت مدیریت ششم شهری و اجرای طرح احداث «اکوپارک» در این محل از تجمع معتادان و بیخانمانها در این مکان جلوگیری شده است.
مسیر تردد زائران امامزاده داوود پاکسازی میشود
افراد ساکن در محدوده دره فرحزاد از وجود معتادان و تجمع آنها در این نقطه بیدفاع شهری ناراضی بودند و همواره خواستار برچیدن بساط معتادان از این محدوده هستند. احسان شریفی شهردار منطقه 5 تهران با اشاره به طرحهای مختلف جمعآوری معتادان متجاهر در این محدوده بیان میکند: دره فرحزاد از لحاظ زیست محیطی و طبیعت جذاب آن، بسیار قابل اهمیت است. این دره در طول سالیان طولانی، مسیر تردد زائران امام زاده داوود بوده و همواره از نقاط گردشگری و تفریحی شمال تهران به شمار میرود. در سالهای اخیر به دلیل عدم توجه بخشهای مختلف، این دره به مکانی برای تجمع معتادان و فروشندگان مواد مخدر و پایگاه ناامنی برای شهروندان منطقه تبدیل شده بود.
جمعآوری 5 هزار معتاد متجاهر
طرح احداث «اکوپارک» که به نوعی به جمع شدن گعدههای معتادان از دل این دره کمک شایانی کرده است. علیمحمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در خصوص پروژه رود دره فرحزاد میگوید: این پروژه در حالی اجرا میشود که دو سال پیش حدود ۵ هزار معتاد متجاهر در این محدوده وجود داشتند و مشکلات بسیاری را برای اهالی این محدوده ایجاد کرده بودند. لذا با قرارگاهی که شهردار تهران تشکیل داد و همکاری دستگاههای ذیربط تمامی این معتادان متجاهر از سطح شهر تهران و این محدوده جمعآوری و در یاورشهرها نگهداری میشوند. این پروژه حد فاصل کوهستان تا پل آبشناسان است که در فاز نخست از پل خوش مرام تا پل آبشار تا پایان سال جاری در قالب فاز یک به بهره برداری میرسد.
مزایای احداث اکوپارک در عمق دره فرحزاد
پروژه احداث اکوپارک اکنون پیشرفت فیزیکی 44 درصدی داشته و تا اسفندماه میتوانیم شاهد افتتاح فاز نخست آن باشیم. مختاری با تاکید بر مزایای احداث این بوستان در عمق رود دره فرحزاد میگوید: مدیریت یکپارچه سیل شهر تهران، بهبود اکوسیستم شهر، کاهش آلودگی هوا، احیای جریان کمی و کیفی سفرههای زیرزمینی تهران، حفاظت از ایستگاههای حیات وحش برای نسلهای آینده و حفاظت از گونههای گیاهی با ارزش محدوده از اهداف اجرای این پروژه است. این پروژه کمتر از ۱۰ ماه است که آغاز شده و در حال حاضر ۴۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، در اجرای این پروژه جمع آوری زباله های رها شده در بستر رودخانه و دره فرحزاد و بازیابی گونه های جانوری و قنات های موجود نیز محقق خواهد شد.
گفتنی است که با وجود این پارک سرانه فضای سبز پایتخت نیز افزایش خواهد یافت و در نتیجه میتواند تا حدودی به کاهش آلودگی هوا که از معظلات کلانشهر تهران است کمک کند. به گفته مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران امروز سرانه فضای سبز شهر تهران به بیش از ۱۷ متر افزایش یافته است که با بخش برون شهری حدود ۴۸ متر خواهد شد.
پارکی با الهام از طبیعت
همانطور که از نام این بوستان پیداست اکوپارک, محیطی است که در آن فعالیت های تفرجی, همگام با شناسایی و چگونگی برخورد با مسایل زیست محیطی از جنبههای گوناگون آموزش همگانی صورت میگیرد. اکوپارک فرحزاد نیز با همین رویکرد و استفاده از المانهای طبیعی احداث خواهد شد. سید اویس ترابی مدیر اندیشکده زیست پذیری شهری در این رابطه اظهار میکند: سنگ فرش های استفاده شده در مسیر پیاده روی اکوپارک از بتن نبوده و با فرآیندی که در گذشته برای ساخت راه و جاده از آن بهره میبردند استفاده میشود. این سنگها خاصیت نفوذناپذیری داشته و در برابر برف و باران مقاوم است.
اکوپارک میزبان حیات وحش میشود
ناگفته نماند که اکوپارک پایتخت به صورتی طراحی شده است که در آینده بتواند با اجرای برنامههای کارشناسیشده میزبان حیات وحش هم باشد. ترابی با اشاره به برنامه ایجاد زنجیره غذایی در این پارک تشریح میکند: برای برگرداندن زندگی به سلامت گذشته فرآیند زیست پیشینیان از سر گرفته شود. دیوارههایی که در این بوستان وجود دارد بدون بتن بازسازی خواهد شد تا علاوه بر حفظ زیبایی و اصالت به تامین غذای حیواناتی که به این پارک میآیند کمک کند. مطابق با برنامهریزیهای صورت گرفته حضور شهروندان در این بوستان در ساعات مشخص و محدود میسر خواهد شد تا به اکوسیستم حیات وحش آسیبی وارد نشود.
گفتنی است که این بوستان با همت مدیریت ششم شهری و با هدف افزایش سرانه فضای سبز پایتخت ایجاد شده است. محیطی که تا چندی پیش محلی برای اجتماع معتادان بوده و ناامنی را برای ساکنان محله در بر داشت اکنون به فضایی برای حضور مردم تبدیل میشود که میتوانند از طبیعت و آب و هوای خوب آن محدوده با خیال راحت و آرامش استفاده کنند.
انتهای پیام/