سهم ۷۰ درصدی طرحهای تحقیقاتی در ارتقای خدمات سلامت
علیرضا خوشدل در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در رنکینگ مقالات علمی کشور بین 5 رتبه نخست است، اظهار کرد: موفقیت دانشگاه آزاد به این علت است که کل واحدهای دانشگاهی یکپارچه دیده میشود.
پزشک متخصص اپیدمیولوژی بالینی در پاسخ به این سؤال که همکاری دانشکده پزشکی آزاد اسلامی تهران با دیگر کشورهای آسیایی چطور است، اظهار کرد، دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی حدود یک سال و نیم است با کشورهای شرقی مانند هند، پاکستان و افغانستان، تایلند، افغانستان، مالزی و اندونزی و برخی کشورهای دیگر ارتباطات خوبی دارد. دانشجویان خارجی نیز در دانشگاه آزاد در حال تحصیل هستند و دوره NBBS را میگذرانند.
این استادتمام دانشگاه در رابطه با وضعیت تولید مقالات پژوهشی در دانشکده علوم پزشکی تهران گفت: در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی رشد مقالات پژوهشی بالای 3.5 برابر در طی 4 سال بوده است. سامانه علمسنجی نشان میدهد که شاخص ارجاع مقالات ما نزدیک به 4 برابر شده است؛ بنابراین رشد قابل توجهی دارد.
وی رشد مقالات علمی در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران را قابل توجه دانست و افزود: تحقیقات و طرحهای پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی سرعت رشد بالایی دارد. برای مثال سالهای گذشته در جشنواره فرهیختگان که جشنواره پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی است، گاهی هیچ برگزیدهای نداشتیم و در بعضی از سالها فقط یک برگزیده داشتیم؛ اما امسال 5 برگزیده از مرکز تحقیقات کشور از دانشگاه آزاد معرفی شد و این نشان میدهد نتایج فعالیتهایی که در یکی دو سال گذشته انجام شده ظهور کرده و به چشم میآید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در پاسخ به این سؤال که چند درصد از مقالات علمی در حوزه فناوری قابل استفاده است و میتوان به آن استناد کرد، گفت: نمیتوان در حوزه پزشکی خیلی مرز کشید. هر طرح تحقیقاتی که انجام میدهیم بخشی از آن آن به خدمات و فناوریهای سلامت باز میگردد. در حوزه درمان نیز نمیتوان گفت که کدام قسمت بخش فناوری و کدام قسمت بخش خدمات است؛ چراکه هر دو به یکدیگر آمیخته هستند؛ اما میتوانیم بگوییم بیش از 70 درصد طرحهای تحقیقاتی به کاربرد در خدمات و تولید فناوری و ارتقای خدمات سلامت منجر میشوند.
انتهای پیام/