۵ درصد از نخبگان مهاجر به ایران بازگشتهاند
مجتبی انصاری، معاون بنیاد نخبگان استان تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره اختصاص تسهیلات ویژه بنیاد نخبگان به دانشجویان المپیادی اظهار کرد: دانشجویان در مسابقات المپیاد سالانه مسیر صعودی را طی کرده اند که این موضوع به منزله رضایت ما از آنهاست.
وی افزود: به صورت ویژه از دانشجویان المپیادی به عنوان نخبگان جامعه علمی حمایت میکنیم و بستههای حمایتی را در اختیار اداره استعداد درخشان قرار داده ایم.
انصاری تصریح کرد: به منظور اشتغالزایی برای دانشجویان المپیادی «بورسهای صنعتی» را در نظر گرفته و سال گذشته ۱۰۰۰ نخبه را در سازمانها و صنایع جذب کرده ایم و فرایند جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی را ادامه خواهیم داد.
معاون بنیاد نخبگان استان تهران ادامه داد: بورسهای صنعتی را از طریق سازمان سنجش شروع کرده ایم و دانشگاههای زیادی در این امر دخیل شده اند که سعی میکنیم سالهای بعد آن را عملی کنیم، ضمن اینکه آیین نامه بهکارگیری نخبگان حین تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی را جهت تسهیل در اشتغال آنها آماده کرده ایم که به زودی اجرا و ابلاغ خواهد شد.
انصاری گفت: با صنایع خصوصی ارتباطات زیادی برقرار کرده ایم و اعلام آمادگی شده است تا نخبگان در حد جایگاه خود جذب این ارگانها شوند، هدف از این کار تاثیرگذاری و نقش مفید نخبه در صنایع است تا رضایت نسبی بین نخبگان ایجاد کنیم و خدمات خود را ارائه دهیم.
لزوم خروج دانشگاهها از پژوهشهای محضمحور
وی با اشاره به حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از پایان نامههای مرتبط با نیازهای جامعه اظهار کرد: در بنیاد نخبگان رویکرد کاربردی حمایت از پایان نامهها وجود دارد و اگر دانشجویی برگزیده طرح شهید وزوایی باشد، قطعا پایان نامه او از حمایت مالی خوبی برخوردار خواهد شد و همواره به دانشگاهها تاکید میکنیم تا موضوعات پایان نامهها کاربردی تعریف شوند و انتظار داریم که از پژوهشهای محض خارج شوند تا مشکلات کشور حتی به اندازه خیلی کوچک را حل کنند.
معاون بنیاد نخبگان استان تهران گفت: بنیاد نخبگان دارای طرحهای احمدی روشن، وزوایی، شهید شهریاری، شهید بهشتی و ... است که هر کدام دارای امتیاز خاص برای نخبگان هستند و هرچقدر نخبگان دارای امتیازات بیشتری باشند از تسهیلات بیشتری از بنیاد نخبگان استفاده خواهند کرد. تسهیلاتها به صورت کامل شامل ساخت مسکن، حمایت از پایان نامه ها، چاپ مقالات، کنفرانس ها، فرصتهای مطالعاتی و ... هستند.
انصاری ادامه داد: در بنیاد ملی نخبگان سعی بر شناخت بیشتر استعدادها و نخبگان داریم و با توجه به اینکه در حال حاضر خیلی از نخبگان ایرانی خارج از کشور حضور دارند؛ بنابراین با برنامههای تعریف شده آنها را به داخل کشور باز میگردانیم. جذب نخبگان داخلی و خارجی را به صورت فعال آغاز کرده ایم تا بتوانیم آن را گسترش دهیم.
وی عنوان کرد: با توجه به اهتمام ویژه رئیس بنیاد ملی نخبگان به استعدادهای ایرانی در دولت سیزدهم تاکنون ۴ تا ۵ درصد از نخبگانی که به کشورهای خارجی رفته بودند به ایران بازگشتهاند؛ چراکه همه نخبگان عِرق ملی دارند و بیشتر آنها برای کمک به کشور و ارتقای صنایع برگشته اند، به خصوص اینکه در حوزه پزشکی تعداد خوبی را بازگردانده ایم.
انتهای پیام/