دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 دی 1402 - 10:16

سیر و پیاز تشدیدکننده رفلاکس معده

سیر و پیاز تشدیدکننده رفلاکس معده
یک فوق تخصص کبد و گوارش گفت: تاثیر سیر و پیاز در زخم‌های گوارشی از جمله زخم معده و زخم اثنی عشر ذکر نشده است؛ ولی تشدیدکننده‌ بیماری‌های IBS و رفلاکس هستند.
کد خبر : 888142

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سمیه خیاطیان درباره چگونگی ایجاد زخم‌های گوارشی افزود: ابتدا در دستگاه گوارش التهاب ایجاد می‌شود که این التهاب در طولانی‌مدت باعث آسیب به بافت مخاطی شده و هنگامی که آسیب واردشده، بیش از ۵ میلی‌متر شود، آن وقت به آن زخم گوارشی می‌گوییم.

او علت اصلی ایجاد زخم‌های گوارشی را مبتلا شدن به عفونت میکروب اچ پیلوری و مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت مسکن‌ها دانست و افزود: دارو‌های مسکن در دسترس مانند ایبوپروفن، ژلوفن و مفنامیک اسید، باید محدود مصرف شوند، اما باید حتما تحت نظر پزشک معالج مصرف شود.

این فوق تخصص کبد و گوارش با اشاره به علائم زخم‌های گوارشی مانند درد سر دل، درد معده، سیری زودرس، استفراغ خونی، و مدفوع خونی ادامه داد: گاهی اوقات زخم‌های گوارشی بدون علامت هستند و فرد ممکن است با خونریزی گوارش به بیمارستان مراجعه کند.

او پرهیز از مصرف غذا‌های آماده و فراوری شده و همچنین مصرف غذا‌های چرب و کم ادویه را ضروری دانست و توصیه کرد: در صورتی که سیگار و یا نوشیدنی‌های الکلی مصرف می‌کنید، آن‌ها را کنار بگذارید و مصرف نوشابه و غذا‌های آماده را به حداقل برسانید.

خیاطیان زمینه ژنتیک و سابقه خانوادگی سرطان‌های گوارشی در اقوام درجه یک را از عوامل خطر دانست و گفت: این افراد باید هر چند وقت یک بار غربالگری انجام دهند.
این فوق تخصص کبد و گوارش در پایان با تاکید بر تغذیه مناسب، رعایت بهداشت دست و بهداشت مواد غذایی، انجام ورزش و فعالیت بدنی خاطرنشان کرد: سبک زندگی سالم، سبب پیشگیری از اکثر بیماری‌ها از جمله بیماری‌های گوارشی می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب