دادستان تهران تاکید کرد؛ ضرورت مدیریت شجاعانه و اعمال نظارت از سوی سرپرستان دادسراها
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز پنجشنبه،ششم خردادماه، دادستان تهران طی جلسهای با قضات چند ناحیه از دادسرای تهران، به استماع اظهارات آنان درباره مشکلات دادسرا پرداخت.
در ابتدای جلسه، جعفری دولتآبادی به برنامه دادستانی تهران در برگزاری نشستهایی با قضات نواحی دادسرای تهران اشاره کرد و چنین برنامههایی را دارای نتایج مثبت ارزیابی کرد و گفت: بازدیدهای سرزده که از نواحی به عمل آمد، موجب اشراف دادستان بر وضعیت نواحی دادسرا شده و یکی از برنامههای دادسرا را استفاده از اطلاعات به دست آمده در جهت بهبود وضعیت دادسراها به ویژه از بعد نیروی قضایی و اداری اعلام کرد.
تجربه دیگری که از این بازدیدها به دست آمد، شیوه بهکارگیری تعدادی از قضات در سمتهای مختلف از جمله اجرای احکام، دفاع از کیفرخواست، اظهارنظر و نظارت بر زندان بود.
وی از حضور قضات با انگیزه در برخی نواحی ابراز مسرت کرد و اظهار داشت: وجود چنین قضاتی میتواند دادسرا را متحول کند.
جعفری دولتآبادی یکی از شاخصههای ارزیابی وضعیت نواحی دادسرا را استفاده از سیستم مدیر قضایی پروندهها (سمپ) اعلام کرد و به برخی مؤلفههای دیگر شامل در وقت نظارت بودن کلیه پروندهها، میزان بازدید از زندان و ملاقات با زندانیان و مراجعین نظارت بر ضابطین اشاره کرد.
مدیریت خلاق و شجاعانه، ایجاد رویههای واحد، استفاده از ظرفیتهای قانونی و اعمال نظارت توسط سرپرستان که از آن جمله حق اعتراض به آرای برائت و خلاف قانون است، از جمله راهکارهایی بود که جعفری دولتآبادی توجه به آن را از سوی سرپرستان ضروری خواند و اظهار داشت: اختیارات دادستانها برای اعمال نظارت در حوزههای کشف جرم، تحقیقات، زندان، محاکم و اجرای احکام و ضابطان قابل توجه است و عنایت سرپرستان دادسراها به این موضوع، تأثیرات زیادی از نظر مبارزه با جرم و بهبود امور دادسراها خواهد داشت.
وی پیشنهاد کرد با استفاده از تجارب قضات دادسرا سند ملی مبارزه با جرم تهیه شود و افزود: فرهنگ، اقتصاد، آسیبهای اجتماعی، عملکرد مسئولان اجرایی و برخی اقدامات در افزایش شمار جرائم مؤثر است. اگرچه عوامل زمینه ساز بسیاری از جرائم به خارج از دادسرا و قوه قضائیه برمیگردد.
در ادامه سرپرستان نواحی حاضر در جلسه به طرح مشکلات ناحیه خود پرداختند که از جمله حجتیزاده؛ جانشین سرپرست ناحیه 29 که برای رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان اختصاص یافته است، به مشکل رسیدگی به جرائم بزرگسالان که در ارتکاب جرم توسط نوجوانان در قالب مشارکت یا معاونت اشاره کرد.
وی همچنین عدم دسترسی قضات به ساز و کارهای پیش بینی شده در قانون آیین دادرسی کیفری جدیدی برای رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان که از آن جمله ضرورت حضور مددکار و تشکیل پرونده شخصیت است ،مشکل دیگری دانست که رسیدگی به جرائم افراد زیر هجده سال را با مانع مواجه میسازد.
جعفری دولتآبادی در توضیح این مشکل، به تفاوت انتظارات قانونی و امکانات موجود اشاره کرد و اظهار داشت: قانون آیین دادرسی کیفری جدید ساز و کارهای مناسبی را برای رسیدگی به جرائم نوجوانان در نظر گرفته است. اما به لحاظ فقدان امکانات بسیاری از این ساز و کارها ایجاد نشده است.
جعفری دولتآبادی در پاسخ به مطالبه برخی قضات برای انتقال به محاکم، اعلام داشت: دادسرای تهران با انتقال قضات دارای پانزده سال سابقه خدمت قضایی به محاکم موافقت دارد و تاکنون با خروج بیش از سیصد و هشتاد قاضی دادسرا موافقت شده است. و این برنامه بتدریج عملی خواهد شد.
وی اعلام کرد برای دادیاران جوان که واجد پنج سال سابقه قضایی باشند سمت بازپرسی پیشنهاد خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران نظارت بر حوزه تحت تصدی و از جمله بازدید از اماکن عمومی شامل رستورانها، پارکها و قهوهخانهها، نقاط جرم خیز و بحرانی را ضروری خواند.
انتهای پیام/