دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دولت هزینه درمان افراد دارای پرونده سلامت را پرداخت می‌کند

دولت هزینه درمان افراد دارای پرونده سلامت را پرداخت می‌کند
وزیر بهداشت با بیان این که برای هر ایرانی با کد ملی، پرونده سلامت ایجاد می‌شود، گفت: اگر فردی از مسیر ارجاع در نظام سلامت در مراکز درمانی بستری شود تا ۹۵ درصد هزینه‌های درمان او توسط دولت پرداخت می‌شود.
کد خبر : 887782

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ به گزارش وبدا، بهرام عین‌اللهی در حاشیه افتتاح مجتمع آموزشی، بهداشتی و درمانی زنده‌یاد علیزاده گناباد با اشاره به توجه کمتر شهرنشینان به سلامت خود، گفت: وقتی بیماری‌هایی مانند سکته‌های قلبی و مغزی حادث می‌شود، درمان بیماری‌ها اهمیت پیدا می‌کند؛ در حالی که با رعایت اصول ساده بهداشتی می‌توان از بسیاری از بیماری‌ها و عوارض آن، پیشگیری کرد.
 
وی با بیان اینکه امروزه حدود سه‌چهارم مردم کشورمان شهرنشین هستند، خاطرنشان کرد: با توسعه شهرنشینی، توجه افراد به سلامتشان کاهش‌یافته و وزارت بهداشت برای سنجش سلامت مردم، پویش ملی سلامت را از ۲۰ آبان در سراسر کشور به‌صورت خود اظهاری و پذیرش مراجعات حضوری آغاز کرده که طی آن سلامت مردم به‌ویژه در زمینه پرفشاری خون و دیابت، ارزیابی می‌شود. 
 
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به نتایج پویش ملی سلامت یادآور شد: در این پویش تا کنون ۵۳۸ هزار نفر با احتمال فشارخون بالا، ۳۲۳ هزار نفر با احتمال دیابت جدید، ۵ میلیون و ۸۲۵ هزار نفر در فاز پیش فشارخون بالا و یک میلیون و ۹۵۳ هزار نفر در فاز پیش دیابت شناسایی شده‌اند. 
 
عین‌اللهی از مهم‌ترین اهداف اجرای پویش ملی سلامت را ایجاد توجه و حساسیت در بین عموم مردم نسبت به سلامتشان دانست و افزود: مراکز بهداشتی سراسر کشور برای سنجش فشارخون و دیابت آمادگی کامل دارند و در صورتی که فردی احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را داشته باشد به مراکز درمانی معرفی می‌شود تا از خدمات آن مراکز، استفاده کند.
 
وی با بیان این که با همکاری ارکان مختلف دولت مردمی در طول دو سال گذشته، دو هزار مرکز بهداشتی در سراسر کشور تکمیل و راه‌اندازی شده است، از تکمیل دو هزار مرکز بهداشتی دیگر تا حداکثر پایان سال آینده به‌عنوان گامی در جهت تقویت شبکه بهداشت کشور یاد کرد. 
 
وزیر بهداشت، نرخ رشد جمعیت را از چالش‌های اصلی کشور دانست و افزود: تهدید کاهش نرخ رشد جمعیت، از بزرگ‌ترین تهدیدهاست. اگر کشوری، جمعیت جوان نداشته باشد، در حوزه تولید و خدمات دچار چالش می‌شود و یکی از مأموریت‌های ما در مراکز بهداشتی و درمانی، تحقق سیاست‌های جمعیتی است.
 
عین‌اللهی با اشاره به اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از ابتدای دولت مردمی گفت: سلامت خانواده، تضمین سلامت جامعه است. این برنامه ابتدا در ۵۹ شهر و در فاز‌های بعدی در ۹۳ و در حال حاضر در ۱۸۰ شهر کشور و ۱۰ استان به‌صورت کامل، در حال اجراست و امیدواریم تا پایان دولت شاهد اجرایی شدن آن در کل کشور باشیم.
 
وی با بیان این که برای هر ایرانی با کد ملی، پرونده سلامت ایجاد می‌شود، گفت: این پرونده مختص بیماری و درمان نیست؛ بلکه با استفاده از آن عوامل مخاطره ساز سلامت مانند بیماری‌های ژنتیکی بررسی و از بیماری‌های غیر واگیر پیشگیری می‌شود. همچنین اگر فرد بیماری شناسایی شد به پزشک خانواده و در صورت نیاز به پزشک متخصص و حتی برای بستری در بیمارستان، ارجاع می‌شود. در عین حال اگر فردی از مسیر ارجاع در مراکز درمانی بستری شود تا ۹۵ درصد هزینه‌های درمان او توسط دولت پرداخت می‌شود.
 
به گفته وزیر بهداشت، برنامه ملی سلامت خانواده در جهت تقویت بهداشت و پیشگیری محوری در حال اجراست که نشست بین‌المللی اجرای این برنامه نیز در اسفندماه برگزار و در آن کشور‌های مختلف از تجارب ایران، بهره‌مند می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب