دانشگاه MIT آمریکا دانشجوی مهندسی را مجبور می کند تا علوم انسانی بخواند/ در ایران تنبلترین افراد جذب علوم انسانی میشوند
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین گرامی داشت یاد و خاطره استاد شهید محمد مفتح به مناسبت روز وحدت و دانشگاه امروز (دوشنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۲) در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد.
مهدی گلشنی، استاد پیشکسوت دانشگاه صنعتی در این مراسم گفت: خاطره خوبی از شهید مفتح دارم و حوادثی در غرب اتفاق افتاده که می توانیم در جهت وحدت حوزه و دانشگاه بهره برداری کنیم، اما بهره برداری نمی شود.
وی افزود: ۲ تا ۳ اتفاق مهم در غرب رخ داده است که به احیای ایران کمک می کند، اما تاکنون انعکاسی از آن در دانشکده های علوم، دانشکده های مهندسی و دانشکده های الهیات نبوده است و نتوانسته ایم از آن بهره ببریم.
گلشنی تصریح کرد: دانشگاه Mit آمریکا به عنوان قوی ترین دانشگاه مهندسی جهان دانشجوی مهندسی خود را مجبور می کند که ۶ تا ۷ واحد از دروس علوم انسانی بگذراند و لیسانس مهندسی مشترک بین علوم انسانی و علوم پایه را راه اندازه کردی است
عضو هیئت علمی دانشگاه شریف ادامه داد: معمولا تنبل ترین دانش آموزان جذب علوم انسانی می شوند و این نشان از آن دارد که ما توجهی به علوم انسانی نداریم.
گلشنی گفت: احیای فلسفه و الهیات و دین؛ دومین احیایی است که باید به آن توجه کرد. در حال حاضر تفکر حاکم در ایران در همه دانشکده ها به خصوص دانشکده علوم دارای رویکرد پوزیتیویستی است؛ یعنی آنچه که با حواس درک می کنیم اهمیت دارد؛ در غیر اینصورت بی اهمیت است.
گلشنی بیان کرد: الحاد حاکمیت زیادی دارد و تعامل با غرب باعث تقویت روابط بین المللی میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شریف گفت: چندین کتاب درباره تفکر اسلامی در غرب منتشر شده و وحدت حوزه و دانشگاه در حال حاضر بسیار امکان پذیر است و بنده آن را در غرب دیده ام و نزدیکی به غرب بسیار آسان شده است.
گلشنی تاکید کرد: جهان بینی حاکم و اسلامی در تمام علوم ممکن شده است و باید به فکر تحقق آن باشیم.
وی گفت: در حال حاضر در موقعیت استنایی قرار داریم که ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته نمیتوانستیم به آن دست یابیم؛ بنابراین وحدت حوزه و دانشگاه بسیار امکان پذیر است.
استادان دانشکده ادبیات؛ دارای پراستنادترین مقالات ISI
در ادامه، محمود واعظی رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران در این مراسم اظهار کرد: دانشکده الهیات افتخار دارد یاد و خاطره شهید نواب صفوی، شهید بهشتی، شهید باهنر و شهید مفتح و شهید مطهری را گرامی بدارد. امروز در هر نقطه از جهان که پرچم مقاومت سرافراز شده است ناشی از خون شهدای جمهوری اسلامی ایرانی است.
واعظی تصریح کرد: این دانشکده در طول تاریخ همواره توانسته در خط مقدم حضور داشته باشد و امروزه هم شاهد تلاش مکرر اساتید هستیم؛ چرا که پراستناد ترین مقالات ISI به ثبت رسیده از استادان دانشکده الهیات است.
فضاهای حضوری و کلاسهای درس بهترین مکان برای تعامل هستند
در ادامه، حجت اسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها اظهار کرد: استادان دانشکده الهیات در فضایی که فرصتها و مسائل به تناسب هم وجود دارند نقش مهمی میتوانند ایفا کنند.
وی افزود: بیشتر فرزندان ما در فضای کنونی مخاطب جریان عمومی رسانهها نیستند.
حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: در جامعه کنونی نباید تصور کرد که میتوان به تمام دادهها دست یافت، هم اکنون جریان شبهه افکن و مسئله ساز نسبت به دین حکمرانی دارد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: فضاهای حضوری و کلاسهای درس بهترین مکان برای تعامل هستند. در یک نظر سنجی ۶۷ درصد جوانان ۲۵ سال آمریکایی اعتقاد داشتند که اسرائیل متجاوز است، اما اکنون ۵۱ درصد از آنها معتقد به از بین رفتن اسرائیل و حماص شدن فلسطین هستند.
انتهای پیام/