رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی «رهنامه»/ قالیباف: سیدرضی از نزدیکترین یاران و همرزمان شهید سلیمانی بود
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی «رهنامه» تازهترین آثار انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنهای با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها صبح امروز سهشنبه پنجم دی در سالن علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران همزمان با سایر دانشگاههای کشور برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمد اسحاقی معاون پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی عنوان کرد: مرحله اول در رابطه با سخنان مقام معظم رهبری شناخت دقیق و صحیح سخنان معظم له است. مرحله دوم انجام کارهای تبلیغی، تبیینی و رسانهای است تا زمینه برای مرحله سوم که تحقق و اجرایی شدن است، فراهم شود. ما گامی از مرحله اول برداشتیم، مطالعات و پژوهشهای خوبی با مشارکت نهادهای علمی و پژوهشی شکل گرفته است.
وی افزود: رهنامه مجموعه ای برای نظر و عمل است. آثاری که برگرفته از اندیشه و فکر شخصیتی است که تجربه زیسته با قرآن کریم داشته و بیانات ایشان مستندات قرآنی دارند و هدایت قرآنی در سخنانشان به چشم میآید. مبنای قرآنی سخنان ایشان راه میانبری است برای کسانی که میخواهند با سیره اهل بیت (ع) و زندگی قرآنی آشنا شوند. مخاطب این مجموعه همه اقشار به خصوص جوانان هستند.
معاون پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی ادامه داد: دومین ویژگی توجه به نیازها و مسائل و چالشهای اجتماعی ، سیاسی و... است که میتواند راهکارهایی برای بخش ها و چالشهای مختلف باشد. در بخشی از این مجموعه مسائل زیرساختی مثل ایمان، توحید، هستیشناسی، معرفتشناسی، جهانشناسی و... بیان میشود. سپس مواردی در موضوعات فرهنگی، سیاسی اجتماعی در سطح ملی و منطقهای و جهان اسلام به صورت نظاممند در همه چهل جلد وجود دارد.
اسحاقی اضافه کرد: این گام اول است و مبنای سیاستگذاری دارد. تک نکاشت نیست و یک مجموعه فکری منسجم محسوب میشود. این آثار برای تدوین و طراحی دوره های آموزشی هم بسیار مفید است و شروع حرکت همه جانبه اندیشه ها و افکاری است که بنیاد قرآنی دارند تا بتوانند به صحنه بیایند.
کتابی که برای دانشجویان و جوانان است
در ادامه مراسم حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها پشت تریبون قرار گرفت و عنوان کرد: یکی از تاسفها و حسرتهایی که انسان در مراجعه به تاریخ میخورد فاصله ایست که بین متفکران و اندیشمندان با جامعه وجود داشته است. همانطور که در تاریخ ایران تلخی فاصله و عدم مفاهمه بین جامعه و اندیشمندان وجود داشته است. اما آنچه که پس از انقلاب اسلامی رخ داد، همراهی و هم گامی افراد اینچنینی با مردم است و این نزدیکی و برداشته شدن فاصله باعث پیروزی انقلاب اسلامی شد. این حرکت فاصله بین جریان فکری رهبر و جامعه را از بین برد و این همراهی دائمی شد و جایی برای نفوذ شیاطین در آن وجود نداشت. ما امام راحل را درک کردیم و پس از ایشان در سایه رهبری یک شخصیت عالم با ویژگیهای خاص و نادر هستیم. ۷۰ سال تلاش علمی و ۶۰ سال تلاش و کوشش مبارزه و مدیریت جامعه. رهبری که که در کنار فهم درست از فرهنگ به موضوعات اجتماعی، هنری، اقتصادی و... پرداخته است. همه این موارد در جریان یک بستر فکری. دائم و غیر متزلزل است.
وی ادامه داد: پالایش و آماده کردن افکار و سخنان رهبری در موضوعات مختلف برای مخاطبان مختلف حرکت بزرگی است و این مجموعه در حوصله جوانها میگنجد. کار مورد تقدیری است و امروز در دانشگاه های مختلف کشور رونمایی از این کتاب برگزار میشود. چون این کتاب برای دانشجویان و جوانان است. موضوع ریخت و ساخت جامعهای که شایستگی تمدن سازی را داشته باشد، کاری است که مجموعه جوانان ما را با این حوزه آشنا میکند. امیدوارم این مجموعه قدمی برای آشنایی بیشتر جامعه علمی و جامعه جوان ما با این ذخایر غنی اندیشهای باشد.
وی با اشاره به جایگاه حلقه میانی در سخنان مقام معظم رهبری گفت: این حلقه میانی افرادی هستند که در بین مردم هستند، از مردم هستند، برای مردم هستند ولی زین دستگاههای اجرایی در سیستم بروکراسی هستند و باید رسالت خودشان را عملی کنند. این همین تجربهای است که در دفاع مقدس شکل گرفت یا تجربه ای که شهید سلیمانی در راه اندازی مدافعان حرم به وجود اورد. این روش درستی نت اینکه هرکسی یک یا چند نفر را پیدا کند، به او آویزان شود و پست و مقام بگیرد. این جایگاه جوان مومن نیست و به همین دلیل جهاد تبیین در این میان بسیار مهم میشود. در جنگهای ترکیبی است که ذهنها تغییر میکند و ارادهها سست میشود. در این شرایط جامعه باید به تفاهم برسد و با زور این اتفاق نمیافتد. ف ق بین تبلیغ در نظام اسلامی با تبلیغ در جامعه ای که به دنبال پروپاگاندا است این است که در اینجا کلاه سر کسی نمیگذارند. رئیس مجلس گفت: ما برای مبارزه با منکر باید توسعه معروف بدهیم و از ابزار فرهنگی در مقابل ابزار فرهنگی دشمن استفاده کنیم. ما نیازمند به مار ایجابی هستیم و نیاز داریم به اینکه در این مسیر تلاش کنیم. اگرچه این مسیر ممکن است آفاتی هم داشته باشد، مسائلی مثل کجفهمی که ممکن است گریبان نیروهای انقلاب را هم بگیرد.
انتهای پیام/