به نام دلسوزی به کام جنگافروزی
گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا- قاسم غفوری؛ نشست آب و هوایی امارات در حالی برگزار شد که سران غرب از میهمانان این نشست بودند؛ اما نکته قابل توجه در این نشست مواضعی بود که این کشورها در خصوص مسئله فلسطین و جنگ غزه اتخاذ کردند.
در همین چارچوب کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا گفت: «ایالاتمتحده تحت هیچ شرایطی اجازه جابهجایی اجباری فلسطینیها از غزه یا کرانه باختری، محاصره غزه یا تغییر مجدد مرزهای غزه را نخواهد داد.»
اظهارات او در جریان دیدار با عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر بیان شد .هریس همچنین گفت که تلاشها برای رسیدن به صلح «تنها در صورتی میتواند موفقیتآمیز باشد که یک افق سیاسی روشن برای مردم فلسطین ترسیم و بهدست دولتی که توسط تشکیلات خودگردان فلسطینی احیا شده است، رهبری شود.»
او تصریح کرد که حماس نمیتواند غزه را کنترل کند و ایالاتمتحده متعهد به «پیگیری بیوقفه» آزادی همه گروگانها در غزه خواهد بود.
همچنین معاون رئیسجمهور آمریکا مدعی شد، رژیم صهیونیستی «حق دفاع از خود دارد اما باید به قوانین بشردوستانه و بینالمللی احترام بگذارد و تعداد بیشازحدی از فلسطینیان بیگناه کشته شدهاند.»
کالاما هریس در گفتوگو با خبرنگاران در حاشیه نیز اظهار کرد: «صراحتاً ابعاد رنجهای غیرنظامیان و تصاویر و ویدئوهایی که از غزه بیرون میآیند وحشتناک هستند.».
وی مدعی شد: «ما خواستار مشاهده نوار غزه و کرانه باختری متحد تحت نظر تشکیلات خودگردان فلسطین هستیم و باید آرزوها و مطالبات فلسطینیها محور این کار باشد.»
همچنین در ادامه حمایتهای آمریکا از صهیونیستها، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز گفت که واشنگتن بهصورت همزمان به حمایت از رژیم صهیونیستی و اوکراین ادامه میدهد تا حماس و روسیه اجازه پیروزی پیدا نکنند.
وی با بیان اینکه حمایت آمریکا از امنیت تلآویو بیچونوچراست، توضیح داد: «کمکها به اسرائیل را تسریع کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که حماس دوباره کاری را که ۷ اکتبر انجام داد، تکرار نکند».
وزیر دفاع آمریکا با بیان اینکه راهکار دودولتی تنها راه برونرفت از بحران کنونی غزه است، مدعی شد: «ما به اعمال فشار بر اسرائیل برای محافظت از غیرنظامیان در غزه و جریان کمکهای بشردوستانه ادامه خواهیم داد».
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالاتمتحده نیز در نشستی در شهر «دبی» در امارات متحده عربی با وزرای خارجه عرب از ادامه حمایت از رژیم اسرائیل خبر داد.
کلید واژه قابل تامل
این سخنان از سوی مقامات آمریکایی با ژستهای بشردوستانه در حالی عنوان شد که کلیدواژههای مطرح در آنها جای تأمل بسیار دارد.
نخست آنکه آنها کشتار را حق رژیم صهیونیستی عنوان کرده و مدعی هستند که این رژیم باید اقداماتی انجام دهد تا 7 اکتبر دوباره تکرار نشود. این سخن یعنی چراغ سبز نشان دادن به رژیم صهیونیستی برای ادامه حملات به غزه که جز نسل کشی نتیجهای به همراه نداشته است.
دوم آنکه مقامات آمریکایی همچنان بر اصل حذف حماس تاکید دارند. این ادعا در حالی است که به اذعان جهانیان حماس نه تنها یک گروه بلکه تفکر و اندیشه محوری مردم فلسطین برای احقاق حقوقشان است.
از این رو واژه حذف حماس به معنای حمایت از کشتارهایی است که صهیونیستها علیه فلسطینیها به راه انداختهاند؛ چراکه نه تنها این تفکر در غزه بلکه در کرانه باختری و اراضی اشغالی نیز جریان دارد و صهیونیستها به دنبال محو آن از سراسر فلسطین هستند.
قابل توجه آنکه امروز جامعه جهانی برای حمایت از حماس و تفکرات آزادی خواهانه آن به پا خواسته است که غرب با ادعای یهودستیزی سرکوب این حمایتها را توجیه میکند.
سوم آنکه مقامات آمریکا کلیدواژهای مشترک به نام تسلط تشکیلات خودگردان بر کرانه باختری و غزه را سر میدهند. هرچند آنها با ادعاهای بشر دوستانه مدعی مخالفت با انتقال فلسطینیها به کشورهای دیگر هستند که ادعای واگذاری غزه به تشکیلات خودگردان ماهیت اصلی این سیاست را آشکار میسازد.
نگاهی به کارنامه تشکیلات خودگردان در کرانه باختری نشانگر سرکوب فلسطینیها و خلع سلاح آنهاست. براساس همین دیدگاه است که آمریکاییها می گویند امنیت اسرائیل در گرو وجود حکومتی یک دست در غزه است که از یک سو تسلیحات فقط در دست حکومت مرکزی باشد و از سوی دیگر تعاملات امنیتی میان رژیم صهیونیستی و حاکمیت آن برقرار شود.
کلیدواژه این رویکرد نیز آن است که امنیت اسرائیل در گرو در امنیت زندگی کردن فلسطینیهاست. رویکرد نهایی طراحان این سیاست رسیدن به نقطهای به نام واتیکانیزه کردن فلسطین است.
واتیکان کشوری در دل ایتالیاست که هرچند دارای تشکیلات اداری مستقل و حتی نقشآفرینی در سازمان ملل است؛ اما در عرصه امنیتی و حتی سیاست خارجی وابسته به ایتالیاست و هیچگونه امنیت و سیاست مستقلی برای آن وجود ندارد.
غربیها برآنند تا با ادعای فلسطین یکپارچه در غزه و کرانه باختری چنین ساختاری ایجاد کنند که درنهایت همزیستی فلسطینیها بدون هیچ اختیاری در کنار رژیم صهیونیستی باشد درحالیکه تمام امور در دست تلآویو است و فلسطینیها در عمل هیچ استقلالی نخواهند داشت.
بر این اساس سخنان بهاصطلاح بشر دوستانه افرادی همچون کاملاً هریس را میتوان خیانتی دیگر به فلسطین و چراغ سبز به کشتار بیشتر توسط صهیونیستها دانست هرچند که در ظاهر برگرفته از واژگانی سراسر بهاصطلاح بشر دوستانه است.
انتهای پیام/