شناسایی نقش پروتئین در تخریب سیستم عصبی انسان
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی گروهی از محققان به پیشرفت چشمگیری دست یافتهاند که نشان میدهد تودههای پروتئینی چگونه بیماریهای تخریبکننده سیستم عصبی را ایجاد میکنند.
در این پژوهش علمی که به سرپرستی پروفسور یورگ تاتزلت (Jörg Tatzelt)، رئیس بخش بیوشیمی بیماریهای تخریبکننده سیستم عصبی در دانشگاه بوخوم آلمان انجام شد، پژوهشگران دریافتند که رسوب پروتئین در مغز و افزایش مرگ سلولهای عصبی به بیماریهای تخریبکننده سیستم عصبی منجر میشود.
اگرچه ارتباط علت و معلولی بین تجمعات پروتئینی و تخریب عصبی روشن است، اما هنوز مشخص نیست که پروتئینهای کَژتابیده (پروتئینی که مسیر تابیدگی را درست طی نکرده است) به چه طریق باعث مرگ سلولی میشوند.
این مطالعه نشان داد که پروتئینهای پریونی (پروتئینهای بیماریزا) که به درستی تا شدهاند، میتوانند پروتئین TDP-۴۳ را غیرفعال کنند که برای حفظ تعادل پروتئین در همه انواع سلولها، به ویژه در سلولهای عصبی ضروری است. اختلال در عملکرد این پروتئین میتواند موجب زوال عقل شود.
تحقیقات قبلی نشان دادهاند که پروتئینهایی کَژتابیده نقش مهمی در ایجاد بیماری دارند، اما درباره ماهیت انواع پروتئینهای مضر و اینکه پروتئینهای کَژتابیده چگونه به نورونهای عصبی آسیب میرسانند، ابهامات بسیاری وجود دارد.
یافتههای این گروه از پژوهشگران آلمانی برای درک و درمان بیماریهای تخریبکننده سیستم عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و زوال عقل پیامدهای مهمی دارند.
انتهای پیام/